ΖΗΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

Εκτύπωση
ΖΗΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ

  • «ΑΙΤΗΜΑ ΕΞΑΙΡΕΣΗΣ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΠΛΩΜΕΝΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΥΠΟΧΡΕΩΤΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΟΑΕΕ»

8/3/10

Αίτημα εξαίρεσης από την υποχρεωτική ασφάλιση στον Οργανισμό Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) των επιχειρήσεων τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή διαμερισμάτων που δραστηριοποιούνται σε προαιρετικές περιοχές, εφόσον το σύνολο των δωματίων από τα οποία αυτές αποτελούνται δεν υπερβαίνει τον αριθμό δέκα, το όριο δηλαδή που ισχύει και για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων, υπέβαλε στις 8/3/2010 προς τον Διοικητή του ΟΑΕΕ κ. Κων/νο Παπαθανασίου το Επιμελητήριο Ρεθύμνης.

Όπως αναφέρει στο υπόμνημά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γεώργιος Γιακουμάκης, με την υπ? αριθ. 113/22-12-2009 εγκύκλιο του ΟΑΕΕ και τις εν συνεχεία διευκρινίσεις που δόθηκαν για την εφαρμογή της, μεταξύ των άλλων, προβλέπεται η απαλλαγή από την υποχρεωτική ασφάλιση του ΟΑΕΕ επιχειρήσεων μέχρι δέκα ενοικιαζομένων δωματίων, οι οποίες δραστηριοποιούνται σε προαιρετικές περιοχές.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο αυτή, από την υποχρεωτική ασφάλιση ΔΕΝ απαλλάσσονται, ανεξαρτήτως αριθμού δωματίων, επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται σε προαιρετικές περιοχές και οι οποίες διαθέτουν το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή διαμερισμάτων. Σημειώνεται ότι ο συνολικός αριθμός των δωματίων και των επιχειρήσεων αυτών προκύπτει από το ειδικό σήμα λειτουργίας του ΕΟΤ.

Επειδή το Επιμελητήριο θεωρεί ότι πρόκειται για προφανή αδικία και άνιση μεταχείριση σε βάρος των ιδιοκτητών τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή διαμερισμάτων, για λόγους ισονομίας και ισοπολιτείας, παρακαλεί τον Διοικητή του ΟΑΕΕ για τις δικές του ενέργειες, ώστε να εξαιρεθούν από την υποχρεωτική ασφάλιση και οι επιχειρήσεις τουριστικών επιπλωμένων κατοικιών ή διαμερισμάτων που δραστηριοποιούνται σε προαιρετικές περιοχές, εφόσον το σύνολο των δωματίων από τα οποία αυτές αποτελούνται δεν υπερβαίνει τον αριθμό δέκα, το όριο δηλαδή που ισχύει και για τις επιχειρήσεις ενοικιαζομένων δωματίων. 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία