Εν αναμονή της απόφασης για την Παγκρήτια τράπεζα στο Φουρφουρά

Εκτύπωση

Εν αναμονή της απόφασης για την Παγκρήτια τράπεζα στο Φουρφουρά

  • Κλειστό παραμένει το υποκατάστημα της τράπεζας
  • Ιδιωτική εταιρία security ίσως αναλάβει να παίξει ρόλο στην αστυνόμευση του Αμαρίου

      20/2/10 
του Βασίλη
Κασιμάτη

Την 1η Δεκεμβρίου 2009 θυμόμαστε όλοι άγνωστοι λήστεψαν με θρασύτατο τρόπο το υποκατάστημα της Παγκρήτιας τράπεζας στο Φουρφουρά του Δήμου Κουρητών στο Ρέθυμνο.
Οι δράστες χρησιμοποίησαν κλεμμένη μπουλτόζα και κυριολεκτικά γκρέμισαν την τράπεζα εισερχόμενοι με το βαρέο όχημα. Στη συνέχεια άρπαξαν το χρηματοκιβώτιο με λεία 80.000 ευρώ.

Έκτοτε στο υποκατάστημα δεν έχει γίνει απολύτως καμία εργασία από πλευράς της διοίκησης της τραπέζης με αποτέλεσμα να παραμένει βομβαρδισμένο τοπίο ο χώρος προκαλώντας αγανάκτηση στους κατοίκους.
Ίσως βέβαια θα πρέπει να σκεφτεί και η ίδια διοίκηση, ότι άφησε ένα υποκατάστημα τράπεζας στο έλεος της τύχης, αφού όπως προαναφέραμε και όπως περίτρανα αποδεικνύει η παραπάνω φωτογραφία (12/2/10), ουδείς πλέον ασχολήθηκε να μαζέψει ... τα "σπασμένα", ενώ οι περίοικοι δεν φταίνε σε τίποτα να έχουν τόσους μήνες στη γειτονιά τους αυτή την ασχήμια, απόρρεια της ανικανότητας ορισμένων υπαλλήλων να μεριμνήσουν για ένα χώρο που σε κάθε περίπτωση δυσφημεί την Παγκρήτια Τράπεζα.

Μεγαλύτερη αγανάκτηση όμως προκαλεί το γεγονός ότι η διοίκηση του Παγκρήτιας έχει αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να μην επαναλειτουργήσει το εν λόγω υποκατάστημα με το αιτιολογικό της μεγάλης όπως ισχυρίζονται επικινδυνότητας της μείζονος περιοχής, αφού όπως λένε οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν τους ασφαλίζουν το υποκατάστημα πλέον. Κάτοικοι όμως της περιοχής εκτιμούν ότι η τράπεζα χρησιμοποιεί αυτό το γεγονός για να καλύψει την πρόθεση της που σχετίζεται με το κλείσιμο του καταστήματος ενόψη περικοπών.

Αυτό βέβαια έχει δημιουργήσει μεγάλους μπελάδες στους κατοίκους αλλά και στους δύο δήμους της πρώην επαρχίας Αμαρίου (Κουρητών & Συβρίτου) αφού το υποκατάστημα ήταν η μοναδική τράπεζα της ευρύτερης περιοχής και τόσο το πλήθος Αμαριωτών όσο και οι δημοτικές αρχές είχαν τραπεζικές συναλλαγές με τον εν λόγω κατάστημα.

«Σε περίπτωση που δεν ανοίξει η Παγκρήτια τράπεζα και μας πουλήσει για λόγους που δήθεν έχουν να κάνουν με την επικινδυνότητα εμείς θα αποσύρουμε καταθέσεις και μετοχές από την συγκεκριμένη τράπεζα
«Δεν μπορούν να κλείνουν υποκαταστήματα επειδή τυχόν δεν έχουν τον ανάλογο τζίρο και να κρατάνε τα φιλέτα καταστήματα μόνο. Ή όλα ή τίποτα...» μας είπαν κάτοικοι και πελάτες της τράπεζας από την ευρύτερη περιοχή σε συνάντηση που έγινε προ ημερών στη Σχολή Ασωμάτων του Δήμου Συβρίτου.

Στο Κτήμα Πάνακρον λοιπόν (Σχολή Ασωμάτων) έγινε συνάντηση με τους δύο Δημάρχους της πρώην Επαρχίας Αμαρίου, των κ.κ. Μιχάλη Πετρακάκη = Δήμαρχο Συβρίτου και Στέφανου Σημαντήρα - Δήμαρχου Κουρητών, παρουσία του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Γιακουμάκη και εκπροσώπων αγροκτηνοτροφικών συλλόγων για το ίδιο πάντα θέμα.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε το θέμα της γενικότερης αστυνόμευσης της περιοχής και της περίπτωσης να αναλάβει ιδιωτική εταιρία security την φύλαξη των δύο δήμων με περιπολικά, αφού οι επανειλημμένες προσπάθειες των τοπικών φορέων για να ενισχυθεί η αστυνόμευση στη περιοχή, έχουν αποβεί άκαρπες.

Ταυτόχρονα βέβαια τέθηκε επί τάπητος  και το θέμα του Υποκαταστήματος της Παγκρήτιας στο Φουρφουρά.

Την Παρασκευή 19 Φεβρουαρίου αναμένονταν να συζητηθεί το θέμα στο διοικητικό συμβούλιο της τραπέζης ύστερα από εισήγηση του προέδρου του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης κ. Γιώργη Γιακουμάκη, αποτελέσματα της οποίας αναμένουμε την προσεχή Δευτέρα να λάβουμε.

Με τσι γειές μας ...

 

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία