"Τσουνάμι" κατά των επικριτών της Creta Farm

Εκτύπωση

"Τσουνάμι" κατά των επικριτών της Creta Farm

  • Με σκληρή γλώσσα πέρασε στην αντεπίθεση η Ρεθυμνιώτικη αλλαντοβιομηχανία

        5/3/10
του Βασίλη
ΚασιμάτηΑλλαγή σκηνικού στις καταγγελίες που αφορούν τις περιβαλλοντικές ρυπάνσεις στην ευρύτερη περιοχή Λατζιμά έως Σκαλέτα έφεραν οι επιστολές της αλλαντοβιομηχανίας Creta farm προς όλους τους συναρμόδιους φορείς του Ρεθύμνου και όχι μόνο.

Πιο συγκεκριμένα με τις από 3 Μαρτίου 2010 επιστολές που απέστειλε η αλλαντοβιομηχανία προς:

  • την υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος του ΥΠΕΧΩΔΕ
  • την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ρεθύμνου
  • την διεύθυνση δημόσια υγείας
  • το τμήμα περιβάλλοντος της Νομαρχίας
  • την Εισαγγελία Ρεθύμνου
  • την ειδική υπηρεσία περιβάλλοντος
  • το Λιμεναρχείο Ρεθύμνου
  • και την Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου

αναφέροντας ... «Με την παρούσα επιστολή σας παραθέτουμε στοιχεία και φωτογραφικό υλικό που αφορούν την εκτεταμένη ρύπανση του ρέματος που εκβάλλει στην θαλάσσια περιοχή της Σκαλέτας με ανεπεξέργαστα λύματα του Δήμου Αρκαδίου, τα οποία προέρχονται από τον οικισμό του Πρίνου.
Παρακαλούμε για τις άμεσες ενέργειές σας, ώστε να αποδειχτεί που οφείλετε η θαλάσσια ρύπανση
».

Κοντολογίς η Creta Farm αντεπιτίθεται σε αυτούς που μήνες τώρα καταγγέλλουν την αλλαντοβιομηχανία για τα ίδια ακριβώς πράγματα, δίχως όμως να κατανομάζουν συγκεκριμένα προβλήματα και δίχως να έχουν ακριβή στοιχεία όπως αυτά που καταγγέλλει αυτή τη φορά η Ρεθυμνιώτικη βιομηχανία με σκοπό την πλήρη διαλεύκανση του ζητήματος.
Ενός ζητήματος που σε κάθε περίπτωση θίγει άμεσα τα συμφέροντα του Ρεθύμνου αφού ως γνωστό η Σκαλέτα και η ευρύτερη περιοχή αριθμεί πάμπολλες τουριστικές μονάδες και τη δεδομένη στιγμή η τουριστική σαιζόν είναι ... προ των πυλών!

Άλλωστε και πριν από μερικές ημέρες και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ.κ. Κριτσωτάκης & Μουλόπουλος είχαν καταθέσει ερώτηση στη Βουλή και σε έξι συναρμόδιους υπουργούς για την ρύπανση καταδεικνύοντας όμως ως υπαίτια την εν λόγω αλλαντοβιομηχανία. Τότε μάλιστα με σχετικό δημοσίευμα η Ρ.Α. είχε υποδείξει ότι στην έρευνα που διενεργήθηκε τότε, η πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ είχε λάβει στοιχεία μόνο από τους εκπροσώπους του Πολιτιστικού Συλλόγου Πρίνου, δίχως να εξετάσει τον αντίλογο, λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία τα οποία δεν ευσταθούν στις αρμόδιες ελεγκτικές υπηρεσίες.

Σύμφωνα με αποκλειστικές δημοσιογραφικές πηγές της εφημερίδας μας, την περασμένη Τρίτη συνευρεθήκαν οι δύο Βουλευτές με τους επιστημονικούς διευθυντές της Creta Farm, παρουσία και της βουλευτού κ. Ευαγγ. Αμανατίδου-Πασχαλίδου,  Χημικού Μηχανικού,  με σκοπό να απαντήσουν σε όλες τις ερωτήσεις των Βουλευτών σχετικά με το ίδιο πάντα θέμα.
Στην επί δίωρο περίπου συνάντηση, παραδόθηκε από τον Διευθυντή Ολικής Ποιότητας του εργοστασίου κ. Λευτ. Χαλαράκη, ο πλήρης φάκελος που σύμφωνα με την εταιρία, απομπλέκει την ίδια από κάθε περιβαλλοντικής μορφής ρύπανση στην προαναφερθείσα περιοχή.

Εμείς αυτό που πάντως έχουμε να παρατηρήσουμε είναι ότι στην «αντεπίθεσή» της, η Creta Farm απέστειλε τις επιστολές-καταγγελίες μόνο στα συναρμόδια ελεγκτικά όργανα και όχι στα ευρύτερα ΜΜΕ εκτός Ρεθύμνου, σε μια προφανή προσπάθεια να κρατήσει το ρητό που και εμείς έχουμε αναφέρει ... «τα του οίκω μη εν δήμο» !
Με άλλα λόγια δεν έτρεξε σε κανάλια και εφημερίδες εκτός Κρήτης για να αναδείξει και στηρίξει το πρόβλημά της, συμπαρασέρνοντας όμως σε μια αρνητική τροχοπέδη το ίδιο το Ρέθυμνο.

Άλλωστε θυμόμαστε όλοι ότι όσοι προσπάθησαν μέχρι σήμερα να ανακατέψουν αλλήλους προς πάσα κατεύθυνση υποκινούμενοι από τα «αγνά» οικολογικά τους κίνητρα, εκτόξευσαν σε όλα τα ΜΜΕ Πανελλαδικά, ότι το Ρέθυμνο είναι εντέλει ένας βρώμικος τόπος με βρώμικες παραλίες και λαδωμένους φορείς γενικότερα, πράγμα που από την μια, σε καμία περίπτωση δεν υφίσταται και από την άλλη δυσφημεί το δίχως άλλο, το Ρέθυμνο και την κοινωνία του, σημείο που έχουμε πολλάκις αναφέρει τόσο από την εφημερίδα μας όσο και από τον ραδιοφωνικό μας σταθμό (Μελωδία FM 102,7).

«Τα του οίκω μη εν δήμο » λοιπόν αγαπητοί εμπλεκόμενοι και απευθύνουμε σύσταση προς πάσα κατεύθυνση, μέχρι να διαλευκανθεί πλήρως το ζήτημα (εάν αυτό υπάρχει!), να μην δακτυλοδεικτούν το Ρέθυμνο, να μην λασπολογούν και να μην αμαυρώνουν το όνομα και το τουριστικό προϊόν του Νομού μας, το οποίο τελευταίως βάλλεται αισθητά και προκλητικά!

Με την ευκαιρία θα θέλαμε να απαντήσουμε και σε ορισμένες "κακιές γλώσσες" που έχουν θέσει θέμα ότι η ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΙΚΗ ΑΓΟΡΑ είναι ένα μέσο φιλικά προσκείμενο προς την εν λόγω αλλαντοβιομηχανία.
Έχουμε αποδείξει περίτρανα ότι η γραμμή που έχει θέσει εξ αρχής η "Αρχισυνταξία" είναι απροσπέλαστη από κάθε είδους μικροσυμφέροντα και πολιτικές εξαρτήσεις. Ανεξάρτητος λοιπόν "πύρινος" λόγος και θέσεις, όπου ποικιλοτρόπως έχουμε παγιώσει με τα θέματα της επικαιρότητας που ασχολούμαστε τα τελευταία χρόνια στο Ρέθυμνο.

Εδώ λοιπόν, επιθυμούμε να απαντήσουμε ότι η εφημερίδα καθώς και τα υπόλοιπα ΜΜΕ, έχουν λάβει υπερασπιστική γραμμή υπέρ της Creta Farm το τελευταίο καιρό, διότι αφενός οι καταγγελίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας δεν έχουν πείσει ούτε για τα "αγνά" οικολογικά κίνητρα, ούτε και για το ότι δεν είναι υποκινούμενα από ιδιοτελείς οικοπεδικούς σκοπούς και αφετέρου γιατί η Creta Farm μας έχει καταθέσει σε όλους, ογκωδέστατο φάκελο που εμπεριέχει όλα εκείνα τα στοιχεία που την απαλλάσσουν από κάθε είδους ρυπαντική δραστηριότητα.
Επιπροσθέτως όμως δεν δεχόμαστε να αμαυρώνει η τιμή και η υπόληψη του Ρεθύμνου και των βιομηχανικών της δραστηριοτήτων, όπως και ο Τουρισμός επειδή απλά κάποιοι επιζητούν με αυτό το τρόπο να εξυπηρετήσουν τα αλλότρια συμφέροντά τους.
Και ας μην ξεχνάμε ότι η συγκεκριμένη βιομηχανία αριθμεί εκατοντάδες εργαζόμενους και συνεργάζεται με τζίρους εκατομμυρίων ευρώ με δεκάδες δεκάδων επιχειρήσεις, πολλές εξ αυτών στο Ρέθυμνο και κατά συνέπεια αποτελεί βασικό αναπτυξιακό μοχλό για την τοπική μας κοινωνία.
Επομένως οποιαδήποτε ανυπόστατη - δυσμενή - μεταχείριση εις βάρος Ρεθυμνιωτών, αντιμετωπίζεται παγίως από εμάς κατά τον ίδιο και απαράμιλλο τρόπο τρόπο!

Αυτά για το πως και με ποια κριτήρια αντιμετωπίζουμε το μεγαλύτερο μέρος των δημοσιογράφων στο Ρέθυμνο το συγκεκριμένο ζήτημα.


Με τσι γειές μας ...

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία