Σύσκεψη για το καρναβάλι

Εκτύπωση

Σύσκεψη για το καρναβάλι


11/2/10
 
της Γιώτας
Μαστάθη


Αναφορά στο Ρεθεμνιώτικο Καρναβάλι έγινε εχθές και στο Δημοτικό συμβούλιο.

Το θέμα τέθηκε εξαιτίας των μεγάλων χορηγιών που είχαμε φέτος και βέβαια ήταν ενταγμένο στη θεματική ατζέντα του συμβουλίου.

Το Δημοτικό συμβούλιο αρχικά ευχαρίστησε τη Νομαρχία για την επιχορήγηση του καρναβαλιού της τάξης των 10,000.

Αναφερθήκαν όλοι οι μεγάλοι χορηγοί οι οποίοι είναι οι εξής:

  • Περιφέρεια Κρήτης με 20,000 ευρώ
  • Επιμελητήριο Ρεθύμνου με 10,000 ευρώ
  • Νομαρχία Ρεθύμνου με 10,000 ευρώ
  • Εταιρία CYTA: με 15,000 ευρώ
  • Εταιρία Coca Cola με 1,500 ευρώ
  • Κατάστημα Πήγασος με 5,000 ευρώ
  • Βιομηχανία CRETA FARM με 5,000 ευρώ

Όλοι αυτοί οι χορηγοί βοήθησαν στη δημιουργία ενός ακόμα πλήρως οργανωμένου, μεγάλου καρναβαλιού, αντάξιο στις απαιτήσεις πρώτα των Ρεθυμνιοτών και ύστερα όλων των επισκεπτών.

Η γνώμη του Δήμου είναι ότι το καρναβάλι της πόλης μας είναι οργανωμένο σε ένα πολύ ικανοποιητικό σημείο. Δεν έχει ανάγκη επιπλέων οργάνωσης για αυτό το λόγο φέτος στόχος ήταν η προβολή και διαφήμιση του Ρεθύμνου τόσο για το καρναβάλι όσο και στο γενικό πλαίσιο της τουριστικής προβολής.

Η προβολή και διαφήμιση λοιπόν του φετινού καρναβαλιού, που είναι μεγάλο και πολυέξοδο θέμα καλύφθηκε από τους χορηγούς πράγμα που σημαίνει ότι ο Δήμος δεν έχει κόστος.
Να σημειωθεί εδώ ότι σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης όπως αυτή που ζούμε τώρα είναι σημαντικό θέμα και μεγάλη επένδυση μια τέτοια χορηγία, πόσο μάλλον σε ένα καρναβάλι. Αυτό από μόνο του λέει πολλά τόσο για τους χορηγούς όσο και για το Ρέθυμνο και το άψογο καρναβάλι του.

Ο κ. Μαρινάκης επεσήμανε ότι όλα τα ΜΜΕ του Ρεθύμνου καθώς και μεγάλα κανάλια όπως τα STAR,ALPHA,ALTER προβάλουν τις εκδηλώσεις του καρναβαλιού και ακόμη περισσότερη αίγλη αποκτά η μεγάλη αυτή εκδήλωση από την παρουσίαση που θα γίνει από την κ. Αλεξάνδρα Πασχαλίδου.

 

Μέσα βέβαια στην αναφορά του θέματος αυτού υπήρξαν και διάφορες αντιδράσεις από την πλευρά τις αντιπολίτευσης εκ στόματος του κ. Μαριόλου για το διαφημιστικό πλαίσιο της εταιρίας CYTA που έχει αναρτηθεί στον τοίχο του Δημαρχιακού μεγάρου με την ερώτηση:

«Αν βρεθεί ένας άλλος χορηγός με μεγαλύτερη προσφορά θα κρεμαστεί στο Δημαρχείο άλλο πλαίσιο; Είναι δηλαδή πρέπον να αναρτιούνται στον τοίχο του μεγάρου διαφημίσεις;»

 

Εδώ η απάντηση του συμβουλίου ήταν ότι ένας τέτοιος χορηγός έχει και κάποιες αξιώσεις. Δικαίως βέβαια!
Επικρατεί βέβαια και η άποψη του να βρεθεί έταιρος χώρος που δύναται να φιλοξενήσει τέτοιου είδους διαφημηστικές προβολές.

 

Συνέχεια στο θέμα έδωσε ο κ. Δερεδάκης ο οποίος λέγοντας τη γνώμη του είπε: «Δεν θεωρώ πρέπον να γίνονται τέτοιου είδους κινήσεις από κανένα χορηγό στο Δημαρχείο.»

 

Εντέλει η συζήτηση έκλεισε με τον κ. Μαρινάκη να δηλώνει: «ναι σε αντίστοιχες περιπτώσεις θα γίνετε το ίδιο.»


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 22 Μάι 2018

Αρθρογραφία