Μειώνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού

Εκτύπωση

Μειώνονται οι δικαιούχοι Κοινωνικού Τουρισμού

8/2/10

Η Βουλευτής Ρεθύμνου κ. Όλγα Κεφαλογιάννη ως τομεάρχης τουρισμού της Νέας Δημοκρατίας και ο Βουλευτής Κυκλάδων της Νέας Δημοκρατίας κ. Ιωάννης Βρούτσης, κατέθεσαν ερώτηση στη Βουλή για το σοβαρό θέμα της μείωσης κατά 200.000 των Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού».

 Η ερώτηση απευθύνονταν προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς και Πολιτισμού και Τουρισμού

Το θέμα της ερώτησης ήταν: « Μείωση κατά 200.000 των Δικαιούχων του Προγράμματος Κοινωνικού Τουρισμού».

Σε μια δύσκολη περίοδο για τις τουριστικές επιχειρήσεις ολόκληρης της χώρας, η Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ αποφάσισε να μειώσει σημαντικά τους δικαιούχους του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού από 730.000 που ήταν το 2009, σε 550.000 το 2010. Η απόφαση αυτή μάλιστα ελήφθη εντελώς αιφνιδιαστικά, χωρίς να έχει προηγηθεί διάλογος με τους θεσμικούς εκπροσώπους των ξενοδόχων και των τουριστικών επιχειρήσεων.

Η μείωση των δικαιούχων δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ούτε και εν όψει της τρέχουσας οικονομικής κρίσης και της ανάγκης περιστολής των δημόσιων δαπανών, αφού τοπρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού ουδεμία επιβάρυνση επιφέρει στο κρατικό προϋπολογισμό. Οι πόροι του προέρχονται αποκλειστικά από εισφορές εργαζομένων και εργοδοτών.

Η περικοπή κατά 26% περίπου του αριθμού των Δικαιούχων του εν λόγω προγράμματος για το έτος 2010, δεν αποστερεί μόνο από χιλιάδες χαμηλόμισθους και χαμηλοσυνταξιούχους το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους με εξαιρετικά χαμηλό κόστος, αλλά αναμένεται να επιφέρει και αύξηση της ανεργίας, καθώς και τεράστια οικονομικά προβλήματα στις τουριστικές περιφέρειες της χώρας. Κατόπιν τούτων:

ΕΡΩΤΩΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΟΥΡΓΟΙ
1. Προτίθενται να ανακαλέσουν την απόφαση μείωσης των δικαιούχων του προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ;

2. Εάν όχι, τι μέτρα πρόκειται να λάβουν, ώστε μην πληγεί η τουριστική οικονομία και ιδιαίτερα οι μικρές ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, οι οποίες συμμετέχουν κυρίως στα προγράμματα κοινωνικού τουρισμού;

3. Τι μέτρα πρόκειται να ληφθούν ώστε να μην χαθούν θέσεις εργασίας από την εν λόγω απόφαση ;

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Κυριακή, 27 Μάι 2018

Αρθρογραφία