Μια αξέχαστη βραδιά αστέρων στο Ρέθυμνο.Δήμητρα Γαλάνη-Ελένη Τσαλιγοπούλου

Εκτύπωση

Μια αξέχαστη βραδιά αστέρων στο Ρέθυμνο

  • Δήμητρα Γαλάνη Ελένη Τσαλιγοπούλου
  • μας έκοψαν τη ανάσα με τις ερμηνείες τους.

        8/3/2010


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Σάββατο 6 Μαρτίου και στον εθνικό δρόμο Ρεθύμνου - Χανίων γίνεται ξαφνικά το αδιαχώρητο. Μήπως έγινε κάποιο τροχαίο; Μήπως κάποιο συλλαλητήριο;Δεν μπορεί, είναι νύχτα οπότε κάτι άλλο συμβαίνει. Ένας υπεύθυνος στέκεται στην είσοδο του κέντρου ΑΣΤΡΟ για να ειδοποιήσει για την αλλαγή. Την αλλαγή χώρου για το μεγάλο γεγονός. Κέντρο ΜΕΓΑΡΟ! Και όλα ξεκινούν...

Δύο δυνατές φωνές ... συναντιούνται. Δύο κόσμοι ... Η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου. Το κοινό τις αποθεώνει και εκείνες αντιλαμβάνονται που βρίσκονται, στο Ρέθυμνο. Εκεί που ο κόσμος ξέρει από ποιότητα, ξέρει από μουσική, ξέρει από διασκέδαση. Αν το κέντρο ήταν ακόμα πιο μεγάλο θα ήταν και πάλι γεμάτο. Αξίζει να αναφέρουμε την πολύ καλή οργάνωση όλων. Των ανθρώπων που το σκέφτηκαν , των δύο κέντρων (ΑΣΤΡΟ - ΜΕΓΑΡΟ), όλου του προσωπικού και γενικά όλων όσων συμμετείχαν για να απολαύσουμε εμείς αυτή τη μοναδική βραδιά.

Το καλωσόρισμα έγινε και από τις δύο καλλιτέχνιδες.
Χωρίς να το σκεφτούν βγήκαν και μας έδωσαν το στίγμα τους για το τι θα ακολουθούσε. Και μετά οι Imam Baildi. Επτά παθιασμένοι μουσικοί -όλοι της γενιάς των «20 και κάτι»- «διαβάζουν» διαφορετικά τη μουσική. Mιξάρουν ήχους και εποχές  στις μουσικές του Τσιτσάνη και του Ζαμπέτα  πάνω από τις φωνές της Δήμητρας και της Ελένης. Ο ηλεκτρικός ήχος με την παράδοση. Τα τραγούδια που αγαπάμε με τους βαλκανικούς ρυθμούς και τις lounge ατμόσφαιρες. Το ένα τραγούδι μπαίνει μέσα στο άλλο, γίνεται είσοδος για το επόμενο. Και το ταξίδι έχει ξεκινήσει ... Θεατές και τραγουδιστές νιώθουν ο ένας την ανάσα του άλλου.!

Οι δυο ερμηνεύτριες ξεκίνησαν την εμφάνιση τους στο «ΜΕΓΑΡΟ» και από το πρώτο κιόλας λεπτό άφησαν έκπληκτους όσους τίμησαν το πρόγραμμα. Με κέφι αλλά και αρκετές στιγμές συγκίνησης, η Δήμητρα Γαλάνη και η Ελένη Τσαλιγοπούλου προσέφεραν μια πολύ όμορφη νύχτα σε όσους έσπευσαν να τις δουν από κοντά.Και ήταν πολλοί αυτοί. Όλος ο κόσμος του Ρεθύμνου επίσημοι και μη , ενώθηκαν και ξεφάντωσαν μέχρι τέλους.

Αποκορύφωμα της βραδιάς αποτέλεσε το «λαϊκό πρόγραμμα», με  το μπουζούκι του Μανώλη Καραντίνη να παίρνει "φωτιά".

Το μπουζούκι ήταν εδώ, τα παλιά λαϊκά τραγούδια ήταν εδώ, αλλά όλα έμοιαζαν αλλιώς.

Την επιμέλεια του προγράμματος είχαν οι ίδιες οι καλλιτέχνιδες Δήμητρα Γαλάνη και Ελένη Τσαλιγοπούλου καθώς και ο Νίκος Μωραΐτης.
Μουσική έπαιξαν οι Χρήστος Αλεξάκης - keyboards, πιάνο, τρομπόνι Σεραφείμ Γιαννακόπουλος τύμπανα Βαγγέλης Καλαμάρας - τύμπανα Στέλιος Κατσατσίδης - ακορντεόν Κοσμάς Κοκκόλης - ακουστική κιθάρα, μπουζούκι, φωνητικά Λάμπης Κουντορόγιαννης  - ηλεκτρική κιθάρα, φωνητικά Γιώργος Μπουλντής - ηλεκτρικό μπάσο.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους διοργανωτές για αυτήν την μεγάλη βραδιά που μας χάρισαν και ας ελπίσουμε να ακολουθήσουν και άλλες ...


 


« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία