ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

Εκτύπωση
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΗΣ κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ

 

3/3/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη στο πλαίσιο της συνεχούς συνεργασίας της με τους παραγωγικούς φορείς του νομού είχε ενημερωτική συνάντηση με εκπροσώπους του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Φεβρουαρίου 2010 και συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ρεθύμνου κ. Μανώλης Ψαρουδάκης και το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Κώστας Γαβράς.

Οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου παρουσίασαν στην κ. Κεφαλογιάννη την δύσκολη οικονομική κατάσταση που αντιμετωπίζει και ο εμπορικός κόσμος της πόλης και του νομού μας και υπέβαλλαν υπόμνημα με χρονίζοντα προβλήματα του κλάδου.

Ειδική αναφορά έγινε στην νομιμοποίηση της λειτουργίας πολυκαταστημάτων και στις διαδικασίες, που ακολουθούνται σε τοπικό επίπεδο από τις αρμόδιες υπηρεσίας της Αυτοδιοίκησης ενώ ζητούν την επανεξέταση των αδειών που έχουν δοθεί για τα λεγόμενα «Κινέζικα» καταστήματα με αυστηρό έλεγχο των εγκαταστάσεων, της λειτουργίας και της ποιότητας των προϊόντων που παρέχονται.

Επίσης οι εκπρόσωποι του Εμπορικού Συλλόγου αναφέρθηκαν εκτενώς στους ελλιπείς ελέγχους, που πραγματοποιούνται ως προς το πλανόδιο και το υπαίθριο εμπόριο καθώς και ως προς τη σωστή λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Γενικότερα ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου παρουσίασε τα καθημερινά ζητήματα του κλάδου, μιλώντας για μη λειτουργία των υπεύθυνων ελεγκτικών μηχανισμών, που έχει σαν αποτέλεσμα να διατηρείται αναρχία στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων, στη λειτουργία καταστημάτων χωρίς αδειοδότηση, στη διάθεση προϊόντων που δεν τυγχάνουν των απαιτούμενων ελέγχων και γενικότερα στη διαμόρφωση μιας δυσμενούς κατάστασης για την τοπική αγορά και τον ντόπιο καταναλωτή.

Ο Εμπορικός Σύλλογος Ρεθύμνου ζήτησε από την Βουλευτή του νομού τη συνδρομή της για την προώθηση και την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο εμπορικός κόσμος με στόχο την εύρυθμη λειτουργία της αγοράς στη βάση εφαρμογής της κείμενης νομοθεσίας και της ενεργοποίησης των απαιτούμενων ελεγκτικών μηχανισμών.

Η κ. Κεφαλογιάννη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους συνεργάτες του για την ενημέρωση και δήλωσε, ότι στηρίζει κάθε προσπάθεια τόνωσης της τοπικής οικονομίας επισημαίνοντας την ανάγκη λήψης μέτρων υπέρ της Ρεθεμνιώτικης αγοράς και των καταναλωτών.

Στόχος πρέπει να είναι μια συνεχώς αναπτυσσομένη και ανταγωνιστική Ρεθυμνιώτικη αγορά με προσφορά ποιοτικών προϊόντων σε προσιτές τιμές για τους Ρεθυμνιώτες και τους επισκέπτες της πόλης, επισήμανε η Βουλευτής του νομού.

 « επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία