ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Εκτύπωση
ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΡΑΤΣΙΣΤΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ4/3/10της Γιώτας
Μαστάθη
Στον εξωτερικό χώρο του Δημαρχείου Ρεθύμνου πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στις 6 αντιρατσιστικό συλλαλητήριο από το Συντονιστικό Αντιρατσιστικών Οργανώσεων Ρεθύμνου.

Στόχος του συλλαλητηρίου ήταν να διαφανεί πλέον η καταδικασθείσα στάση ενάντια στις ρατσιστικές προκλήσεις που σημειώνονται έντονα, ειδικά τον τελευταίο καιρό, αλλά και να δοθεί μια απάντηση προς όλους όσους υποστηρίζουν ότι η οικονομική κρίση είναι «φταίξιμο» των μεταναστών.

Δηλώσεις επί του θέματος έκανε στη Ρ.Α. εκ μέρους της οργάνωσης Κίνηση ενάντια στο Ρατσισμό και τη φασιστική απειλή ο κ. Νίκος Σκιαδάς όπου μας είπε τα εξής:
«Σαν κίνηση πήραμε την πρωτοβουλία να οργανώσουμε σήμερα ένα αντιρατσιστικό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο βάζοντας 3 πολιτικά κέντρα.

Το πρώτο είναι να απομονώσουμε τις φασιστικές επιθέσεις, επιθέσεις στα σχολειά, τους μαθητές, γραπτές ανάρμοστες επιθέσεις όπως συνθήματα στους τοίχους του Πανεπιστημίου και με αποκορύφωμα την επίθεση κατά της κοπέλας στα Χανιά που της χάραξαν τη σβάστικα στο χέρι.»

Να θυμίσουμε εδώ ότι το περιστατικό σημειώθηκε στις 24/2 στην περιοχή της Χαλέπας, την ώρα που η 27χρονη φιλόλογος που παραδίδει μαθήματα σε παιδιά μεταναστών αφιλοκερδώς, ετοιμαζόταν να μπει στο αυτοκίνητό της άγνωστοι την πλησίασαν και διέπραξαν την προαναφερθείσα αποτρόπαια πράξη.

Ο κ. Σκιαδάς συνεχίζοντας ανέφερε:
«ο δεύτερος στόχος είναι η προσπάθεια μας να δείξουμε ότι οι μετανάστες δεν φταίνε για την οικονομική κρίση, άρα Έλληνες και ξένοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι, κανένας εργαζόμενος ποτέ, δεν έχει δημιουργήσει την κρίση.

Τέλος ο τρίτος άξονας αφόρα την ιθαγένεια. Δικαιώματα που θα έπρεπε να είναι αυτονόητα, όπως αυτονόητα είναι στις υπόλοιπες χώρες, στους ανθρώπους που έρχονται εδώ δεν δίνονται ή ίσως σε ένα μικρό ποσοστό. Μιλάμε για τους μετανάστες που έρχονται στην Ελλάδα κατατρεγμένοι από τους πολέμους του ΝΑΤΟ καθώς και από την οικονομική κατάσταση της χωράς τους

Μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης στο Δημαρχείο πραγματοποιήθηκε πορεία από τα μελή των οργανώσεων καθώς και από μεγάλο μέρος μεταναστών που συμμετείχαν.
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία