ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ 2 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

Εκτύπωση

ΠΡΟΦΥΛΑΚΙΣΤΕΟΙ ΟΙ 2 ΥΠΟΠΤΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ

  • Πολύωρη απολογία σε ανακριτή & εισαγγελέα

26/2/10
της Γιώτας Μαστάθη

Συνελήφθησαν 4 άτομα ως ύποπτοι για τη δολοφονία του 35χρονου Μανώλη Ζακάκη,  κτηνοτρόφου από τις Πρασσές Ρεθύμνου, που έγινε την Τρίτη το πρωί περί ώρας 9.00, ενώ τελικά κρατούνται μόνο οι 2 από αυτούς, με κοινή απόφαση των ανακριτή κ. Μαρνέρη και εισαγγελέα κ. Κασωτάκη, ύστερα από την πολύωρη απολογία τους.

 

Ένας 36χρονος καθώς και ο 47χρονος πεθερός του λοιπόν διώκονται ως ηθικοί αυτουργοί στην ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ενώ τα δυο αδέρφια του 36χρονου, ηλικίας 40 και 41 ετών παρόλο που τους απευθύνθηκε  η ίδια κατηγορία, αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς ορούς και έχοντας την υποχρέωση να παρουσιάζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα Ρεθύμνου.


Σημαντικό ρόλο στην προφυλάκιση των δύο αντρών έπαιξαν οι καταθέσεις των στενών συγγενών του θύματος, που φέρονται να υποστήριξαν πως
οι συγκεκριμένοι άνθρωποι είχαν διαφορές προσωπικού επιπέδου με το θύμα αφού όπως οι ίδιοι φέρεται να ισχυρίζονται, υπάρχουν "ανοιχτοί λογαριασμοί" ετών. 
Άλλωστε όταν έγινε το συμβάν είχε κυκλοφορήσει σχετική φημολογία που ήθελε οι δύο πλευρές να έχουν διαφορές επί κτηματικών υποθέσεων, στοιχείο που όπως διαφαίνεται δεν αποτελεί σημαντικό ζήτημα στις μεταξύ τους διαφορές.


ο 35χρονος δολοφονηθείς
Μανώλης Ζακάκης
Οι 4 κατηγορούμενοι δήλωσαν ενώπιον του ανακριτή κ. Μαρνέρη, πως δεν γνωρίζουν τίποτα για τις προσωπικές διαφορές, που επικαλούνται οι συγγενείς του θύματος καθώς επίσης αρνούνται κάθε κατηγορία υποστηριζόμενοι πως δεν έχουν καμία εμπλοκή στην υπόθεση της προ ημερών δολοφονίας του Μανώλη Ζακάκη.

 

Τα τρία αδέρφια είχαν κληθεί να καταθέσουν από την πρώτη στιγμή που σημειώθηκε η δολοφονία και είχαν παρουσιάσει άλλοθι, αφού ο ένας βρισκόταν την ώρα της επίθεσης στην Αθήνα, ο δεύτερος στο Ηράκλειο και ο τρίτος στο χώρο εργασίας του.

 

Παράλληλα, προσήχθει και ο 47χρονος πεθερός του ενός εκ των κατηγορουμένων αδερφών, που επίσης κατέθεσε ότι δεν γνώριζει τίποτα για την δολοφονία.

 

 

Την Τετάρτη και αφού προσαχθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Ρεθύμνου κ. Κασωτάκη, ο οποίος του απήγγειλε και την κατηγορία, στη συνέχεια ζήτησαν από τον ανακριτή προθεσμία για να απολογηθούν μία ημέρα αργότερα, δηλαδή χθες Πέμπτη.

Εν τέλει και όπως προαναφέραμε κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι δύο εκ των προσαχθέντων.
Παρόλα αυτά ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας παραμένει άγνωστος και ασύλληπτος με τις αστυνομικές αρχές να συνεχίζουν την αναζήτηση του.

« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 18 Μάρ 2018

Αρθρογραφία