ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Εκτύπωση

ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

19/2/10Το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων αποφάσισε τη συμμετοχή του κλάδου στην 24ΩΡΗ ΠΑΝΕΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ στις 24 Φλεβάρη  2010, και στην ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ την Τετάρτη  24-2-2010 στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου που έχει προκηρύξει η ΓΣΕΕ.

 

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Αναμφίβολα η χώρα μας, έχει τεράστια προβλήματα και είναι στο στόχαστρο των κερδοσκόπων, των τζογαδόρων και των Νεοφιλελεύθερων των Βρυξελών, σε καμία περίπτωση όμως δεν μπορεί και και δεν πρέπει να αποσταχθεί στις απαιτήσεις και τις συνταγές που εξοντώνουν τους πολίτες, υπονομεύοντας  το κοινωνικό κράτος, υποθηκεύοντας το μέλλον και την προοπτική της χώρας.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ -ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ

Ένα τελείως διαφορετικό μείγμα οικονομικής πολιτικής που θα ενισχύει τις επενδύσεις, την Ανάπτυξη, τον εποπτικό και ρυθμιστικό ρόλο του Κράτους, την ανακατανομή των φορολογικών βαρών, την ενίσχυση της αγοραστικής δύναμης των εργαζομένων, την αύξηση της Απασχόλησης την ενίσχυση της Κοινωνικής  Ασφάλισης.

Αποτροπή του κλίματος εργασιακής και οικονομικής τρομοκρατίας, με απολύσεις, με υποχρεωτικές άδειες άνευ αποδοχών, με μείωση των ημερών και ωρών εβδομαδιαίας εργασίας, με την καταβολή δεδουλευμένων και με την προειδοποιητικές απολύσεις για να μη επαναπρόσληψη των εποχιακά απασχολούμενων.

Τη διασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας και των καταληκτικών συμβατικών ημερομηνιών επαναπρόσληψης των εποχιακά απασχολούμενων (μετά και την Κυβερνητική πρόθεση για στήριξη των επιχειρήσεων στον Τουρισμό-Επισιτισμό).

Αποτρέποντας την οποιοιδήποτε κρίση να την πληρώσουν οι εργαζόμενοι, με ουσιαστικές αυξήσεις μισθών, ημερομισθίων, ιδιαίτερα των χαμηλόμισθων με υπογραφή ικανοποιητικών Κ.Σ.Ε.Ε..

Οι εργοδότες πρέπει να αναλάβουν το κόστος της κοινωνικής τους   

συμμετοχή σε περίοδο κρίσης, διότι τα προηγούμενα χρόνια που ο τουρισμός «ανθούσε» τα κέρδη τα απολάμβαναν μόνοι τους.

Να απορριφθούν οι συνταγές της λιτότητας, της περικοπής, των εργασιακών, οικονομικών και ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων, να βελτιωθεί το βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο των εργαζομένων, να προωθηθεί η αναγκαία σύγκλιση μισθών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Να μην αυξηθούν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, να μην μειωθούν οι συντάξεις γιατί δεν δίνουν ΚΑΜΙΑ ΛΥΣΗ στη βιωσιμότητα και την αποτελεσματικότητα του συστήματος κοινωνικής ασφάλισης και επαναφορά του ΤΑΞΥ.

Διεκδικώντας τη δίκαιη διανομή και αναδιανομή του παραγόμενου πλούτου υπέρ των κοινωνικά ασθενέστερων, την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους, την αποτροπή των ιδιωτικοποιήσεων, την πάταξη της ακριβείας και της αισχροκέρδειας της αγοράς, τη μείωση των τιμολογίων των ΔΕΚΟ, των διοδίων, των καυσίμων.

Το πρόγραμμα «σταθερότητας και ανάπτυξης» είναι αναγκαίο να τροποποιηθεί σε πρόγραμμα ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ- ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΕΙΣ.

ΑΝΤΙΔΡΟΥΜΕ-ΑΠΕΡΓΟΥΜΕ γιατί αυτή πρέπει να είναι η ΣΤΟΧΕΥΣΗ των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ και ΟΧΙ οι ΜΙΣΘΟΙ, το ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ και οι εργαζόμενοι.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΗΝ 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 24 ΦΛΕΒΑΡΗ και στην ΣΥΓΚΕΤΡΩΣΗ   στις 10 π.μ. στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία