ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Εκτύπωση
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

8/3/10
της Γιώτας Μαστάθη


Την Παρασκευή 5/3/2010 και ύστερα από την εξαγγελία των νέων μέτρων από την κυβέρνηση, που αφορούν την οικονομία, τις αυξήσεις σε όσα πρέπει να πληρώνουμε και τις μειώσεις στα έσοδα μας,  εργαζόμενοι από πολλούς κλάδους πραγματοποίησαν απεργία ή στάση εργασίας πραγματοποιώντας συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας.

Στο Ρέθυμνο στις 12 το μεσημέρι στους 4 Μάρτυρες η ΕΛΜΕ, οι γιατροί του ΕΣΥ οι εκπαιδευτικοί, το ΣΥΡΙΖΑ με μέλη και εκπροσώπους, διαδήλωσαν κατά των νέων αυτών μέτρων που επιβαρύνουν τον εργαζόμενο, τον τρόπο ζωής, καθώς και πολλά αγαθά που αναγκάζεται να στερηθεί κανείς, με μερικά από αυτά να σημαίνουν την ίδια τη ζωή αφού αφορούν τον τομέα της υγείας.

Εκπρόσωποι των ομάδων αυτών, με το λόγο και τη στάση τους αντιστάθηκαν στις μεγάλες αντιλαϊκές αλλαγές, που δεν έχουν προηγούμενο.

Ο κ. Καρουζάκης Ευθύμιος, πρόεδρος της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου δήλωσε τα εξής:
«Βρισκόμαστε στη μέση ενός κυκλώνα, ενός γκρεμού που οδηγεί με σταθερά και γρήγορα βήματα στην ισοπέδωση ολόκληρης της κοινωνία σε όλους τους τομείς, στην υγεία, στην παιδεία, παντού. Αυτό τον κυκλώνα θα τον σταματήσουν οι εργαζόμενοι με τον αγώνα τους.»

Από την πλευρά της ΕΛΜΕ μας μίλησε και η κ. Τρέκη Δήμητρα γραμματέας:
«Μαζευτήκαμε σήμερα εδώ γιατί σήμερα ψηφίζονται μέτρα πρωτοφανή στη βουλή με τη διαδικασία του κατεπειγόντως, που χτυπάνε και παίρνουν πίσω κατακτήσεις ενός αιώνα. Γίνετε εν κρυπτό αυτή η διαδικασία, χωρίς να ληφθεί καθόλου υπόψη ότι οι εργαζόμενοι έχουν ανάγκες, η οικονομία δεν μπορεί να περπατήσει καθόλου, ακόμα και σε αυτή την κρίσιμη φάση, χωρίς να μπορούν οι εργαζόμενοι να ανταποκριθούν στις ανάγκες τους.

Είναι μέτρα πρωτοφανή που παίρνονται από τις Βρυξέλλες και η κυβέρνηση εδώ τα εφαρμόζει χωρίς να λάβει υπόψη καθόλου τις ανάγκες του λαού. Ενάντια στο πρόγραμμα που ψήφισε ο λαός για να εφαρμόσει αυτή η κυβέρνηση.»

Εκ μέρους των γιατρών οι οποίοι πραγματοποίησαν 4ωρη στάση εργασίας συμμετέχοντας στην εκδήλωση διαμαρτυρίας  η κ. Αντωνουσάκη Όλγα αντιπρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στο νοσοκομείο Ρεθύμνου ανέφερε:
«Όλα αυτά τα αντιλαϊκά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση πρέπει να κινητοποιήσουν όλη την κοινωνία, όλο τον κόσμο. γιατί έχουν αντίκτυπο σε όλους τους πολίτες. Ειδικά στο χώρο της υγείας, υποβαθμίζονται όλες οι υπηρεσίες της υγείας άρα δεν προσφέρονται όλα όσα θα έπρεπε στους ασθενείς.

Νομίζω ότι ο αγώνας πρέπει να είναι όλου του κόσμου, όλων των πολιτών, όλης της κοινωνίας.»

Βλέπουμε λοιπόν ότι καιρό τώρα όλοι οι τομείς, οι εργατικές τάξεις που δεν μπορούν μπροστά σε αυτά τα μέτρα να χωριστούν, πραγματοποιούν και όπως φαίνεται θα συνεχίσουν, εκδηλώσεις διαμαρτυρίας.

Τουλάχιστον προσπαθούν?δεν αδιαφορούν.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία