ΕΔΕ πρός πάσα κατεύθυνση για τον πίνακα

Εκτύπωση

ΕΔΕ πρός πάσα κατεύθυνση για τον πίνακα11/2/10
της Γιώτας Μαστάθη

Εχθές Τετάρτη 10/2/10 συντάθηκε το προγραμματισμένο Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία του Δημάρχου κ. Γιώργη Μαρινάκη, του Δημοτικής αρχής, της αντιπολίτευσης αλλά και των ΜΜΕ.

Στο συμβούλιο συζητηθήκαν αρκετά θέματα τις ημερησίας διάταξης αλλά και θέματα έκτακτα, που δεν περιλαμβάνονταν στην ημερησία.

Μέσα σε όσα συζητήθηκαν ήταν και το ζήτημα που δημιουργήθηκε στην Πινακοθήκη με τον πίνακα του Χρόνη Μπότσογλου "Αφιέρωμα στον Γκόγκοτσκα".
Ο Δήμαρχος αναφερόμενος στο θέμα είπε ότι από την δική του πλευρά προσπάθησε να μη δοθεί δημοσιότητα στο θέμα σε μια προσπάθεια "...να κρατήσει τα του οίκου" , κάτι που δεν έγινε αφού υπήρξε διαρροή μέσα από την Πινακοθήκη και γνωστοποιήθηκε στα ΜΜΕ.

Ξεκαθάρισε πως δεν τέθηκε θέμα κλοπής βέβαια, αλλά τον απασχολεί όχι τόσο ο θόρυβος που δημιουργήθηκε όσο το πώς γνωστοποιήθηκε το θέμα και έφτασε έως το συμβούλιο.
«Το θέμα ήταν γραμμένο στην ημερήσια διάταξη από την Παρασκευή 5/1/10 για το συμβούλιο που ακολουθούσε. Δυστυχώς όμως το συμβούλιο λόγω απουσίας μου δεν πραγματοποιήθηκε στις 20/1/10.»

Αποφασίστηκε ΕΔΕ για να διαλευκανθεί το θέμα.Ο πίνακας βρέθηκε βέβαια παρόλα αυτά η ΕΔΕ θα γίνει προς όλες τις κατευθύνσεις.

Σε ερώτηση του ανεξάρτητου δημοτικού σύμβουλου κ. Δερεδάκη αν μετά την κλήση από την Αθήνα, όπου ζήτησαν τον πίνακα για μια έκθεση, δεν ελέγχθηκε η ύπαρξη και η κατάσταση του από τους υπεύθυνους τις Πινακοθήκης, η απάντηση του Δημάρχου ήταν ότι: "Για το λόγο αυτό θα γίνει η ΕΔΕ και όποιος ενδιαφέρετε πραγματικά να παραβρεθεί σε συνάντηση που θα γίνει την Παρασκευή με τους υπεύθυνους της Πινακοθήκης ".

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία