ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

Εκτύπωση

ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ

  • Ενίσχυση της Κρητικής τουριστικής "βαριάς" βιομηχανίας, με 51  εκ. ευρώ από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου.

22/2/10

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 21/2/2010 στο Ηράκλειο με θέμα «Προοπτικές του Κρητικού Τουρισμού το 2010», ο γενικός Γραμματέας του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης κ. Γιώργος Πουσσαίος προανήγγειλε την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος της Κρήτης με 51  εκ. ευρώ από το τομεακό πρόγραμμα του υπουργείου, προκειμένου να διατεθούν σε
υποδομές, ενισχύσεις και περαιτέρω κατάρτιση.

Η Νομάρχης Ηρακλείου κ. Βαγγελιώ Σχοιναράκη - Ηλιάκη στην εισήγηση της παρουσίασε τις απόψεις της για το νέο στρατηγικό σχέδιο που θα αφορά στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη της Κρήτης, το οποίο όπως τόνισε θα πρέπει να έχει ως αναφορά τρεις βασικούς άξονες:

  • την ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος «Κρήτη»
  • την κατεύθυνση προς την «πράσινη» ανάπτυξη και
  • την ανάδειξη της Κρητικής διατροφής.
Μεταξύ άλλων η νομάρχης είπε: «Δεν χωρά καμιά αμφιβολία ότι η Κρήτη διαθέτει υψηλούς τουριστικούς πόρους και συγκριτικά πλεονεκτήματα. Στο χέρι μας είναι λοιπόν να τα μετατρέψουμε σε ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα. Για να το πετύχουμε χρειάζεται η αρμονική συνεργασία πολιτείας και Αυτοδιοίκησης, θεσμική και οικονομική ενδυνάμωση της Αυτοδιοίκησης, εφόσον αποτελεί κύριο μοχλό ανάπτυξης και προβολής του τουρισμού του νομού, αλλά και οριζόντια συνεργασία μεταξύ αυτοδιοικητικών οργανισμών στο πλαίσιο της Ευρώπης των περιφερειών. Ιδιαίτερα εδώ στην Κρήτη, επιβάλλεται και εφαρμόζεται μία πολύ στενή συνεργασία των τεσσάρων Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων ώστε να προβληθεί το νησί μας ως ενιαίος τουριστικός προορισμός».


Το 3ο Διεθνές Συνέδριο με θέμα «Tourism & Property in Crete: Προοπτικές του Κρητικού Τουρισμού το 2010» που διοργάνωσε η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Ηρακλείου στο ξενοδοχείο «Galaxy» στο Ηράκλειο και σε συνεργασία με τη Real Events AE, στέφθηκε με επιτυχία, ενώ πολύ ενδιαφέρουσες ήταν οι εισηγήσεις των ομιλητών.

Έμφαση δόθηκε στην απαιτούμενη πλέον αλλαγή πλεύσης ως προς τις τουριστικές υποδομές στο νησί και την αναγκαιότητα να αποκτήσει η Κρήτη νέα πλεονεκτήματα σε σύγκριση με τους κύριους ανταγωνιστές της.
«Η νέα δομή για την Τοπική Αυτοδιοίκηση με το σχέδιο "Καλλικράτης" ενισχύει σε αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε η κ. Σχοιναράκη και πρόσθεσε: «Πρέπει όμως να ληφθούν υπόψη και οι νέες συνθήκες και οι διεθνείς τάσεις όπως διαμορφώνονται ώστε να μπορέσουμε να διευρύνουμε τη χρονική περίοδο και να αυξήσουμε τα μεγέθη αφίξεων των τουριστών».

Οι εισηγήσεις στο συνέδριο αναπτύχθηκαν σε δύο διαφορετικές ενότητες στις επενδυτικές ευκαιρίες και τις προοπτικές του τουρισμού στην Κρήτη και στην «πράσινη» ανάπτυξη.« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία