Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

Εκτύπωση

Νέος κύκλος αντιπαραθέσεων στο Πανεπιστήμιο Κρήτης

12/2/10

Συνεδριάζει σήμερα το Πρυτανικό Συμβούλιο επί του θέματος του ασύλου μετά την επιστολή της κ. Άννας Διαμαντοπούλου στους πρυτάνεις.

Το αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι μια νέα αντιπαράθεση μεταξύ των φοιτητών και του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Στην επιστολή της η υπουργός Παιδείας ζήτησε να καθορισθούν τα όρια προστασίας του ασύλου σε κάθε εκπαιδευτικό ίδρυμα, να καταγραφούν οι χώροι που τελούν υπό κατάληψη, και να συνεργαστούν οι διοικήσεις των ΑΕΙ με τους υπόλοιπους αρμόδιους φορείς για την προστασία της περιουσίας των Πανεπιστημίων λαμβάνοντας όλα τα μέτρα εφαρμογής του νόμου.

Λογικά μιλώντας λοιπόν το κλίμα που δεν έχει ακόμη εκτονωθεί από το θέμα του Πρύτανη θα εκτοξευθεί.
Όσο αφορά αυτό το θέμα, σε εξέλιξη βρίσκονται οι διαδικασίες που αφορούν τις υποψηφιότητες των ενδιαφερόμενων πανεπιστημιακών να διεκδικήσουν την κενή θέση του αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας, αν και πληθαίνουν οι εκτιμήσεις εκείνων που θεωρούν ότι εν τέλει θα υπάρξει μόνο ένας υποψήφιος.

Εν τω μεταξύ η Σύγκλητος απέστειλε πρόσκληση για τη συνεδρίαση του Οργάνου την ερχόμενη Πέμπτη, 18 Φεβρουαρίου, στις 11 το πρωί, στην πανεπιστημιούπολη του Γάλλου στο Ρέθυμνο. Μια συνεδρίαση που ουσιαστικά, αν και έχει χαρακτηρισθεί «τακτική», θα ασχοληθεί με τα θέματα της ημερήσιας διάταξης που δεν είχαν συζητηθεί κατά την κρίσιμη συνεδρία της 4ης Φεβρουαρίου.


Γ.Μ.


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία