Πατέρας ωθούσε το παιδί του σε απάτη κατ΄εξακολούθηση

Εκτύπωση

Πατέρας ωθούσε το παιδί του σε απάτη κατ΄εξακολούθηση
 

  • Με το πρόσχημα εράνου εισέπρατταν μεγάλα χρηματικά ποσά

      16/2/10

του Βασίλη
Κασιμάτη
Την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου εξυχνίασε μια ακόμα παραβατική υπόθεση που αφορούσε παραμέληση ανηλίκων, ώθηση προς επαιτεία, και απάτη κατ΄ εξακολούθηση.


Το Ιστορικό

Τους τελευταίους μήνες στο Ρέθυμνο έγιναν αναφορές για νεαρούς οι οποίοι επισκέπτονταν κυρίως επιχειρήσεις της πόλης και εισέπρατταν χρηματικά ποσά με το πρόσχημα ότι έκαναν έρανο για να βοηθήσουν έναν συμμαθητή τους ο οποίος έπασχε από Λευχαιμία.
Ακολούθως εμφανίστηκαν πρι από καιρό, δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο συμπεριλαμβανομένης και της «Ρεθεμνιώτικης Αγοράς», όπου κατήγγειλαν τις εν λόγω πράξεις.
Την περασμένη Παρασκευή λοιπόν, ένας 13χρονος νεαρός εμφανίστηκε στα γραφεία της εφημερίδας μας και ζητούσε χρήματα για τον ίδιο σκοπό.

Αφού μας είπε ότι ονομάζεται Παπαδάκης Γιώργος, δήλωσε μαθητής του τμήματος Β2 του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου και ότι κάνει έρανο για τον συμμαθητή τους Τρατάκη Δημήτρη επίσης μαθητή του 2ου Γυμνασίου Ρεθύμνου, ο οποίος δήθεν πάσχει από λευχαιμία.
Επειδή οι παρευρισκόμενοι συνάδελφοι δημοσιογράφοι δεν πειστήκαμε από τα λόγια του 13χρονου, αναζητήσαμε την άκρη του νήματος από την Διευθύντρια του σχολείου κ. Ζωή Φωτάκη.
Η Διευθύντρια μας είπε ότι ούτε τέτοιος μαθητής υπάρχει στη λίστα του Β2, αλλά ούτε και έταιρος μαθητής πάσχει από λευχαιμία. Επίσης μας είπε ότι δεν διενεργείται κάποιος έρανος από το σχολείο τους υπέρ οποιουδήποτε άλλου μαθητή.


Το δια ταύτα

Αφού λοιπόν εξακριβώσαμε ότι ο μαθητής έλεγε ψέματα, προσπαθήσαμε να τον πείσουμε να μας πει όλη την αλήθεια. Ο ίδιος μας αποκάλυψε ότι όντως έλεγε ψέματα και ότι συνοδεία του πατέρα του έρχονται από το Ηράκλειο διότι προσπαθούν να μαζέψουν κατά αυτό τον τρόπο χρήματα για τον «καμένο» αδερφό τους ο οποίος από ατύχημα φέρει εγκαύματα στο σώμα τους και πρέπει να χειρουργηθεί από τον πλαστικό χειρουργό του Ηρακλείου εν ονόματι Καρβέλα Κωνσταντίνο.

Επειδή και πάλι κάτι δεν μας «κόλλαγε» καλά στο σενάριο του νεαρού, αναζητήσαμε τον γιατρό στο Ηράκλειο, ο οποίος μας αποκάλυψε ότι έχει χειρουργήσει προ διετίας τον αδερφό τους, ότι δεν τους πήρε καθόλου χρήματα ο ίδιος και το κυριότερο ότι ο χειρουργημένος νεαρός «χαίρει άκρας υγείας».

Έτσι και λόγω του ότι ο νεαρός δεν είχε κάτι άλλο να μας πει για να καλύψει τον πατέρα του ο οποίους του ωθούσε στην απάτη, μας αποκάλυψεόλη την πραγματική αλήθεια.
Θεωρήσαμε άκρως απαραίτητο να ενημερώσουμε τις αρχές, κυρίως για την προστασία του νεαρού και την «αποδέσμευση»  του από τις πατρικές παραβατικές νουθεσίες.

Μέσα σε λίγα λεπτά η ασφάλεια παρέλαβε τον νεαρό και στην συνέχεια σε επιχείρηση που έστησε κατάφερε να συλλάβει τον πατέρα, ο οποίος περιφερόταν στη πόλη του Ρεθύμνου.
Ο πατέρας ο οποίος σύμφωνα με δημοσιογραφικές πηγές της εφημερίδας, εργάζεται στο Δήμο Ηρακλείου, έπραττε τα ίδια και στο νομό Ηρακλείου.

Την προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας εθύμνου η οποία ανέλαβε την υπόθεση, ενώ η κοινωνική πρόνοια θα αναλάβει το ρόλο της για την περαιτέρω πορεία του νεαρού στη ζωή.
Ο πατέρας διώκεται για παραμέληση ανηλίκων, ώθηση προς επαιτεία, και απάτη κατ΄ εξακολούθηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα χέρια του νεαρού βρέθηκε τετράδιο με αρκετά ονόματα και τηλέφωνα Ρεθυμνιωτών συμπολιτών μας, οι οποίοι είχαν δώσει χρήματα για τον ... «έρανο» με το δέλεαρ ότι από τον έρανο θα προέκυπτε και κλήρωση μιας βιντεοκάμερας!

Το εισπραχθέν ποσό αριθμούσε σε εκατοντάδες ευρώ που αφορούσαν την μία και μόνο ημέρα που έγινε η σύλληψη.
Έτσι δόθηκε τέλος σε μια ακόμα πράξη πατρικής ψυχολογικής κακοποίησης.

Επίλογος

Επειδή παρόμοια κρούσματα έχουν εμφανιστεί κατά καιρούς στο Νομό μας, συνιστούμε στους συμπολίτες μας να είναι λίαν προσεκτικοί σε εράνους, να ζητούν κανονικές διάτρητες από την εφορία αποδείξεις και τέλος να μην διστάζουν να καταγγέλλουν στις αρχές τέτοιες υποθέσεις γιατί αύριο μπορεί να αφορά ένα παιδί από το δικό τους συγγενικό περιβάλλον

Τα ανυπεράσπιστα παιδιά χρειάζονται την βοήθειά μας και η ανθρωπιά επιτάσσει τέτοιες πρακτικές.
Αγάπη λοιπόν για τον συνάνθρωπο μας και προσοχή στους επιτήδειους που βρίσκονται καθημερινά ολόγυρά μας.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 26 Απρ 2018

Αρθρογραφία