ΕΝΑ 2ΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ...

Εκτύπωση
ΕΝΑ 2ΗΜΕΡΟ ΓΕΜΑΤΟ ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΓΕΥΣΕΙΣ...


8/3/10


της Γιώτας
Μαστάθη
Ένα 2ημερο γεμάτο υπέροχες μυρωδιές και γεύσεις έζησε ο Ρέθυμνο το Σαββατοκύριακο, με τους πιο διακεκριμένους μάγειρες του νησιού να αναδεικνύουν μέσα από το ταλέντο τους, παλιές παραδοσιακές συνταγές της Κρήτης.

Περπατώντας την Εθνικής Αντιστάσεως σίγουρα η όσφρηση σου κυριαρχούσε των αισθήσεων και σε οδηγούσε στον αύλιο χώρο της Περιηγητικής λέσχης. Εκεί τα λόγια ήταν περιττά. Όλες οι αισθήσεις απλά πλημμύριζαν τον εγκέφαλο με αξέχαστες γευστικές πληροφορίες. 

Μυρωδιές, εικόνες, γεύσεις, με τους καλύτερους των καλυτέρων να δημιουργούν μόνο για εμάς, τον κόσμο, το Ρέθυμνο.Να διαγωνίζονται μπροστά στα μάτια μας, μαθαίνοντας μας μικρά, γευστικά, πικάντικα, Κρητικά μυστικά.

Εξαιρετικής φήμης μάγειρες με μια μεγάλη καριέρα στο ιστορικό τους και βέβαια πολλά «παράσημα» στο σκούφο τους υποδέχτηκαν τον κόσμο αλλά και τις αρχές της πόλης. Εκεί και ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Μαρινάκης ο όποιος ανέφερε τα εξής:
«Σε αυτό τον ωραίο χώρο, έξω από της Περιηγητική Λέσχη και το επόμενο Βυζαντινό μουσείο που θα φτιάξουμε, έχουν στηθεί τα παρασκευαστήρια των Αρχιμαγείρων Κρήτης, οι οποίοι φτιάχνουν εδέσματα στηριζόμενα στην Κρητική διατροφή.

Είναι μια πολύ όμορφη πρωτοβουλία υπό την αιγίδα της Νομαρχίας με τον Δήμο να συνδράμει σε αυτή την διοργάνωση γιατί πραγματικά μας δίνετε μια ευκαιρία να ανακαλύψουμε τις χαμένες γεύσεις της παράδοσης που είναι αφημένες στα ντουλάπια των γιαγιάδων και οι αρχιμάγειρες τα ανασύρουν.
Σε λίγο μάλιστα περιμένουμε και τις γιαγιάδες με τα παραδοσιακά εδέσματα για να διασταυρώσουν τις συνταγές τους.

Δίνεται επιπλέον η ευκαιρία στους φίλους και συμπολίτες μας να δοκιμάσουν πολύ ωραίες γεύσεις και να πιουν πολύ ωραία Κρητικά κρασιά. Νομίζω ότι είναι μια πολύ ωραία πρωτοβουλία, συγχαίρω τους διοργανωτές, τους ευχαριστώ που ήρθαν στην πόλη μας και ελπίζω να υπάρχει και συνέχεια.»

Δεν θα μπορούσαμε να μη μιλήσουμε με εκπροσώπους των μαγείρων. Ο Πρόεδρος της λέσχης αρχιμαγείρων Κρήτης κ. Χάρος Ζώης Χαράλαμπος μας εντυπωσίασε εις διπλούν, με το ταλέντο αλλά και την προσωπικότητα του. Μεταξύ άλλων λοιπόν σχολίων που κέντριζαν το ενδιαφέρων του κόσμου είπε τα εξής:
«Είμαστε στο Ρέθυμνο στο χώρο της Περιηγητικής λέσχης και πραγματοποιούμε τον 3ο  Παγκρήτιο διαγωνισμό Κρητικής κουζίνας.

Όπως θα είδατε ο κόσμος έχει αρκετή συμμετοχή, οι διαγωνιζόμενοι έχουν έρθει και σε λίγο θα διαγωνιστούν και ζωντανά. Κάναμε επίσης ένα show cooking για να δοκιμάσει ο κόσμος.

Ελπίζουμε στην μεγάλη προσέλευση του κόσμου και σήμερα και αύριο για να πραγματοποιηθεί αυτό που λέμε 3ος   Παγκρήτιος διαγωνισμός Κρητικής κουζίνας

Η εκδήλωση ή αλλιώς ο ζωντανός διαγωνισμός στέφθηκε με μεγάλη επιτυχία. Όσοι δεν παραβρέθηκαν ... ίσως απλά να περιμένουν τον επόμενο διαγωνισμό, όσοι όμως βρέθηκαν εκεί ... τον περιμένουν σίγουρα!!!

  


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία