ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ"

Εκτύπωση
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ "ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ"

  • ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΟΚΙΜΑΚΗ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ
  • ΧΟΡΟΓΡΑΦΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΕΓΑΛΑΚΑΚΗ ΣΕ 4 ΠΟΛΕΙΣ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ.

21/2/10

Μία πρωτότυπη ιδέα στην οποία οι μαντινάδες, οι σκέψεις και ο τρόπος γραφής του Γιάννη Μεγαλακάκη, ανταμώνουν και συνυπάρχουν με εξαιρετικές φωτογραφίες χορού(άλματα, κοντινά πλάνα προσώπου, έκφρασης χεριών κ.α.) Το βιβλίο περιέχει και σπάνιο οπτικοακουστικό υλικό(DVD+CD) με θέμα την
κρητική μουσικοχορευτική παράδοση.

Η φροντίδα της έκδοσης ανήκει στην ζωγράφο-χαράκτρια Ρουμπίνα Ρόκου-Σαρελάκου και το φωτογραφικό υλικό είναι επιλογές από μαγνητοσκοπήσεις της ίδιας. Η καλλιτεχνική επιμέλεια και η σελιδοποίηση είναι της Κατερίνας Καλπούζου.

Στο cd που συνοδεύει το βιβλίο υπάρχουν σπάνιοι χοροί, τραγούδια του γάμου, ριζίτικα από γνωστούς Κρητικούς καλλιτέχνες.

Στο dvd ο Λουδοβίκος των Ανωγείων μας αποκαλύπτει την αλήθεια του κρητικού χορού, ενώ ακούγονται τα χορευτικά βήματα...
Παρακολουθούμε στιγμές από Ρουμαθιανό γλέντι το 2006, στα Παλαιά Ρούματα Κισσάμου στα Χανιά καθώς και ένα
εξαιρετικό ντόπιο χορευτή τον Μανώλη Παναγιωτάκη (Κατσιπότη).

Μεταφερόμαστε στην Εθιά Ηρακλείου,όπου ο σπουδαίος χορευτής και μαντιναδολόγος Παναγιώτης Λουλάκης (Λουλοπανάγος) μας συγκινεί με τον χορό και το τραγούδι του. Είναι μια επιτόπια καταγραφή μας τον Απρίλιο του 2008.


Ταξιδεύουμε στην Σητεία για να παρακολουθήσουμε τον Σητειακό πηδηχτό από ντόπιους ηλικιωμένους χορευτές. Είναι και αυτή μία επιτόπια καταγραφή μας τον Δεκέμβριο του 2004.


Και τέλος παρακολουθούμε μία σκηνή από μια δική μας μουσικοχορευτική παράσταση το καλοκαίρι του 2008,στην οποία ο αυτοσχεδιασμός, το πάθος και η ένταση πρωταγωνιστούν στις κινήσεις μας..


Το βιβλίο θα παρουσιαστεί σε 4 πόλεις της Κρήτης:

  • ΧΑΝΙΑ στις 23/2/2010 και ώρα 20.00 στο KIPOS CAFΕ στο Δημοτικό κήπο με συνέντευξη του συγγραφέα, κ. Δημήτρη Νικολακάκη.Μια διοργάνωση του Βιβλιοπωλείου Εστία.
  • ΡΕΘΥΜΝΟ στις 24/2/2010 και ώρα 19.30 στο Σπίτι του Πολιτισμού του Δήμου Ρεθύμνου στη νέα πλατεία Παλιάς Πόλης, όπου θα μιλήσουν οι κ.κ. Κωστής Καλλέργης, Δικηγόρος - ποιητής - μαντιναδολόγος,  Γιώργης Σηφάκης- Σημισακογιώργης Μαντιναδολόγος και Στέλιος Κιαγιαδάκης, Πρόεδρος Ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.Μια διοργάνωση του ομίλου Βρακοφόρων Κρήτης.
  • ΗΡΑΚΛΕΙΟ στις 25/2/2010 και ώρα 20.00 στο First Floor Underground (Παγοποιείον) στην Πλατεία Αγίου Τίτου όπου θα μιλήσουν οι κ.κ. Δημήτρης Χατζηκωνσταντίνου Εκπαιδευτικός - συγγραφέας και Γιώργος Σαρρής Επιχειρηματίας.Μια διοργάνωση των Εκδόσεων ΔΟΚΙΜΑΚΗΣ

  • ΣΗΤΕΙΑ στις 26/2/2010 στις 18.30 στο Πολυκέντρο του Δήμου Σητείας ( αίθουσα Μελίνα Μερκούρη) στην Ι. Κονδυλάκη 23
    Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι κ.κ. Κατερίνα Ζερβάκη Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Σητείας &Υπεύθυνη πολιτιστικών εκδηλώσεων και Άννα Τακάκη - Μαρκάκη Ποιήτρια, συγγραφέας καθώς και ένας Εκπρόσωπος του Λυκείου Ελληνίδων Σητείας
    Μια διοργάνωση του Ραδιοφωνικού Σταθμού ΣΗΤΕΙΑ FM 95.5 MHz

Συντονίστρια όλων των διοργανώσεων και παρουσιάσεων είναι η κ. Μαρίνα Κριτσωτάκη, δημοσιογράφος
« επιστροφή στη κατηγορία Πολιτισμός

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία