ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ

Εκτύπωση
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΜΕ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ


5/3/10
της Γιώτας Μαστάθη

«Εργάτες, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, νέοι και γυναίκες όλοι μαζί στους δρόμους ενάντια στον κοινό μας αντίπαλο.»

Με αυτά τα λόγια προσκλήθηκε ο κόσμος στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ που πραγματοποιήθηκε εχθές 4/3/10 στις 6 το απόγευμα στην πλατεία 4 Μαρτύρων στο Ρέθυμνο.

Φοιτητές, αγρότες, εργαζόμενοι, ήταν οι άνθρωποι που βγήκαν στο δρόμο για να διαδηλώσουν ενάντια στα νέα μέτρα της κυβέρνησης, ενάντια στις μεγαλύτερες ανατροπές που γνώρισε ποτέ η εργατική τάξη.

«Είναι ντροπή σήμερα για κάθε εργάτη και νέο να υποταχθεί, να δεχθεί αμαχητί να αφαιρέσουν δικαιώματα, που οι προηγούμενες γενιές με αγώνες και αίμα κατάκτησαν. Να επιτρέψει να καταδικάσουν αυτόν και τα παιδιά του στην ανασφάλεια και στη φτώχεια, για να έχουν περισσότερα προνόμια και κέρδη οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες, οι μεγαλέμποροι, οι εφοπλιστές.» αυτά τα λόγια αναφέρθηκαν χαρακτηριστικά από τους συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο, το οποίο εν συνεχεία μετατράπηκε σε πορεία στους δρόμους της Παλιάς Πόλης.

Αρκετός ήταν ο κόσμος που ήταν εκεί, όπως αρκετές ήταν και οι φωνές που ακούγονταν ενάντια σε όσα συμβαίνουν στη χώρα αλλά και τη ζωή μας.

Το ΠΑΜΕ Ρεθύμνου ανανέωσε το ραντεβού του με τον κόσμο, με τον απλό εργαζόμενο λαό στο σημερινό συλλαλητήριο του στο χώρο του Δημαρχείου στις 11π.μ., προσκαλώντας όλους όσους επιθυμούν να παρευρεθούν.

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία