Ενέργεια και Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

Εκτύπωση

Ενέργεια και Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες

 

  • ΕΣΠΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑΤΙΚΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

8/2/10

Την Τετάρτη το απόγευμα στις 10 Φεβρουαρίου 2010, στην Αίθουσα του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων της Περιφέρειας Κρήτης (Πλατεία Κουντουριώτη) στις 17:00, διοργανώνεται εσπερίδα με θέμα: «Θεματικό Έτος της Ενέργειας: Εκπαιδευτικές Δραστηριότητες στην Κρήτη» σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου-Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, την ΠΕΕΚΠΕ Κρήτης και την συμμετοχή εκπαιδευτικών από όλους τους νομούς της Κρήτης. Σκοπός της εσπερίδας είναι η ενημέρωση και η ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τα παιδαγωγικά εργαλεία και τις πολυπληθείς δραστηριότητες και για τις δυνατότητες συνεργασίας και υλοποίησης παρόμοιων προγραμμάτων.

Η παραγωγή και η διαχείριση της ενέργειας προκαλεί την πολυσυζητημένη «Αλλαγή του Κλίματος». Το Ενεργειακό Κέντρο της Περιφέρειας Κρήτης, έχει ήδη αναπτύξει μια πολύχρονη δραστηριότητα σχετικά με εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία ασχολούνται με την ενέργεια, την ορθολογική χρήση και εξοικονόμηση ενέργειας, τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας και την αλλαγή του κλίματος. Στην προσπάθεια αυτή συνεργάζονται η Πανελλήνια Ένωση Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Κρήτης (ΠΕΕΚΠΕ), τα γραφεία Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, τα Κέντρα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΚΠΕ) καθώς και τα σχολεία όλης της Κρήτης.

Η σχολική χρονιά 2009-10, στο πλαίσιο της Δεκαετίας της Εκπαίδευσης για την Αειφορία, είναι αφιερωμένη στην Ενέργεια με στόχο οι μαθητές να προσεγγίσουν εκείνες τις μορφές Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και τις δραστηριότητες Εξοικονόμησης Ενέργειας που σχετίζονται με το άμεσο περιβάλλον τους. Συγκεκριμένα, ο θεματικός άξονας Ενέργεια- Ανανεώσιμες Πηγές - Εξοικονόμηση Ενέργειας & Τοπικές Κοινωνίες προτείνεται να λειτουργήσει ως έναυσμα και ταυτόχρονα πλαίσιο ποικίλων σχολικών δραστηριοτήτων Περιβαλλοντικής και Ενεργειακής Αγωγής.

Το Ενεργειακό Κέντρο Περιφέρειας Κρήτης, για τη σχολική χρονιά 2009-2010 προτείνει επιπλέον την οργάνωση σειράς σεμιναρίων και ενημερωτικών συναντήσεων, προκειμένου οι σχολικές μονάδες και οι εκπαιδευτικοί να είναι έτοιμοι για το σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης και γενικότερα την ένταξη του σχολείου σε μια καθημερινότητα προσανατολισμένη στην Ενεργειακή Αειφορία.
Με την συνεργασία των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Ηρακλείου-Τμήματα Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης
και της Πανελλήνιας Ένωσης Εκπαιδευτικών Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης (ΠΕΕΚΠΕ) Κρήτης

Η εσπερίδα πραγματοποιείται στα πλαίσια του ευρωπαϊκού προγράμματος: «Περιφερειακή Συνεργασία για Προσαρμογή στις Κλιματικές Αλλαγές - REGIOCLIMA»

 
 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 23 Απρ 2018

Αρθρογραφία