Απεργιακές κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο

Εκτύπωση

Απεργιακές κινητοποιήσεις και στο Ρέθυμνο


11/2/10
της Γιώτας Μαστάθη

Απεργιακές κινητοποιήσεις
είχαμε χθες για άλλη μια φορά στην πόλη του Ρεθύμνου, μετά τις  προχθεσινές εξαγγελίες για το ασφαλιστικό και την αύξηση του ορίου ηλικίας απο την κυβέρνηση.
Απεργίες από τα καθήκοντα τους πραγματοποίησαν αρκετοί τομείς, με κοινή συνεύρεση στο Εργατικό Κέντρο.

Στο Εργατικό Κέντρο λοιπόν και ώρα 10,30 συναντήθηκαν μέλη της ΑΔΕΔΥ, μαζί με το Δ.Σ. οικοδόμων, το Δ.Σ. εκπαιδευτικών καθώς και μέλη του Δ.Σ. μηχανικών του δημοσίου.
Οι απεργοί που βρέθηκαν εκεί, ξεκίνησαν πορεία διαμαρτυρίας στους δρόμους τις πόλης του Ρεθύμνου με κατεύθυνση την κεντρική λεωφόρο, κλείνοντας βέβαια το ρεύμα κυκλοφορίας.

Πριν όμως την έναρξη της πορείας υπήρξαν δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. που βρέθηκαν δίπλα τους για να καλύψουν την κινητοποίηση.

Αρχικά μίλησε ο κ. Μαρινάτος, πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Συλλόγου Ρεθύμνου:
«Είμαστε τελείως αντίθετοι με τα μέτρα της κυβέρνησης.
Τώρα που οι μάσκες έπεσαν, τώρα που η κυβέρνηση αποφάσισε να ακολουθήσει την πεπατημένη και να ρίξει όλο το βάρος στους εργαζόμενους, οι εργαζόμενοι και οι εκπαιδευτικοί συγκεκριμένα, αναλαμβάνουν αυτή τη διαπραγμάτευση με την Ε.Ε. και θα δώσουν βροντερό παρόν σήμερα σε αυτή την απεργία.»


Ο κ. Μονιάκης αναπληρωτής πρόεδρος νομαρχιακού τμήματος της ΑΔΕΔΥ Ρεθύμνου στη συνέχεια ανέφερε τα εξής:

«Απεργούμε σήμερα για να ανατραπεί η εισοδηματική πολιτική που για πρώτη φορά τα τελευταία 50 χρόνια αφαιρεί από το εισόδημα των δημοσίων υπαλλήλων και ονομαστικά, κάνοντας δηλαδή αντί για αυξήσεις, μειώσεις. Υπάρχει μεγάλο πρόβλημα στα ασφαλιστικά μας ταμεία και δεν ευθύνονται οι εργαζόμενοι οι οποίοι συνεισφέρουν πληρώνοντας.
Δεν υπάρχουν χρήματα για το ΕΦΑΠΑΞ, με αποτέλεσμα τον τελευταίο ενάμισι χρόνο συνάδελφοι να βγαίνουν στη σύνταξη χωρίς να παίρνουν ΕΦΑΠΑΞ.
Βλέπουμε ότι η κυβέρνηση δεν κάνει τίποτα για όλα αυτά ενώ οι εξαγγελίες ήταν σε πιο αρνητική κατάσταση από αυτές που περιμέναμε. Αν συνεχίσει έτσι πρέπει να ξεσηκωθούμε»

Τέλος το λόγο πήρε ο κ. Μάνος Νικολουδάκης μέλος του Δ.Σ. της ομοσπονδίας μηχανικών δημοσίου Χανιών - Ρεθύμνου ο οποίος είπε:
«Εχθές εξαγγέλθηκαν κάποια μέτρα εισοδηματικής πολιτικής τα οποία μας βρίσκουν τελείως αντίθετους γιατί θεωρούμε ότι δεν φταίμε εμείς για την οικονομική κρίση που όλοι μας βιώνουμε..
Από την δική μας πλευρά, σαν μηχανικοί του δημοσίου θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε ενάντια στην κρίση. Θα είμαστε όμως κατηγορηματικά αντίθετοι στην περικοπή των επιδομάτων μας και στην αύξηση του ορίου ηλικίας.
Είμαστε υπέρ της αντίληψης αύξησης των όρων εργασίας και ανάπτυξης αλλά όχι του μοντέλου που ακούσαμε εχθές.»

Μετά της δηλώσεις και γενικά την συγκέντρωση έξω από το Εργατικό Κέντρο, η οποία ήταν πάντα υπό την εποπτεία των αστυνομικών αρχών, πραγματοποιήθηκε η προγραμματισμένη πορεία των απεργών. 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία