ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

Εκτύπωση
ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ

8/3/10


του κ. Νίκου
Νίνου
Συχνά διαβάζουμε στις τοπικές εφημερίδες, και ακούμε στα τοπικά ραδιόφωνα, τις κριτικές ,τις υποδείξεις, τις παρακλήσεις, τις διαμαρτυρίες, και τις καταγγελίες των συμπολιτών ,που βλέπουν και βιώνουν την εγκατάλειψη της πλατείας Μικρασιατών, για την οποία η δημοτική αρχή, μόλις έσβησαν τα φώτα  της δημοσιογραφικής προβολής, έχει δείξει ένα πρόσωπο και μια λειτουργική επικίνδυνης εγκατάλειψης!

Τα  τοπικά ΜΜΕ ,επίσης, συχνά καταγράφουν αυτές τις καταγγελτικές εικόνες και αυτήν την αρνητική πραγματικότητα!

Εχουμε μιλήσει και άλλες φορές, καταγγέλλοντας αυτήν την αρνητική αλήθεια, όμως η δημοτική αρχή ούτε ακούει ,ούτε συνειδητοποιεί ( και ) αυτά τα προβλήματα!

Η πλατεία Μικρασιατών θα έπρεπε να αποτελεί τον πόλο αναφοράς, το σημείο προσέλευσης και απόλαυσης των συμπολιτών, όλων των ηλικιών.

Η πραγματικότητα την οποία βιώνουμε ,επισκεπτόμενοι τον χώρο, είναι μια απόλυτη απογοήτευση!

Χωρίς καμιά πρόθεση ,ούτε σκέψη ,να υποβαθμίσουμε τίποτα και κανένα, δηλώνουμε την πλήρη  αγανάκτηση, και αγωνία μας, για τον χώρο αυτό.

Τα πανηγύρια ,τα εγκαίνια, και όλες οι παρεμφερείς εκδηλώσεις,( με επιβάρυνση του δημοτικού ταμείου!), στο πλαίσιο μιας δημοτικής προεκλογικής περιόδου ,την οποία ήδη ξεκίνησε η δημοτική αρχή, γίνονται μόλις λίγα μέτρα δίπλα από τον χώρο.

Αναρωτιούμαστε ,η δημοτική αρχή , που μετέχει σ αυτά τα πανηγύρια ( και κατηγορεί , για την απουσία μας, όλους εμάς ,που επισκεπτόμαστε τους χώρους ,όταν σβήσουν τα τηλεοπτικά φώτα!), δεν βλέπει ,δεν ενδιαφέρεται να κοιτάξει προς τα εκεί ,δεν ενοχλείται, αποφεύγει μη και  χαλάσει «την ζαχαρένια της» ,(όπως λέει ο λαός μας), γιατί ,τέλος πάντων, επιδεικτικά  αρκείται, μόνον , στην απόλαυση των τηλεοπτικών φωτισμών!

Πέραν των όσων .πραγματικών , αδικαιολογήτως υπαρκτών προβλημάτων, που αναδεικνύουν οι συμπολίτες και τα τοπικά ΜΜΕ, υπάρχουν και άλλα, που δείχνουν τον ευκαιριακό , αποσπασματικό, και χωρίς μελέτη και προγραμματισμό, τρόπο που αντιμετωπίζει ( ή δεν αντιμετωπίζει!)η δημοτική αρχή τα προβλήματα και τους κινδύνους.

Φτιάξαμε ( επιμένω στο, «φτιάξαμε»!) ,όλοι οι ρεθεμνιώτες, την πλατεία Μικρασιατών, και διαμορφώθηκε +περιφράχθηκε  ο χώρος του σχολείου.

Εκεί ,υπάρχει ένας υψηλός τοίχος, που στέκει, ανεξάρτητος και επικίνδυνος, δίπλα στον εκατέρωθεν ,(του τοίχου), χώρο παιχνιδιού των μικρών παιδιών!

Ο κίνδυνος επικίνδυνου ατυχήματος , σε βάρος μικρών και αμέριμνων παιδιών ,είναι αυτονόητος!

Στο  δημοτικό συμβούλιο ,έθεσα την επικίνδυνη αυτή κατάσταση, και πήρα την απάντηση ,( από την τεχνική υπηρεσία), ότι θα γίνουν εργασίες ενίσχυσης του τοίχου κλπ κλπ

Στην δημαρχιακή επιτροπή έχουμε εγκρίνει,  προ πολλού χρόνου, την εκτέλεση των αναγκαίων εργασιών

Όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει τίποτε!

 Υπάρχει τεράστιος κίνδυνος ατυχήματος σε βάρος ανύποπτων μικρών παιδιών (και όχι μόνον!) , γιατί κάθε στιγμή είναι πιθανή μια μικρή δόνηση και κατάρρευση τμήματος του τοίχου, με όσους κινδύνους σοβαρού ατυχήματος εμπεριέχει τούτη η πιθανότητα!

Θεωρώ υποχρέωση μου να καταγγείλω, την ευθύνη της δημοτικής αρχής, για  την σημερινή πραγματικότητα, κατά την οποία αφήνονται ,( τόσους μήνες!) ,μικρά παιδιά να παίζουν δίπλα και κάτω από  αυτόν τον υπαρκτό κίνδυνο!

Ωφειλε η δημοτική αρχή, να έχει αντιμετωπίσει αυτόν τον κίνδυνο κατά το στάδιο εκτέλεσης του έργου της πλατείας, ώστε με την παράδοση σε χρήση των χώρων ,να έχει αντιμετωπισθεί τούτη η πηγή κινδύνου ατυχήματος.

Ζητώ την άμεση εκτέλεση των αναγκαίων επεμβάσεων ( μετά από πλήρη αντισεισμική μελέτη!) ώστε ο τοίχος να μην αποτελεί πηγή (υπαρκτού σήμερα!) κινδύνου ατυχήματος για τα παιδιά που παίζουν είτε στην αυλή του σχολείου είτε στην παιδική χαρά.

Θα πρέπει ο δήμος ,αμέσως, να τοποθετήσει μόνιμη περίφραξη ,για πλήρη απομόνωση του τοίχου, με πλήρη και ασφαλή εμπόδια, ώστε μέχρι να εκτελεσθούν οι αναγκαίες επεμβάσεις ,να αποτραπεί οποιοσδήποτε κίνδυνος για τα παιδιά.


*Ο κ. Νίκος Νίνος είναι
σύμβουλος δήμου Ρεθύμνου, επικεφαλής της μειοψηφίας στον δήμο

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία