ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ

Εκτύπωση
ΚΑΛΕΣΜΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΡΙΖΑ


4/3/10

Η πρωτοφανής στα χρονικά επίθεση ενάντια στα οικονομικά, εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα των εργαζόμενων συνεχίζεται. Σήμερα η κυβέρνηση, μετά το πρώτο πακέτο μέτρων με το οποίο μειώθηκαν  για πρώτη φορά  οι αποδοχές των εργαζόμενων, ανακοίνωσε ένα δεύτερο πακέτο, πολύ πιο  επαχθές , σκληρό και ανάλγητο.  Η επίθεση παίρνει πλέον εφιαλτικές διαστάσεις και έχει πλέον χαρακτήρα συνολικής ανατροπής όλων των εργασιακών κατακτήσεων και των κοινωνικών εγγυήσεων.

Η κυβέρνηση, σε πλήρη αναντιστοιχία με όσα προεκλογικά είχε δεσμευτεί στον ελληνικό λαό, πειθαρχώντας πειθήνια στις κατευθύνσεις και πιέσεις του διευθυντηρίου των Βρυξελλών και των κερδοσκόπων των αγορών  , μέσα από ένα σκηνικό μαζικής παραπλάνησης και τρομοκράτησης του κόσμου, τροφοδοτώντας και αναπαράγοντας ένα κλίμα αντιπαράθεσης των εργαζόμενων και των διαφόρων κοινωνικών ομάδων μεταξύ τους, προχωρά συστηματικά στο σχέδιο κατεδάφισης και των στοιχειωδών κοινωνικών δικαιωμάτων , υποθηκεύοντας έτσι το μέλλον ολόκληρων γενεών.

Η εκστρατεία συκοφάντησης και η ενορχηστρωμένη προπαγάνδα, που γίνεται χρόνια τώρα, για να εμφανιστούν οι δημόσιοι υπάλληλοι ως μια ιδιαίτερη και πολλαπλά ευνοημένη κατηγορία εργαζόμενων, υψηλά αμειβόμενων, διεφθαρμένων και τεμπέληδων, που λειτουργούν σαν βαρίδι για τη χώρα, συνεχίζεται και αξιοποιείται από την κυβέρνηση προκειμένου να επιβάλλει τις αντεργατικές πολιτικές όχι βέβαια μόνο για τους εργαζόμενους στο δημόσιο, αλλά και στον ιδιωτικό τομέα στη συνέχεια.

Αξιοποιώντας την ύπαρξη στρεβλώσεων και νοσηρών καταστάσεων στη λειτουργία της Δημόσιας Διοίκησης, αποσιωπούν ότι τα φαινόμενα αυτά έχουν τη ρίζα τους  στην   πολιτική  του κομματισμού , της ημετεροκρατίας και του ρουσφετιού που ασκούν χρόνια οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. Αποσιωπούν την τακτική της  συνεχούς απαξίωσης και υποβάθμισης του Δημοσίου Τομέα  και τα ρίχνουν όλα στον «τελευταίο τροχό της αμάξης» , τους δημοσίους  υπαλλήλους. Στόχος είναι η  εκχώρηση σημαντικών αρμοδιοτήτων και λειτουργιών του δημοσίου στον ιδιωτικό τομέα και η  μεταφορά του κόστους βασικών κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, ασφάλιση κλπ) από το κράτος στον πολίτη, εξυπηρετώντας έτσι τα μεγάλα ιδιωτικά  συμφέροντα που επενδύουν σ?αυτούς τους τομείς.  

Τα μέτρα αυτά, εκτός από το ότι είναι εξοντωτικά για τους εργαζόμενους, εκτός του ότι είναι τελείως μονομερή χωρίς την παραμικρή επιβάρυνση όλων αυτών που πλούτιζαν τα προηγούμενα χρόνια, είναι και αναποτελεσματικά, αφού θα επιδεινώσουν την κρίση.

Οι εργαζόμενοι θα αντιτάξουν κοινούς διεκδικητικούς μαζικούς αγώνες για να αποτρέψουν την εφαρμογή των αντιλαϊκών μέτρων, να αλλάξουν τα σημερινά δεδομένα και να χαράξουν τους άξονες μιας άλλης πολιτικής προς όφελός τους.

Φτάνει πια. Καμιά υποχώρηση. Καμιά ανοχή ή αποδοχή των μέτρων. Να ανατρέψουμε τώρα το σύμφωνο σταθερότητας και τα μέτρα της κυβέρνησης.

Καλούμε τους εργαζόμενους, συνταξιούχους, ανέργους, νέες και νέους να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά στις κινητοποιήσεις (  απεργία  και στάσεις εργασίας ) που έχουν εξαγγείλει για την Παρασκευή 5/3 η ΑΔΕΔΥ και άλλες Ομοσπονδίες του Δημόσιου Τομέα.

Καλούμε τους εργαζόμενους και τους πολίτες του Ρεθύμνου σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στα κυβερνητικά μέτρα την Παρασκευή 5/3 12μ. στους 4 Μάρτυρες που διοργανώνουν πρωτοβάθμια σωματεία του Νομού.

Πάρτε πίσω τα μέτρα.

  • Να καταργηθεί το ευρωπαϊκό σύμφωνο σταθερότητας.
  • Να αποσυρθεί το κυβερνητικό πρόγραμμα σταθερότητας που οδηγεί τους          εργαζόμενους της χώρας μας στην ανεργία και τη φτώχεια. 

 
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία