Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο Νομάρχη

Εκτύπωση

Επίσκεψη Περιφερειακού Διευθυντή Εκπαίδευσης στο Νομάρχη 

  • ΤΟΝ ΝΟΜΑΡΧΗ ΕΠΙΣΚΕΦΤΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΚΡΗΤΗΣ

9/2/10 

Εθιμοτυπική επίσκεψη στο Νομάρχη Ρεθύμνου, κ. Γιώργη Παπαδάκη, πραγματοποίησε σήμερα ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Κρήτης, κ. Κλινάκης.
Στη συνάντηση παρευρέθηκαν επίσης ο Αντινομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιάννης Νικολούδης, ο Αντιδήμαρχος Ρεθύμνου, κ. Μανώλης Αναγνωστάκης, η Νομαρχιακή Σύμβουλος, κ. Γιάννα Κεφαλογιάννη- Μπιρλιράκη, οι Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ρεθύμνου, κ.κ. Κουτάντος και Γεωργουλάκης αντίστοιχα καθώς και ο Διευθυντής Προγραμματισμού της Νομαρχίας, κ. Κώστας Σαββάκης.

Ο κ. Παπαδάκης αφού καλωσόρισε τον κ. Κλινάκη στον τόπο καταγωγής του, αναφέρθηκε εκτενώς στα θέματα σχολικής στέγης του Νομού. Ειδικότερα ο κ. Παπαδάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει από κοντά τον πενταετή προγραμματισμό σχολικής στέγης του Νομού, που καταρτίστηκε σε συνεργασία με τις αρχές και φορείς του τόπου και ο οποίος έχει ήδη αποσταλεί στην Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Κρήτης. Ο Νομάρχης Ρεθύμνου επεσήμανε ότι ο Νομός έχει αυξημένες ανάγκες σε σχολική στέγη καθώς τη δεκαετία 1991 - 2001 κατετάγη πανελλαδικά 4ος τόσο σε δημογραφική όσο και σε αύξηση μαθητικού πληθυσμού.

Μάλιστα σημείωσε ότι ενώ σε επίπεδο πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης έχουν κτιστεί την τελευταία οκταετία αρκετά σχολεία, δεν ισχύει το ίδιο και σε επίπεδο δευτεροβάθμιας, όπου το τελευταίο σχολείο κτίστηκε προ εικοσαετίας περίπου.

Ο κ. Παπαδάκης δεν παρέλειψε ακόμα να αναφερθεί στον ορατό πλέον κίνδυνο διπλοβάρδιας, που όπως τόνισε υπάρχουν ελπίδες ότι και φέτος θα ξεπεραστεί, ενώ συμπλήρωσε ότι η Νομαρχία θα συνεχίσει την προσπάθειά της να εξαλείψει φαινόμενα κατά τα οποία μαθητές της ενδοχώρας εγγράφονται σε σχολεία της πόλης, δημιουργώντας κατά αυτόν τον τρόπο συμφόρηση στις μονάδες της πόλης του Ρεθύμνου. Τέλος ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε την έλλειψη εκπαιδευτικού προσωπικού στα Ειδικά Σχολεία, ενώ αναφέρθηκε και στις οφειλές της Νομαρχίας προς το ΚΤΕΛ για τη μεταφορά μαθητών, οι οποίες αναμένεται να ρυθμιστούν με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Παιδείας.


Ο κ. Κλινάκης με τη σειρά του δήλωσε αισιόδοξος για τη σχολική στέγη στο Νομό Ρεθύμνου, μετά και τη διαβεβαίωση του Αντιδημάρχου Ρεθύμνου, κ. Αναγνωστάκη για την εξασφάλιση οικοπεδικών χώρων από το Δήμο προκειμένου να ανεγερθούν σχολικές μονάδες, αλλά και το γεγονός ότι η Νομαρχία έχει διαθέσει πόρους από το οδικό δίκτυο για τη σχολική στέγη, ενώ παράλληλα έχει νοικιάσει κτίρια προκειμένου να στεγαστούν σχολικές μονάδες των οποίων οι εγκαταστάσεις ήταν ακατάλληλες.
Μάλιστα ο κ. Κλινάκης εξέφρασε την ικανοποίηση του για τη συνεργασία με τη Νομαρχία, ενώ δεσμεύτηκε ότι μέχρι το Πάσχα θα επισκεφτεί και πάλι τη Νομαρχία για να συζητηθεί αποκλειστικά το φλέγον θέμα της ενδεχόμενης διπλοβάρδιας μαζί με όλη τη σχολική κοινότητα.
« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 19 Μάρ 2018

Αρθρογραφία