Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

Εκτύπωση
Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΤΟΥΡΙΣΜΟ

3/3/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου και Τομεάρχης Τουριστικής Ανάπτυξης της ΝΔ, κ. Όλγα Κεφαλογιάννη, με αφορμή την μη απάντηση του αρμόδιου Υπουργού Πολιτισμού & Τουρισμού σε ερώτηση της για το σχεδιασμό της Κυβέρνησης ως προς την τουριστική προβολή της χώρας, έκανε σήμερα την ακόλουθη δήλωση:

«Στις 9/2/2010 κατέθεσα ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού και Τουρισμού, σχετικά με την προβολή και προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Συγκεκριμένα, ζήτησα ενημέρωση, για το αν υπάρχει σχετικός σχεδιασμός, και αν όχι, πότε προβλέπεται να γίνει. Επιπλέον, ζήτησα από τον Υπουργό να διευκρινίσει, εάν υπάρχει συνεργασία μεταξύ των Tour Operators του εξωτερικού με τον ΕΟΤ, ώστε να καθορισθεί από κοινού το προσφορότερο χρονικό διάστημα για την υλοποίηση διαφημιστικού προγράμματος.

Τρεις εβδομάδες αργότερα, δεν έχω λάβει καμία απάντηση. Ούτε ο Υπουργός, ούτε και η αρμόδια Υφυπουργός έχουν ακόμα ανακοινώσει κανένα προγραμματικό μέτρο για την προώθηση του Ελληνικού Τουρισμού. Απαξιώνουν έτσι, με αυτή τη στάση τους, όχι μόνο τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου, αλλά και τη συλλογική ανησυχία των φορέων του τουριστικού κλάδου, που έχουν κυριολεκτικά αφεθεί στην τύχη τους.

Η αδράνεια αυτή, μόλις μια εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή της μεγαλύτερης έκθεσης τουρισμού στο Βερολίνο, είναι απαράδεκτη. Καταδεικνύει ότι η Κυβέρνηση, έχει πλήρη άγνοια κινδύνου για τις συνέπειες της μείωσης των εσόδων στον τουρισμό, όχι μόνο για τον τουριστικό κλάδο και την ελληνική οικονομία, αλλά για την ελληνική κοινωνία συνολικά. Η παγκόσμια οικονομική κρίση ώθησε άλλα κράτη να στηρίξουν τους κορυφαίους παραγωγικούς κλάδους τους ώστε να αποφύγουν την ολίσθησή στην ύφεση. Αυτό δυστυχώς δεν γίνεται στη χώρα μας, καθιστώντας τη σημερινή αδράνεια ακόμα πιο επικίνδυνη. Εν μέσω κρίσης, η Κυβέρνηση αποδεικνύεται εντελώς ανέτοιμη να αναλάβει τις ευθύνες της για την ανάπτυξη του Ελληνικού Τουρισμού
« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 21 Μάι 2018

Αρθρογραφία