Συνεχίζεται ο Κύκλος Ανοικτών Διαλέξεων

Εκτύπωση

Συνεχίζεται ο Κύκλος Ανοικτών Διαλέξεων

9/2/10

Στα πλαίσια της αγαστής και δημιουργικής συνεργασίας του Δήμου Ρεθύμνου με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, αλλά και με την τοπική κοινωνία ευρύτερα, συνεχίζεται η διοργάνωση του 3ου Κύκλου Ανοικτών Διαλέξεων Προβληματισμού και Παρέμβασης στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Πινακοθήκη Λ. Κανακάκις).

Πριν από 15 ημέρες, ο Επίκουρος Καθηγητής του Παιδαγωγικού Τμήματος Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Οικονομίδης Βασίλειος, πραγματοποίησε την δική του πολύ ενδιαφέρουσα Διάλεξη με θέμα « Πώς μπορώ να συνεργαστώ με τον εκπαιδευτικό του παιδιού μου;» με στόχο την πρόκληση δημιουργικού προβληματισμού για την ποιοτικότερη συνεργασία εκπαιδευτικών και γονέων.

Ο κ. Οικονομίδης έθιξε, με τρόπο γλαφυρό και κατανοητό, τις σημαντικότερες παραμέτρους που συνθέτουν την υγιή και γόνιμη επικοινωνία εκπαιδευτικών και γονέων προκειμένου να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της θέσης και του έργου των εκπαιδευτικών των σχολείων από τους γονείς των μαθητών αλλά και να προβληματίσει τους εκπαιδευτικούς πως θα κατανοήσουν καλύτερα την ανάγκη της κάθε οικογένειας να στηρίξει το έργο τους και να υπάρξει μια καλύτερη συνεννόηση και κατανόηση, που, φυσικά, απώτερο στόχο θα έχει την όσο το δυνατόν πιο αξιόλογη και ομαλή λειτουργία της σχολικής κοινότητας προς όφελος των μαθητών. Ο  Επίκουρος Καθηγητής  τόνισε, μεταξύ άλλων, την υπευθυνότητα του ρόλου του γονιού και του εκπαιδευτικού για την αγωγή του παιδιού και το κατά πόσο οι δύο αυτοί ρόλοι μπορούν να συνδυαστούν αρμονικά και χωρίς δυσχέρειες.

Παρουσίασε επίσης, την οπτική κάθε μέρους (εκπαιδευτικών-γονιών) και τις προοπτικές μιας ορθότερης και πιο αποτελεσματικής πρότασης επικοινωνίας και συνεργασίας μεταξύ τους και διατύπωσε προτάσεις με σκοπό την αναβάθμιση των σχέσεών τους.

Οι ακροατές της διάλεξης, έγιναν μέτοχοι ουσιαστικοί του θέματος και, με τις ερωτήσεις και τις απαντήσεις που πήραν, οδηγήθηκαν σε θετικά και ουσιαστικά συμπεράσματα για την καλύτερη διαχείριση του ρόλου τους είτε ως εκπαιδευτικοί είτε ως γονείς.
Συνεχίζονται λοιπόν οι ανοιχτές διαλέξεις αύριο, Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010, στις 8.30 το βράδυ, με ομιλήτρια τη κ. Μ. Τζακώστα, Λέκτορα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με θέμα:

«Κόκκινο ή κόκινο; Άγγελος ή άγκελος; Ψάρι ή πσάρι; Η συμβολή της ορθογραφίας στη διδασκαλία και την εκμάθηση της ελληνικής»

Να υπενθυμίσουμε ότι και η αυριανή διάλεξη θα πραγματοποιηθεί στο χώρο του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Κρήτης (Πινακοθήκη Κανακάκι)

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 22 Απρ 2018

Αρθρογραφία