Ξεκινούν οι εργασίες στην Εμμ.Παχλά.

Εκτύπωση

Ξεκινούν οι εργασίες στην Εμμ.Παχλά.

  • Μεγάλα πεζοδρόμια αλλά στενεύει ο δρόμος

2/3/10
του Βασίλη Κασιμάτη

Τις προσεχείς ημέρες πρόκειται να ξεκινήσουν οι εργασίες κατασκευής του έργου «ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΠΕΡΙΒΟΛΙΩΝ» που αφορά την ανάπλαση της λεωφόρου Παχλά, από το Ρέμα Κόρακα έως την οδό Ευάγγ. Δασκαλάκη (8ο Δημοτικό Σχολείο). Ορατά άλλωστε είναι τα συνεργεία τα οποία "μαρκάρουν" την περιοχή εδώ και δύο και πλέον εβδομάδες.

Στα πλαίσια του έργου και της υλοποίησης της μελέτης είναι απαραίτητη η εφαρμογή του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου του 1986, όπου ακόμα και μέχρι σήμερα δεν έχει εφαρμοστεί, οπότε και είναι υποχρεωτική η ρυμοτόμηση τμημάτων ιδιοκτησιών τα οποία καταλαμβάνουν τμήματα επί της Παχλά.

Η δημοτική αρχή ζητά την βοήθεια των κατοίκων της περιοχής στη προσπάθεια που καταβάλλει για τον εξωραϊσμό και την δημιουργία πεζοδρομίων που θα συμβάλλουν στην ασφαλή και άνετη διέλευση των πεζών.
Είναι αυτονόητο ότι εφόσον απαιτηθεί καθαίρεση τμήματος ή του συνόλου της περίφραξης ακινήτων ή άλλων κατασκευών, τότε ο Δήμος δήλωσε ότι θα προχωρήσει στην ανακατασκευή τους στην νέα θέση, εφόσον αυτές είχαν κατασκευαστεί νόμιμα και σύμφωνα με σχετική πολεοδομική άδεια.

Πάντως αρκετοί πολίτες στα Περιβόλια είναι ανήσυχοι, διότι υπάρχει η πεποίθηση ότι μεγαλώνοντας τα πεζοδρόμια θα στενέψει αισθητά ο αυτοκινητόδρομος και κατά συνέπεια θα παρουσιαστούν τα ίδια προβλήματα αυξημένων μποτιλιαρισμάτων που παρουσιάστηκαν και κατά τις παρεμφερείς εργασίες πεζοδρόμησης στο κέντρο της πόλης.
Κυριακή κοντογιορτή  και ... είδομεν!

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία