Ονοματοθεσία της πλατείας 1ου δημ σχολείου στην παληά πόλη

Εκτύπωση

ΘΕΜΑ : Oνοματοθεσία της πλατείας 1ου δημ σχολείου στην παληά πόλη

 

Επί της προσκλήσεως του δήμου ,που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο, σχετικά με την ονοματοθεσία της κατασκευασθείσης πλατείας του 1ου δημοτικού σχολείου, σας επισημαίνω τα πάρα κάτω.

1/  οφείλουμε να ακολουθήσουμε μια πορεία αποκατάστασης της ταυτότητας της πόλης μας.

Εννοώ, ότι οφείλουμε να στοχοθετήσουμε μια συγκεκριμμένη πορεία, η οποία να μας οδηγήσει στο Ρέθυμνο που γνωρίζαμε, στο Ρέθυμνο της παράδοσης και του τοπικού  πολιτισμού του.

Αυτό το Ρέθυμνο ήταν η απαρχή της οικονομικής ανάπτυξης, και αυτού του Ρεθύμνου η εγκατάλειψη μας οδήγησε στην σημερινή δύσκολη κατάληξη!

2/  Η πλατεία του 1ου δημοτικού σχολείου, ανέκαθεν υπήρχε, και  ανέκαθεν είχε όνομα, και αυτό το όνομα οφείλει να συνεχίσει να έχει.

Δεν είναι σκόπιμο ,ούτε πρέπει να επινοήσουμε και να ψάχνουμε άσχετες ονομασίες, όπως κάποιες ήδη ακούσθηκαν [ οδός Ειρήνης κλπ]

3/ Θεωρώ ,ότι οφείλουμε να ψάξουμε την τοπική ιστορία ,να δούμε τι ονόματα είχαν δώσει , οι πατεράδες και οι παππούδες μας στην πλατεία, και αυτά να συνεχίσουμε..

4/ Στο συμβόλαιο του 1957 [ που αφορά στο Ωδείο] αναφέρεται , ως Πλατεία Γυμναστηρίου.

Υπάρχουν έγκριτοι λόγιοι συμπολίτες ,καταλληλότεροι από μένα, οι οποίοι μπορούν να ενημερώσουν με πληρότητα για τα ονόματα που χρησιμοποιήθηκαν για την πλατεία, και ,ένα από αυτά να αποκαταστήσουμε [αν είναι περισσότερα του ενός]

Παρακαλώ για την συμφωνία σας, και τις αντίστοιχες ενέργειες σας.

Με τιμή

 

Νίκος Νίνος
δημοτικός σύμβουλος,
επικεφ της μειοψηφίας στον δήμο

 

 

                                                                                               


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 24 Απρ 2018

Αρθρογραφία