Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΣΚΛΗΠΙΟ"

Εκτύπωση
Η ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΑΣΚΛΗΠΙΟ"


22/2/10

H Nομαρχιακή Αυτοδιοίκηση διευκρινίζει σχετικά με ανακοινώσεις και συζητήσεις που γίνονται το τελευταίο διάστημα στα τοπικά ΜΜΕ αναφορικά με τη λειτουργία της ιδιωτικής κλινικής "ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ" και την εμπλοκή της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ρεθύμνου στο θέμα αυτό:

Από την πλευρά της μισθώτριας  Ανώνυμης Εταιρείας της Κλινικής ζητήθηκε από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και την αρμόδια Υπηρεσία της (Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας) η μεταστέγαση της Κλινικής ενόψει της συμβατικής λήξης της μίσθωσης της Κλινικής.

Η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας αφού έλαβε υπόψη της ότι το καθεστώς της άδειας λειτουργίας της Κλινικής "βρίσκεται στον αέρα", (ο εκμισθωτής και η μισθώτρια εταιρία βρίσκονται στα Δικαστήρια για αυτό το λόγο) απάντησε, ότι θα εξετάσει το αίτημα της μεταστέγασης, όταν εκδικαστεί η υπόθεση και υπάρξει δικαστική απόφαση για την ιδιοκτησία της άδειας λειτουργίας της Κλινικής, ώστε να αποφευχθούν ενέργειες που θα αντιτίθενται στην απόφαση του Δικαστηρίου.
Πέραν τούτου όμως υπάρχει μια ακόμη πολύ σημαντική παράμετρος, αυτή του κοινωνικού συμφέροντος, που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση προσπαθεί να διασφαλίσει, αναμένοντας την Απόφαση του Δικαστηρίου, προτού εξετάσει το αίτημα της μισθώτριας εταιρίας για τη μεταστέγαση της Κλινικής.

Σε περίπτωση που η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση εγκρίνει το αίτημα της μισθώτριας εταιρίας για τη μεταστέγαση της Κλινικής και στη συνέχεια το Δικαστήριο αποφανθεί  η άδεια λειτουργίας της Κλινικής να μεταβιβαστεί στον εκμισθωτή, τότε υπάρχει ορατός κίνδυνος να σταματήσει η λειτουργία της Κλινικής με σοβαρές για το Νομό μας συνέπειες, τόσο κοινωνικές όσο και οικονομικές.  Αν προβούμε σε ενέργειες πριν τη δικαστική απόφαση και αυτές έρθουν σε αντίθεση με τη δικαστική απόφαση, τότε υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να μη λειτουργήσει η Κλινική, με επιπτώσεις τόσο για το κοινωνικό σύνολο όσο και για τους εργαζόμενους της Κλινικής. 

Δεδομένων αυτών των συνθηκών η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση δε μπορεί παρά να πράξει με υπευθυνότητα το καθήκον της και να λάβει αποφάσεις, που υπαγορεύονται από τη νομιμότητα και το συμφέρον του Νομού συνολικά. Για αυτό και αναμένει την απόφαση του Δικαστηρίου, όπου ο εκμισθωτής και η μισθώτρια εταιρία έχουν προσφύγει για το θέμα της ιδιοκτησίας της άδειας λειτουργίας της Κλινικής, προκειμένου να εξετάσει το αίτημα μεταστέγασης της κλινικής "ΑΣΚΛΗΠΙΟΣ". Είναι τέλος αυτονόητο ότι μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης η Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Νομαρχίας δεν κάνει καμία ενέργεια που να εμποδίζει τη λειτουργία της Κλινικής.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 23 Απρ 2018

Αρθρογραφία