Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 20χρονης από την Ασή Γωνιά

Εκτύπωση

Συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό της 20χρονης από την Ασή Γωνιά

  • Γιγαντιαία επιχείρηση για την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που θα οδηγήσει στην άκρη του νήματος.

      19/2/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
H
20χρονη φοιτήτρια Νοσηλευτικής στο ΤΕΙ Ηρακλειου, Αγγελική Σταυρουλάκη, με καταγωγή απο την Ασή Γωνιά, έφυγε από το σπίτι της χθες στις 9 το πρωί και έκτοτε χάθηκαν τα ίχνη της.

Οι οικογένεια της ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές για την εξαφάνιση της νεαρής κόρης τους, ύστερα από αρκετή ώρα και αφού είχε φύγει από το σπίτι της για να πάει στο φαρμακείο της Επισκοπής από όπου άργησε να επιστρέψει.

Άμεση ήταν η κινητοποίηση των αστυνομικών αρχών χθες,  μετά την ενημέρωση που έλαβαν από την οικογένεια αφού η αγνοούμενη νεαρή κοπέλα όταν εξαφανίστηκε άφησε το αυτοκίνητο της το οποίο βρέθηκε στην παραλία του Πετρέ και συγκεκριμένα στην εκκλησία που βρίσκεται στη γέφυρα του Πετρέ. Υπήρχε φόβος για ατύχημα στη θάλασσα ή ακόμα και ηθελημένη πτώση της  και για το λόγο αυτό έγιναν άμεσες κινήσεις των αρχών οι οποίοες δεν χρονοτρίβησαν.

Στο σημείο σήμερα έσπευσε ξανά η Αστυνομία, το Λιμενικό με σκάφος που σάρωσε την θαλάσσια περιοχή,η Πυροσβεστική με την ΕΜΑΚ οι οποίοι αναζήτησαν την αγνοούμενη στην ευρύτερη περιοχή αλλά και το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο για την αντιμετώπιση φαινόμενων εξαφάνισης. Δυνάμεις από Ρέθυμνο και Χανιά έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες αναζητώντας την Αγγελική.

Στις 12 το μεσημέρι σήμερα βούτηξαν στα παγωμένα νερά στο Πετρέ 2 δύτες προκειμένου να εξετάσουν την υποθαλάσσια περιοχή.

Οι αρχές καθώς και τα ΤΑΕ Ρεθύμνου, ερεύνησαν την ευρύτερη περιοχή στην παραλία αλλά και στα βράχια καθώς εκφράστηκε φόβος η 20χρονη να έχει "σφηνώσει" σε κάποιο σημείο.
Επιπλέον μετά από εντολή της Κεντρικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας δεχόμενοι το αίτημα από τις τοπικές αρχές, έφτασε από την Αθήνα ελικόπτερο και από χθες τις 4.30 μέχρι τις 6 το απόγευμα που άρχισε να πέφτει το σκοτάδι, επέβλεπε και έψαχνε από αέρος τη θαλάσσια αλλά και την παράκτια περιοχή του Ρεθύμνου προκειμένου να εντοπίσει ίχνη της.
Συνομιλώντας με τον προϊστάμενο της Πολιτικής προστασίας στο Ρέθυμνο κ. Αντώνη Μπαγιαρτάκη μας είπε ότι γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατό προκειμένου να εντοπιστεί η Αγγελική, στην περίπτωση που βρίσκεται κάπου στην μείζονα περιοχή.

Η 20χρονη είχε αφήσει στο αμάξι της την τσάντα με τα προσωπικά της αντικείμενα όπως αστυνομική ταυτότητα και χρήματα, δεν βρέθηκε όμως το κινητό της τηλέφωνο στο οποίο όμως ούτως ή άλλως δεν απαντούσε στις αλλεπάλληλες κλήσεις της οικογένειας της μέχρι και τις 11 περίπου όταν πλέον απενεργοποιήθηκε.

Ζητήθηκε η συνδρομή από εισαγγελέα για να ερευνηθεί το τελευταίο στίγμα του κινητού της, το οποίο εντοπίστηκε στις 11.15 και προερχόταν από την κεραία της Σκλόκας Χανίων, που σημαίνει ότι κατά πάσα πιθανότητα βρισκόταν η κοπέλα στην περιοχή του Ρεθύμνου. Από κείνη τη στιγμή όμως απενεργοποιήθηκε το κινητό της.

Μέχρι τις 9 χθες όπου σταμάτησαν οι έρευνες όλων των δυνάμεων, δεν βρέθηκε κανένα σημάδι ζωής της 20χρονης φοιτήτριας. Σήμερα βέβαια η αναζήτηση της Αγγελικής συνεχίζεται από τους άνδρες των υπηρεσιών να ψάχνουν σε κάθε πιθανή πλευρά για τον εντοπισμό της.
Κατά τον ίδιο τρόπο συνεχίζονται οι έρευνες στην περιοχή από ισχυρότατες δυνάμεις αλλά και πολίτες που εθελοντικά έχουν προσφέρει τις υπηρεσίες τους με κάθε μέσο.

Η 20χρονη Αγγελική σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, τον τελευταίο καιρό βρισκόταν σε έντονη ψυχολογική φόρτιση,
ενώ εκφράζονται φόβοι και για αυτοκτονικές τάσεις. Σε κάθε περίπτωση η αστυνομία εξέτάζει και το ενδεχόμενο της εγκληματικής ενέργειας χωρίς αυτό το στοιχείο να δείχνει ότι αποτελεί ισχυρό σενάριο.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία