Συμμετοχή στην Προαγωγή Υγείας

Εκτύπωση

Συμμετοχή στην Προαγωγή Υγείας


11/2/10

Στο πλαίσιο της συμμετοχής του Δήμου Ρεθύμνου στο Εθνικό Δίκτυο Δήμων Προαγωγής Υγείας, η Υπηρεσία Κοινωνικής Μέριμνας του Δήμου  προωθεί, σε συνεργασία με το Γραφείο Προαγωγής Υγείας της Β/θμιας Εκπαίδευσης και Σχολεία του Νομού μας, ένα σύνολο δράσεων που επικεντρώνονται στη θεματική:
«Αλκοόλ, Τροχαία Ατυχήματα και Νέοι».

Μία από αυτές στις δράσεις είναι και η διανομή πληροφοριακού υλικού από μαθητές του Γυμνασίου που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα Κυκλοφοριακής Αγωγής προκειμένου τα ίδια τα παιδιά να αναλάβουν το σημαντικό έργο της ευαισθητοποίησης αλλά και της ενημέρωσης των  συμμαθητών τους και όλων των δημοτών  πάνω στο κρίσιμο αυτό ζήτημα.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία θα υλοποιηθεί αύριο, Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου  2010, σε κεντρικά σημεία της πόλης μας.

Συγκεκριμένα, τρεις ομάδες μαθητών από το 2ο Γυμνάσιο Ρεθύμνου, θα διανείμουν κατά το χρονικό διάστημα 12.15μ.μ. -13.30 το μεσημέρι, ενημερωτικό υλικό, προσαρμοσμένο στον τρόπο που αντιλαμβάνεται και  που προσεγγίζει η νεολαία μας το επίμαχο θέμα του αλκοόλ.

Έτσι, αύριο, η πρώτη ομάδα μαθητών θα βρίσκεται έξω από το Δημαρχείο, η δεύτερη έξω από το 1ο Ενιαίο Λύκειο στη Μοάτσου και  μία τρίτη ομάδα παιδιών θα διανείμουν υλικό επί της Λεωφόρου Κουντουριώτη μεταξύ του 2ου Δ.Σ και του 3ου Λυκείου.

Πρόκειται για μια αξιέπαινη δράση την οποία, εκτός από τους συνεργαζόμενους φορείς, υποστηρίζουν οι ίδιοι οι έφηβοι  γι αυτό και αξίζει την επιβράβευση μέσω της ενεργής  συμμετοχής όλων μας.   


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία