Ο έλεγχος του ΟΓΑ στο Ρέθυμνο συνεχίζεται

Εκτύπωση
Ο έλεγχος του ΟΓΑ στο Ρέθυμνο συνεχίζεται.
  • Αλλαγή σκηνικού που αφορά μέρος των καταγγελιών, σε χωριά των ορεινών όγκων του νομού
2/3/10
του Αυγουστίνου Βενιζέλου

Είχαμε πριν από μερικές ημέρες δημοσιεύσει την μεγάλη υπόθεση που αφορά τις παράνομες συνταγογραφήσεις και την εκστρατεία που έχει διοργανώσει ο Οργανισμός Γεωργικών Ασφαλίσεων, με σκοπό να εξυγιάνει το ευάλωτο σύστημα που ζημιώνει με εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο το ταμείο της αγροτιάς.

Οι έρευνες πόρτα- πόρτα και αυτή την εβδομάδα συνεχίστηκαν από τους ελεγκτές του ΟΓΑ και πραγματικά έχουν σαρώσει ταυτόχρονα πάρα πολλές περιοχές του Ρεθύμνου, διενεργώντας επιτόπια έρευνα στις οικίες και τις επιχειρήσεις του Νομού, κυρίαρχα στους Ορεινούς όγκους των επαρχιών Αμαρίου & Μυλοποτάμου, καθώς και σε συγκεκριμένες περιοχές της πόλης, όπου εντοπίστηκαν ατασθαλίες που αφορούσαν συνεργασιακή σχέση του συστήματος δημόσιας υγείας και φαρμακείων.

Όσων αφορά την επαρχία Αμαρίου όπου αρχικά είχε γίνει λόγος για το ότι βρέθηκαν συνταγολόγια και βιβλιάρια σε τοπικό φαρμακείο, αυτό τελικά και σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της εφημερίδας καθώς και με εκτεταμένη επιτόπια έρευνα που διενεργήθηκε από την συντακτική μας ομάδα, δεν διαπιστώθηκε.
Το τοπικό φαρμακείο όπου αρχικά είχαμε τις πληροφορίες ότι προέκυπτε σχέση με το κέντρο υγείας Αγίας Φωτεινής, τελικά αυτό όχι μόνο δεν απεδείχθει αλλά προέκυψε τολμούμε να πούμε και το αντίθετο.

Σε κάθε περίπτωση ο έλεγχος έχει ενταθεί στην περιοχή του Μυλοπόταμου και της πόλης του Ρεθύμνου όπου υπάρχουν οι πληροφορίες για συγκεκριμένα 2 φαρμακεία τα οποία εξαπατούν τον οργανισμό και ζημιώνουν σε μεγάλο βαθμό τους ασφαλισμένους.

Το ρεπορτάζ είναι σε εξέλιξη και αφού έχουμε λάβει την διαβεβαίωση από την διεύθυνση του ΟΓΑ ότι πρόκειται ο έλεγχος να ολοκληρωθεί τις άμεσα προσεχείς ημέρες, θα σας ενημερώσουμε για τα περαιτέρω.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία