ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

Εκτύπωση

ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ

9/2/10

Ο Ι.Σ.Ρ. προτείνει τη δική του λύση για το μέγα πρόβλημα του Νοσοκομείου και της πρωτοβάθμιας περίθαλψης.Με θέμα λοιπόν ΡΕΘΕΜΝΙΩΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΟΑΕΕ ΚΑΙ ΓΙΑΤΡΟΙ αναφέρουν τα εξής:

Δυστυχώς σε αυτή την συγκυρία οι Ρεθεμνιώτες ασφαλισμένοι (έμποροι, επαγγελματίες, βιοτέχνες, αυτοκινητιστές) είναι σε σχέση με τον οργανισμό συμβεβλημένοι μόνο 7 γιατροί, όταν στο Λασίθι έχουν 33 γιατρούς σε 14 διαφορετικές ειδικότητες και στα Χανιά 95 γιατρούς με 15 διαφορετικές ειδικότητες!!!

Εμείς εδώ ποτέ δεν είχαμε αναλογικά τόσους γιατρούς και υπήρξαν και αρκετά "παρατράγουδα" σε σχέση με τις προσλήψεις και άλλα, τα προηγούμενα χρόνια.
Αυτό όμως δεν απαλλάσσει τους Ρεθεμνιώτες γιατρούς ιδιαίτερα αυτούς που πολλά χρόνια είχαν σύμβαση (σχέση εμπιστοσύνης ιατρών ( ασφαλισμένων) με ΤΕΒΕ, ΤΑΕ ή ΤΣΑ να αποφασίζουν "λευκή αποχή" στις συμβάσεις με το ταμείο μας.Από αυτή την εξέλιξη ζημιωμένοι είναι ΜΟΝΟ οι ασφαλισμένοι γιατί:

  • Ταλαιπωρούνται (αναζητώντας γιατρό ή αλλάζοντας γιατρό).
  • Πληρώνοντας εξ ολοκλήρου τις υπηρεσίες και λαμβάνοντας μέρος των χρημάτων τους (κρατικό τιμολόγιο).
  • Πηγαινοέρχονται σε γειτονικούς νομούς για να εξυπηρετηθούν με συμβεβλημένους με το ταμείο μας γιατρό.

Όσο αφορά τον ΟΑΕΕ δεν καταβάλλει μισθούς πλην 7 γιατρών από συμβάσεις και πληρώνει μόνο το κρατικό τιμολόγιο, ενώ οι γιατροί του Ρεθύμνου  πληρώνονται τις επισκέψεις των ασφαλισμένων κανονικά και δεν ρισκάρουν τίποτα πλην της "κοινωνικής ευθύνης" που πρέπει να έχουν ως λειτουργοί της υγείας στον τόπο μας.

Η πρόταση λοιπόν του Ι.Σ. είναι να επαναπροκυρηχθούν (με ειδική ρύθμιση) τουλάχιστον οι θέσεις 30 επιπλέον γιατρών του Ρεθύμνου συμπληρώνοντας 15 διαφορετικές ειδικότητες και κανείς μόνος ανά ειδικότητα οι οποίοι να υποβληθούν στον Ιατρικό Σύλλογο και να επιλεγούν από τριμελή επιτροπή (Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου - Πρόεδρος Επιμελητηρίου - Διευθυντής του τοπικού παραρτήματος ΟΑΕΕ)

Κλείνοντας αναμένουν γρήγορα αντιπροτάσεις και ενέργειές εκ μέρους του ΟΑΕΕ.
Εμείς με τη σειρά μας ας ελπίσουμε κάποια στιγμή να υπερισχύσει το συμφέρων του ασφαλισμένου!

Γ.Μ.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία