ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

Εκτύπωση

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑΣ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΤΟΥ ΠΑΜΕ

 12/2/10

Η Γραμματεία Ρεθύμνου του ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντεργατική στάση του Δημάρχου Ρεθύμνου στην απεργία της 10 Φλεβάρη. Απεργία που σκοπό είχε να προασπίσει τους μισθούς, τις συντάξεις, το δικαίωμα στη δουλειά, από την θύελλα των αντεργατικών, αντιλαϊκών μέτρων της κυβέρνησης, των βιομηχάνων, της ΝΔ, της ΕΕ.

Στα πλαίσια αυτής της απεργίας η τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ αποφάσισε να περιφρουρήσει την απεργία στο Δημαρχείο.

Ήδη από νωρίς το πρωί ο κ Μαρινάκης, κινητοποιώντας αντιδημάρχους και τη διεύθυνση του Δήμου, προσπάθησε να συγκροτήσει απεργοσπαστικό μηχανισμό, με μικρό μέρος των εργαζομένων, που δεν μπορούσαν ή δεν ήθελαν να αντισταθούν στα κελεύσματά του.

Αφού το σχέδιο κατέρρευσε, ο κ Μαρινάκης αποφάσισε να κινητοποιήσει «το κράτος του νόμου και του αστυνόμου», με το γνωστό πρόσχημα ότι η απεργία παρεμποδίζει τάχατες το δικαίωμα στην εργασία.

Πήραν πληρωμένη απάντηση από το βήμα της συγκέντρωσης, που ήδη ξεκινούσε.

«Κατηγορούν γι αυτό εμάς, που αγωνιζόμαστε για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους, εκείνοι που φουντώνουν την ανεργία και τις απολύσεις. Εκείνοι που πετούν στο δρόμο τους εργαζόμενους των STAGE. Εκείνοι που επιμένουν σε χιλιάδες κενά στην παιδεία, την υγεία, την πρόνοια, προκειμένου να δίνουν ωκεανούς κρατικού χρήματος στους βιομήχανους και τραπεζίτες. Ζημιά για τους εργαζόμενους ήταν πάντα η καθήλωση και οι υποταγή και όχι οι αγώνες τους».

« Μας επιβάλουν με τη βία να ξαναγεμίσουμε τα κρατικά ταμεία, που άδειασαν στα σεντούκια της πλουτοκρατίας και πάλι με τη βία μας απαγορεύουν την αντίσταση και τη διαμαρτυρία.

Με τον ένα νόμο αναγνωρίζουν το δικαίωμα της συλλογικής αντίστασης και απεργίας και με τον άλλο το έχουν καταργήσει».

Η μαζική και αποφασιστική παρουσία εργαζομένων και νεολαίας στη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ, ακύρωσε κάθε σκέψη για άλλες ενέργειες. Ανέτρεψε τα σχέδια του κ Μαρινάκη και του Ρεθεμνιώτικου κατεστημένου, που τον στηρίζει.

Το ΠΑΜΕ απέδειξε στην πράξη πως οι εργαζόμενοι μπορούν να ακυρώνουν τους μηχανισμούς καθήλωσης και διάσπασής τους και να περιφρουρούν τους αγώνες τους.

Αυτός είναι αναγκαίος όρος για να έχουν οι αγώνες αποτελέσματα. Για να ανατραπεί η αντεργατική αντιλαϊκή θύελλα.

Γιατί όπως δείξαμε και στη συγκέντρωση και με νούμερα, πλούτος υπάρχει άφθονος στα σεντούκια της πλουτοκρατίας, βγαλμένος απ τη δουλειά των εργαζομένων. Πλούτος ικανός, όχι μόνο να αντιμετωπίσει τα ελλείμματα και το χρέος, αλλά και να ικανοποιήσει όλες τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων.

Με αυτή την πεποίθηση καλούμε τους εργάτες, τους υπάλληλους, τους φτωχούς αγρότες, τους μικρομαγαζάτορες να μετατρέψουν την απεργία στις 24 Φλεβάρη σε μέρα ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΠΑΛΛΑΙΚΟΥ ΞΕΣΗΚΩΜΟΥ

Αν τούτα τα μέτρα περάσουν, είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσουν χειρότερα.

Να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10 πμ στο Δημαρχείο.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Παρασκευή, 25 Μάι 2018

Αρθρογραφία