Στον εισαγγελέα η ΕΔΕ για το θάνατο Κακαουνάκη

Εκτύπωση

Στον εισαγγελέα η ΕΔΕ για το θάνατο Κακαουνάκη

 

09/02/2010


της Μόνικας
Ζουγανέλη
Θυμόμαστε όλοι το σοκ που υπέστη το πανελλήνιο με τον αιφνίδιο θάνατο του μεγάλου δημοσιογράφου κ.Νίκου Κακαουνάκη στις 21:00 το βράδυ της Τετάρτης 30 Δεκεμβρίου 2009.
 

Ο κ. Νίκος Κακαουνάκης νοσηλευόταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας με πολυοργανική ανεπάρκεια. Στις 22 Νοεμβρίου ο Νίκος Κακαουνάκης, που αντιμετώπιζε εδώ και χρόνια προβλήματα υγείας, εισήχθη στον «Ευαγγελισμό» όπου υπεβλήθη σε επέμβαση για αφαίρεση πολύποδα.
 

Στις 29 Νοεμβρίου, όμως, η κατάσταση της υγείας του επιδεινώνεται και διακομίζεται εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Από το σημείο αυτό αρχίζει η τελευταία περιπέτεια του Νίκου Κακαουνάκη λόγω των επιπλοκών που παρουσίασε μετά από μία ενδονοσοκομειακή λοίμωξη.
 

Στις 25 Δεκεμβρίου εισάγεται στην εντατική του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός», όπου οι γιατροί σηκώνουν τα χέρια ψηλά και στη συνέχεια διακομίζεται στο «Ιασώ» όπου νοσηλεύεται επί τρεις ημέρες διασωληνωμένος και σε καταστολή.

Οι γιατροί όμως έχασαν τις ελπίδες τους μετά από μερικές μέρες και τον αποσύνδεσαν από τη συσκευή μηχανικής υποστήριξης, με τη σύμφωνη γνώμη των συγγενών του.

 

Τον ιατρικό φάκελο του Νίκου Κακαουνάκη ζήτησε ο διοικητής του Ευαγγελισμού, Εμμανουήλ Μυλωνάκης, μετά τις υπόνοιες τις οποίες άφησαν συνεργάτες και μέλη της οικογένειας του γνωστού δημοσιογράφου, για σειρά λαθών που έγιναν κατά την διάρκεια της παραμονής του στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός και τον οδήγησαν στον θάνατο.


 ...
«Να αποδοθούν εκεί που πρέπει ευθύνες εάν υπάρχουν.»

Ήταν η φράση που ακουγόταν από όλους τους γνωστούς και αγνώστους για τον αγαπητό Νίκο Κακανουνάκη .

 

Στο δια ταύτα:

 

Η υπουργός Υγείας κ. Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου διαβίβασε τη Δευτέρα στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών το πόρισμα της κατεπείγουσας Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης (ΕΔΕ), σχετικά με τη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του δημοσιογράφου Νίκου Κακαουνάκη, προκειμένου να συμπεριληφθεί στην προκαταρκτική εξέταση που βρίσκεται σε εξέλιξη.

 

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο Υγείας, από το πόρισμα προκύπτουν ενδείξεις ευθύνης ιατρών, οι οποίοι παραπέμπονται από τον διοικητή της 1ης ΥΠΕ Σταύρο Πεντέα στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Ιατρών της Υγειονομικής Περιφέρειας.

 


Ας αναπαύετε η ψυχούλα του και να είναι σίγουρος πως οι δικοί του άνθρωποι θα χειριστούν σωστά το ?.«ρεπορτάζ» και θα βρουν την απάντηση, όπως θα έκανε και εκείνος αν ήταν στην θέση τους.« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία