Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου

Εκτύπωση

Αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών ΑμαρίουΜε την ευκαιρία των Θεοφανείων, την Τρίτη 06/01/2009 και ώρα 12:30 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί αγιασμός των υδάτων στο Φράγμα Ποταμών Αμαρίου παρουσία των αρχών του τόπου
.

Έχει ξεκινήσει η πρώτη πλήρωση του ταμιευτήρα του Φράγματος, έχοντας βάθος νερού ήδη στα 21 μέτρα, κατακλύζοντας την εκκλησία της Αγ. Κυριακής που βρισκόταν μέσα, αλλά και την περιοχή του πρώην οικισμού των Ποταμών.

Καιρού επιτρέποντος, αναμένεται πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή αλλά και από όλο τον νομό, να παρακολουθήσουν τον αγιασμό.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε σήμερα με το κ. Βαγγέλη Μαμαγκάκη μας ενημέρωσε ότι ο αγιασμός αυτός θα είναι ο πρώτος που θα γίνει στα νερά του Φράγματος, για να ακολουθήσει η θεσμοθέτησή του κάθε χρόνο, ως γεγονός για την ευρύτερη περιοχή της πρώην Επαρχίας Αμαρίου.

Επιπροσθέτως ο κ. Μαμαγκάκης μας είπε ότι καλεσμένοι στον Αγιασμό είναι όλη η πολιτική ηγεσία, η τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς και παράγοντες του τόπου μας.
"...Προσδοκία μας είναι να παραστούν οι κάτοικοι της επαρχίας Αμαρίου που με την ευκαιρία θα χαρούμε να συζητήσουμε μαζί τους για τα ζητήματα του φράγματος γενικότερα..." συμπλήρωσε ο κ. Διευθυντής.
H Τροχαία Ρεθύμνου έχει αναλάβει την ασφάλεια της διακίνησης των παρευρισκομένων, ενώ οι Εθελοντές Σαμαρείτες προσέφεραν βοήθεια με τη παρουσία τους στον ΟΑΔΥΚ.


 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 23 Μάρ 2018

Αρθρογραφία