ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΔ ΛΑΜΠΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΗΣ

Εκτύπωση
ΙΔΡΥΣΗ ΛΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΤΟ ΔΔ ΛΑΜΠΙΝΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΜΠΗΣ 
  • Για "κοντόφθαλμες επιλογές" κάνουν λόγο οι κάτοικοι

4/3/10

Υπεγράφη τελικά η απόφαση από το Νομάρχη Ρεθύμνου για την ίδρυση Λατομικής Περιοχής στο ΔΔ Λαμπινής. Αυτό έγινε την 28-1-2010,  η απόφαση δημοσιεύτηκε εσπευσμένα στο ΦΕΚ την 9-2-2010 ενώ η κοινοποίηση στην Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα της Λαμπινής πραγματοποιήθηκε ένα μήνα αργότερα την 2-3-2010!

Κι αυτό, παρά το γεγονός ότι με την από 14-12-2009 αίτηση της Σ.Ε.Α.,  ζητήθηκε,  δια του πληρεξουσίου δικηγόρου τους, να τους κοινοποιηθεί η επικείμενη απόφαση του Νομάρχη  Ρεθύμνου αυθημερόν από την δημοσίευση, μιας και  οι προθεσμίες για την άσκηση προσφυγής ή ένδικων μέσων είναι συγκεκριμένες και δεν θα έπρεπε να εξαντληθούν, χωρίς να ακολουθηθούν τα αναγκαία βήματα. καθόσαν μας ενημέρωσαν οι αρμόδιοι. 

Άλλωστε, όπως μας πληροφόρησε,  ο πληρεξούσιος δικηγόρος  Ιωάννης Νικολιδάκης,  όταν ο ίδιος βρέθηκε στο Νομαρχιακό Μέγαρο αρχές Ιανουαρίου,  απηύθυνε έκκληση στον Νομάρχη Ρεθύμνου για την άμεση γνωστοποίηση  λήψης της απόφασης και δέχθηκε την προφορική διαβεβαίωση του κ. Παπαδάκη ότι, μετά την υπογραφή η σχετική  απόφαση θα κοινοποιηθεί αυθημερόν  σε όλους τους αιτούντες.

"Το ότι κρατήθηκε μυστική η απόφαση για περισσότερο από ένα μήνα, αφ ενός δείχνει τον τρόπο που αντιλαμβάνονται τα πράγματα « οι αρμόδιοι» της Νομαρχίας Ρεθύμνου και αφ έτερου μπορεί να δημιουργήσει ουσιαστικά πρακτικά προβλήματα στην συγκεκριμένη υπόθεση" αναφέρει στην επιστολή της η Συντονιστική Επιτροπή.

Συνεχίζοντας στην ίδια επιστολή αναφέρονται τα εξής:
"
Εκφράζουμε την δυσαρέσκεια  μας  για αυτή την συμπεριφορά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης και το θέτουμε «θέμα» στην τοπική κοινωνία, διότι ενώ γνώριζαν την ευαισθησία και τις αντιδράσεις του κόσμου και των τοπικών αυτοδιοικητικών, επιστημονικών, πολιτιστικών και περιβαλλοντικών  φορέων για ένα τόσο σημαντικό θέμα, οι υπεύθυνοι της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου, συνεχίζουν ακόμα και σήμερα να τους αγνοούν προκλητικά  και να «παίζουν» στις πλάτες μας!  Εμείς ως εκπρόσωποι των κατοίκων που θίγονται από τον καθορισμό Λατομικής Ζώνης στην ευρύτερη περιοχή, ήδη προβαίνουμε σε όλες τις νόμιμες ενέργειες για την διασφάλιση των συμφερόντων μας,  αλλά και των συμφερόντων του τόπου. Καλούμε την τοπική κοινωνία, τους εκπροσώπους της  και όλους τους φορείς που έχουν άμεση σχέση, να δραστηριοποιηθούμε προς την ίδια κατεύθυνση, εκείνη της διαφύλαξης της φυσικής και πολιτιστικής μας κληρονομιάς και ταυτότητας.
Αυτούς τους δύσκολους καιρούς που δοκιμαζόμαστε πολλαπλώς ως έθνος, η Αυτοδιοίκηση του νομού δείχνει άλλη μια φορά ανεπαρκής δια των εκπροσώπων της, ευάλωτη και ανίκανη να διαδραματίσει ουσιαστικούς ρόλους!
Σε όσους δε, ενασχολούμενους με τα κοινά,  «πόνταραν» στην υπόθεση αυτή, λέμε,  ότι  μπορεί οι επιλογές να είναι ανοικτές για όλους, όμως το  ψέμα έχει κοντά πόδια και θα  έρθει η ώρα που  θα εισπράξουν   το αντίτιμο των κοντόφθαλμων επιλογών τους".

Η συντονιστική επιτροπή αγώνα

Αγγελογιαννάκης Γιώργος Πολιτικός Μηχανικός
Κακλαμάνος Χαρίδημος Συν/χος ΕΛΤΑ
Νινιδάκη Κική Οικιακά
Πολυχρονάκης Σταύρος Πολιτικός Μηχανικός
Τσαγκαράκης Στρατής Επιχειρηματίας

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία