ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΗΡΕ Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ

Εκτύπωση

ΑΡΝΗΤΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΤΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΠΗΡΕ Η κ. ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ 


  • Δεν πρόκειται να ιδρυθεί στο νομό Ρεθύμνου τμήμα ή γραφείο τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης

26/2/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ.
Όλγα Κεφαλογιάννη έλαβε απάντηση στην από 7-12-09 ερώτηση της στη Βουλή σχετικά με το αίτημα ίδρυσης τμήματος ή γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης στο Νομό Ρεθύμνου.

 

Στην ερώτηση της κ. Κεφαλογιάννη, απάντησε ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος παρέθεσε υπόμνημα του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας(ΣΕΠΕ). Μέσω του υπομνήματος έγιναν γνωστές οι προθέσεις της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, ότι δεν πρόκειται να ιδρυθεί στο νομό Ρεθύμνου τμήμα ή γραφείο τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης.

 

Παράλληλα μέσα από τη γενικόλογη επιστολή του ΣΕΠΕ, αποδεικνύεται η έλλειψη ενδιαφέροντος για την ικανοποίηση του δίκαιου αιτήματος του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Ρεθύμνου ενώ μέσα από παράθεση σειράς υποσχέσεων για κάλυψη των κενών θέσεων εργασίας στις αντίστοιχες υπηρεσίες και τους ελεγκτικούς μηχανισμούς των γειτονικών νομών, καθίσταται σαφές, ότι οι υπηρεσίες των Χανίων και του Ηρακλείου θα συνεχίσουν να έχουν υπό την εποπτεία τους και τους χώρους εργασίας στο νομό Ρεθύμνου.

 

Επειδή η μέχρι σήμερα διατηρούμενη κατάσταση είναι απαράδεκτη και επειδή βασική υποχρέωση και καθήκον της Πολιτείας είναι να παίρνει όλα τα αναγκαία ελεγκτικά μέτρα που στοχεύουν  στην ελαχιστοποίηση και εξάλειψη των κινδύνων στους χώρους δουλειάς και γενικότερα σε κάθε κοινωνικοοικονομική δραστηριότητα, η Βουλευτής του νομού μας κ. Κεφαλογιάννη δηλώνει, ότι από την πλευρά της θα συνεχίσει να στηρίζει το αίτημα για ίδρυση τμήματος ή γραφείου τεχνικής και υγειονομικής επιθεώρησης στο Νομό Ρεθύμνου.

 « επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία