Παγκρήτια Τράπεζα: Δεν μας ενδιαφέρει το Αμάρι!

Εκτύπωση
Παγκρήτια Τράπεζα: Δεν μας ενδιαφέρει το Αμάρι!
  • "Ακάλυπτες επιταγές" οι δεσμεύσεις της συνεταιριστικής τράπεζας ... "Λαϊκής Βάσης"
             1/3/10
του Βασίλη
Κασιμάτη

Απαγοήτευση προκάλεσε η απόφαση της Διοίκησης της Παγκρήτιας Τράπεζας, να μην επαναλειτουργήσει το υποκατάστημά της, στο Φουρφουρά του Δήμου Κουρητών.
Στις αρχές της εβδομάδας και ύστερα από αίτημα τόσο του προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Γιώργη Γιακουμάκη όσο και των δύο δημάρχων της πρώην επαρχίας Αμαρίου, για να συζητηθεί το θέμα στο Δ.Σ. της τραπέζας, η διοίκηση πήρε την οριστική απόφαση να μην ξανανοίξει το υποκατάστημα, όπου θυμίζουμε παραμένει κλειστό ύστερα από την ληστεία πριν από μερικούς μήνες.

Η τράπεζα πήρε την απόφαση προφασιζόμενη ότι δεν την ασφαλίζουν οι ασφαλιστικές εταιρίες λόγω ελλειπούς αστυνόμευσης στην ευρύτερη περιοχή και επικαλούμενη την αυξανόμενη επικινδυνότητα των τελευταίων μηνών.
Εντούτοις όμως και σύμφωνα με τους κατοίκους της περιοχής η απόφαση είχε παρθεί πολύ πριν από την εν λόγω ληστεία, στα πλαίσια περικοπών εξόδων από την συνεταιριστική τράπεζα.

Ο Φουρφουράς και τα γύρω χωριά είχαν στηρίξει την τράπεζα όταν "στηνόταν", απόδειξη ότι 300 κάτοικοι αγόρασαν πακέτα από μετοχές στην αρχική προσπάθεια να στηρίξουν την Παγκρήτια την ώρα που τότε τους χρειαζόταν.
"Μας είχαν τάξει λαγούς και πετραχείλια όταν ήθελαν τα χρήματά μας και τώρα μας πούλησαν χωρίς ουσιαστικό λόγο. Το συγκεκριμένο υποκατάστημα ήταν κερδοφόρο και όλη η επαρχία είχε εναποθέσει τις οικονομικές δραστηριότητες στη συγκεκριμένη τράπεζα η οποία ήταν και η μοναδική σε όλο το Αμάρι " μας είπαν κάτοικοι των δήμων Κουρητών & Συβρίτου σε χθεσινή απ΄ευθείας επαφή που είχε η εφημερίδα μας μαζί τους.
"Θα αποσύρουμε όλοι, όλες τις καταθέσεις και εξαργυρώσουμε τις μετοχές" μας δήλωσαν επίσης οι ίδιοι πελάτες της τράπεζας.

Σε κάθε περίπτωση η Παγκρήτια η οποία σημειωτέον είναι συνεταιριστική τράπεζα όταν προσπαθούσε να μπει στην αγόρά είχε λάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις για το ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό της περιφέρειας, σήμερα εμφανίζεται αναξιόπιστη όσων αφορά τις υποσχέσεις της, δείχνοντας ένα εντελώς διαφορετικό & αντιλαϊκό πρόσωπο, τέτοιο που δεν συνάδει με συνεταιριστικούς οργανισμούς ειδικότερα, λαϊκής βάσης!

Έχουμε την πεποίθηση ότι οι Ρεθυμνιώτες στα πλαίσια της ομοψυχίας που τους διακρίνει θα αναθεωρήσουν κατά μεγάλο ποσοστό την εμπιστοσύνη τους στην συγκεκριμένη τράπεζα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες και άλλα υποκαταστήματα έχουν δρομολογηθεί να κατεβάσουν ρολλά στον άμεσο μέλλον, αφού η τράπεζα έχει αποφασίσει να κρατήσει μόνο τα καταστήματα "φιλέτα".

"Ακάλυπτη επιταγή", φαντάζει η πολιτική της διοίκησης που έταξε στο κόσμο της, ζητήματα τα οποία αυτή τη στιγμή δεν τηρεί.
Πάντως σύμφωνα με δημοσιογραφικές μας πληροφορίες, ορατό είναι το σενάριο οι θιγμένοι οικονομικά πελάτες της να αναζητήσουν τη λύση σε άλλη, Κρητικών συμφερόντων τράπεζα, συμπαρασέρνοντας ηθικά και μεγάλη μερίδα συμπολιτών μας.


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία