ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΚ

Εκτύπωση
ΑΝΑΦΟΡΑ ΤΟΥ κ. ΣΚΟΥΛΑΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΠΝΚ


17/2/10


Στη Βουλή τα προβλήματα του Κέντρου Αποκατάστασης Παίδων και Νέων Κρήτης (ΚΑΠΝΚ) από το Βουλευτή Χανίων του ΠΑΣΟΚ κ. Μανώλη Σκουλάκη.

Την «αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του Κέντρου Αποκατάστασης Παιδιών & Νέων Κρήτης (ΚΑΠΝΚ)» ζητά με σχετική αναφορά που κατέθεσε στη Βουλή προς τους υπουργούς Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Μ. Ξενογιαννακοπούλου και Παιδείας κ. Α. Διαμαντοπούλου.

Στη κοινοβουλευτική του παρέμβαση ο κ. Σκουλάκης επισημαίνει πως στο ΚΑΠΝΚ, λειτουργούν σήμερα δύο τμήματα:

α)το Τμήμα Πρωτοβάθμιας Ειδικής Εκπαίδευσης παιδιών Α.με.Α, με ελαφρά νοητική υστέρηση, εκπαιδευσίμων ή με προβλήματα συμπεριφοράς και παράλληλες υπηρεσίες Οικοτροφείου για τα παιδιά από την επαρχία καθώς και προεπαγγελματικά εργαστήρια

β)το Τμήμα περίθαλψης παιδιών αρρένων, χωρίς οικογενειακή προστασία (πρώην Ορφανοτροφείο Χανίων).

Παρά τις σπουδαίες υπηρεσίες που προσφέρει το ΚΑΠΝΚ σε ολόκληρη τη Κρήτη - δεδομένου ότι είναι το μοναδικό στην κατηγορία του - αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του, όπως η μη υπαγωγή του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του ΚΑΠΝΚ στο Υπουργείο Παιδείας και οι ελλείψεις προσωπικού.

Προκειμένου να επιλυθούν τα προβλήματα του Κέντρου, ο κ. Σκουλάκης καταθέτει στις αρμόδιες υπουργούς μια σειρά από προτάσεις για την αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών του, ζητώντας ταυτόχρονα να εξεταστούν:

  • η υπαγωγή του Ειδικού Σχολείου και Νηπιαγωγείου του ΚΑΠΝΚ στο Υπουργείο Παιδείας.
  • η αναβάθμιση των προεπαγγελματικών εργαστηρίων του ΚΑΠΝΚ σε παραγωγικά προστατευμένα εργαστήρια.
  • η πρόσληψη του αναγκαίου προσωπικού για την ασφαλή και αποτελεσματική λειτουργία του Κέντρου.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 28 Μάι 2018

Αρθρογραφία