Πρόταση του Ν. Νίνου, να γίνει δημοτική ιδιοκτησία το ωδείο.

Εκτύπωση

Με δημοσιευθείσα πρόταση μου, στον τοπικό τύπο, έχω καταθέσει την άποψη, ότι το μνημείο του Ωδείου στην παλιά πόλη, πρέπει να γίνει δημοτική ιδιοκτησία.

Η πρόταση μου έγινε με όλο το σεβασμό και την προσωπική μου εκτίμηση σε όλους τους ανθρώπους που δούλεψαν και δουλεύουν στον φορέα-ιδιοκτήτη του ακινήτου, που είναι ο «σύνδεσμος προς διάδοση των καλών τεχνών».

Ο σημερινός πρόεδρος του σωματείου, αγαπητός μου φίλος κ. Μανόλης Καλλέργης, θεώρησε απαξιωτική για τον σύλλογο την άποψη μου και  μου απάντησε με μια επιστολή του, στην οποία κατάθεσε τους συναισθηματισμούς του [τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ], αλλά δεν αναφέρθηκε καθόλου στην ουσία του προβλήματος, την οποία δημοσιοποίησα με την πρόταση μου.

Για να βάλλω το θέμα στην πραγματική του βάση, διευκρινίζω τα εξής:

   1/ Προσωπικά θεωρώ τα μνημεία ως προίκα της πόλης, και το Ωδείο δεν είναι ένα απλό κτίριο, αλλά ένα Μνημείο, που εμπεριέχει αιώνων τοπική ιστορία!

Με αυτή την άποψη μου, το θέλω δημοτικό και όχι ιδιωτικό.

   2/ Το Ωδείο, ως παλιό κτίριο απαιτεί σημαντικές και δαπανηρές συντηρήσεις τις οποίες δεν μπορεί να κάνει ένα απλό σωματείο, όπως είναι ο σύλλογος - ιδιοκτήτης του.

Τρανό παράδειγμα η πολυετής εκκρεμότητα του μιναρέ, τον οποίο αδυνατεί ο ιδιοκτήτης του να επισκευάσει-στερεώσει!

Ίδιο παράδειγμα οι πολυδάπανες εργασίες , στερέωσης κλπ του μνημείου, που έγιναν πριν λίγα χρόνια, για τις οποίες ο σύλλογος-ιδιοκτήτης του δεν διέθεσε ούτε ένα ευρώ!

   3/ Είναι σαφές, ότι ευρωπαϊκά χρήματα-έργα, δεν επιτρέπονται σε ιδιωτικές ιδιοκτησίες, παρά μόνον σε δημόσιες ή αυτοδιοικητικές ιδιοκτησίες!

Άρα  και αν ακόμη δεν συζητήσουμε για την χρηματοδότηση των έργων που έγιναν πρόσφατα, τι θα γίνει για τον μιναρέ;

Γιατί οφείλουμε να μιλούμε με καθαρές κουβέντες, και να πούμε, ότι ευρωπαϊκή χρηματοδότηση δεν μπορεί να γίνει για τον Μιναρέ, όσο το ακίνητο είναι ιδιωτικό!

    4/ Καθένας μπορεί να έχει την άποψη του, όμως υπάρχουν και προβλήματα, που οφείλουμε να λύσουμε.

Μέχρι πότε ο Μιναρές θα κρέμεται στα κεφάλια όσων περνούν από την περιοχή;

Η πρόταση μου είναι ρεαλιστική και ανοίγει τον δρόμο κάλυψης των αναγκών του κτιρίου.

Ας ξανασκεφθεί ο πρόεδρος την σοβαρότητα της πρότασης μου, ας αναλογισθεί τις ευθύνες που έχει απέναντι των χιλιάδων περιπατητών της περιοχής, ας συνυπολογίσει την αδυναμία χρηματοδότησης εργασιών [ούτε τώρα, ούτε πριν] από ευρωπαϊκά χρήματα, και ας έχει την άποψη του.

Όμως ο Δήμος, οφείλει να έχει την δική του άποψη επί του προβλήματος [γιατί,  θεωρώ, ότι είναι ένα πρόβλημα, για την πόλη], και να σταθμίσει και τις δικές του ευθύνες.

Θεωρώ, ότι έκανα το καθήκον μου δημοσιοποιώντας μια λύση στο πρόβλημα.

Από κει και πέρα, καθένας μας θα τον αξιολογήσει το μέλλον, και όσα θα γίνουν ή δεν θα γίνουν!

Νίκος Nίνος  
δημοτικός σύμβουλος
δήμου Ρεθύμνου


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία