Επιτυχημένη η κοπή πίτας της CRETAN LINES

Εκτύπωση

Επιτυχημένη η κοπή πίτας της CRETAN LINES

  • "ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ, ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΟ ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ (Της CRETAN LINES βέβαια...)"


8/2/10


της Γιώτας
Μαστάθη
Σε μια αξιοπρεπέστατη και πλήρως οργανωμένη εκδήλωση από πλευράς της ναυτιλιακής εταιρίας  CRETAN LINES αλλά και του υπερπολυτελέστατου, νεόδμητου κέντρου «Γεράνι Παλλάς», πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 7/2/10 η κοπή της πίτας της εταιρίας.

Στην εκδήλωση παρά του δύσβατου της περιοχής λόγω «εξωτερικών» παρεμβάσεων παραβρέθηκε πλήθος κόσμου, επιφανή πρόσωπα του νομού μας καθώς και το προσωρινό διοικητικό συμβούλιο της CRETAN LINES.

Ο Bουλευτής Ρεθύμνου ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Όθωνας , οι Αντινομάρχες κ.κ. Γ.Νικολούδης & Μ.Σταυρακάκης, Ο Δήμαρχος Ρεθύμνου κ. Γ. Μαρινάκης, Ο Δήμαρχος Λάμπης κ. Γ.Ταταράκης & ο πρόεδρος της Κοινότητας Ζωνιανών κ. Γ.Παρασύρης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου κ. Γ.Γιακουμάκης, ο πρόεδρος του ξενοδοχεδιακού συλλόγου κ. Νίκος Βουρβαχάκης καθώς και αρκετοί δημοσιογράφοι, Δ/ντές Τραπεζών και Υπηρεσιών και πολλοί Ρεθυμνιώτες έδωσαν το παρών στην εκδήλωση.

Να σημειώσουμε εδώ ότι και η απουσίες ήταν αρκετές και σημαντικές.
Απουσίες όπως της κ. Όλγας Κεφαλογιάννη η οποία βρίσκονταν στο Ρέθυμνο από το Σάββατο αφού συνόδευε την κ. Ντόρα Μπακογιάννη, καθώς επίσης και των 7 υπόλοιπων Δημάρχων του νομού.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ομιλίες από εκπροσώπους της CRETAN LINES με τον κ. Γιάννη Αποστολάκη Γραμματέα, να παίρνει πρώτος το μικρόφωνο με μια ίσως προφητική, μα σίγουρα ελπιδοφόρα μαντινάδα.

ΧΙΛΙΑ ΚΑΛΩΣ ΟΡΙΣΑΤΕ, ΣΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΑΥΤΟ ΤΟΠΙΟ
ΚΑΙ ΕΑΝ ΤΟ ΘΕΛΕΙ Ο ΘΕΟΣ, ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΜΕΣ ΣΤΟ ΠΛΟΙΟ
Της CRETAN LINES βέβαια
.

Ο κ. Αποστολάκης ευχαριστήσε θερμά και καλωσορίσε όλους τους παραβρισκόμενους αλλά και τους πολλούς και σημαντικούς προσκεκλημένους, που τίμησαν την εκδήλωση με την παρουσία τους.

«Να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συντελεστές της σημερινής μας εκδήλωσης, το Κέντρο που μας φιλοξενεί, το συγκρότημα του Βαγγέλη Γκαλονάκη που προσφέρθηκε να μας διασκεδάσει αφιλοκερδώς, τα ΜΜΕ που πρόβαλαν την εκδήλωση, τους διοργανωτές και κυρίως τον κ.  ΣΤ.ΠΑΓΟΥΡΑΚΗ, αλλά και όλα τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης της CRETAN LINES που εθελοντικά και φανατικά αγωνίζονται εδώ και 14 μήνες, για να ΞΑΝΑΡΘΕΙ ΜΟΝΙΜΑ ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.»

Ο κ. Αποστολάκης στη συνέχεια διευκρίνισε ότι τα αριθμημένα αποκόμματα των προσκλήσεων, θα χρησιμοποιηθούν για να αναδειχτεί ο Τυχερός με το φλουρί της Πίτας, ο οποίος κερδίζει μια μερίδα του Συνεταιρισμού CRETAN LINES «ΚΡΗΤΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΙΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ - ΡΕΘΥΜΝΟΥ Συν.Π.Ε.» αξίας 500 Ευρώ.

Ενημερώνοντας τέλος όλους όσους επιθυμούν να εγγραφούν μέλη στο Συνεταιρισμό, έστω και με τμηματική καταβολή π.χ. 100 Ε, για το που θα απευθυνθούν, ευχήθηκε Καλή Χρονιά και Καλές Αποκριές και παραχώρησε το λόγο στον Πρόεδρο της CRETAN LINES Δήμαρχο Αρκαδίου & Πρόεδρο της Τ.Ε.Δ.Κ. ΡΕΘΥΜΝΟΥ κ. ΜΑΝΩΛΗ ΜΑΝΩΛΑΚΑΚΗ.

Ο κ. Μανωλακάκης στην ομιλία του είπε τα εξής:
«Αγαπητοί προσκεκλημένοι, αγαπητοί μας Συμπολίτες, Μέλη, Φίλες & Φίλοι του Ναυτιλιακού Συνεταιρισμού CRETAN LINES, σας καλωσορίζω εκ μέρους της Προσωρινής Διοίκησης, στην σημερινή μας εκδήλωση και σας ευχαριστώ ιδιαίτερα για την μαζική συμμετοχή σας.
Η ανταπόκριση σας στο κάλεσμα μας, είναι για μας, ιδιαίτερα σημαντική και ενθαρρυντική, για να συνεχίσουμε την προσπάθεια μας, σε ένα πραγματικά δύσκολο αλλά και θαρραλέο για την εποχή και τη συγκυρία εγχείρημα.

Είναι γεγονός, ότι η ανταπόκριση των συμπολιτών μας, στο να γίνουν μέλη του Ναυτιλιακού Συνεταιρισμού και να συμβάλουν ο καθένας σύμφωνα με τις δυνάμεις του, στον εθελοντικό αγώνα μας, για να ξαναρθεί μόνιμα και καθημερινά ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ, δεν ήταν η αναμενόμενη.

Γνωρίζουμε βέβαια, ότι αφενός η γνωστή οικονομική κρίση, αφετέρου η δικαιολογημένη εν μέρει δυσπιστία των Ρεθυμνιωτών, που είδαν την ΡΕΘΥΜΝΙΑΚΗ να συγχωνεύεται και τα Ρεθυμνιώτικα πλοία να εγκαταλείπουν το λιμάνι τους, δεν επέτρεψε την μεγάλη όπως περιμέναμε, στήριξη στην προσπάθεια μας.

Χρειάζεται μάλλον περισσότερος χρόνος, για να επουλωθούν οι πληγές και να απαλύνουν οι πίκρες των παθόντων, από την αδικαιολόγητη εγκατάλειψη της ακτοπλοϊκής μας σύνδεσης, αλλά και να πιστέψουν ότι με την μορφή του Ναυτιλιακού μεταφορικού Συνεταιρισμού, που συνειδητά και με ακλόνητες διασφαλίσεις επιλέξαμε, δεν πρόκειται ποτέ να επαναληφθεί το κακό προηγούμενο, γιατί κανείς ποτέ δεν θα μπορεί, να συγκεντρώσει πλειοψηφικό κεφάλαιο, ή την απαιτούμενη πλειοψηφία, για να διαλύσει ή να συγχωνεύσει την CRETAN LINES.

Προσπαθήσαμε λοιπόν, όσο μπορούσαμε και με τις δυνατότητες που είχαμε, να ενημερώσουμε αναλυτικά και να πείσουμε το Ρεθυμνιώτικο λαό, ότι πραγματικά είναι άδικο και οδυνηρό, να διαπιστώνουμε καθημερινά ότι η έλλειψη τόσο της ακτοπλοϊκής και αεροπορικής σύνδεσης, όσο και η πολύ κακή οδική μας πρόσβαση στους διπλανούς Νομούς Χανίων και Ηρακλείου, κάνουν τη ζωή μας δύσκολη και το Νομό μας να μην αναπτύσσεται όπως θα έπρεπε.

Είναι επίσης γεγονός, ότι στην προσπάθεια μας συναντήσαμε πολλές δυσκολίες και σκόπιμα εμπόδια, από αυτούς που έχουν συμφέρον να μην έρθει ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

Ζητήσαμε και διεκδικήσαμε αρμόδια, την δυνατότητα υπαγωγής και του Συνεταιρισμού μας στον επικείμενο νέο βελτιωμένο αναπτυξιακό Νόμο, ώστε να μπορεί να επιδοτηθεί, είτε η αγορά, είτε η μετασκευή Πλοίου, είτε με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να διευκολυνθεί η επίλυση του μεγάλου κοινωνικού προβλήματος του Ρεθύμνου.

Η σημερινή μαζική σας παρουσία, μας δίνει δύναμη και κουράγιο να συνεχίσουμε και να ελπίζουμε, ότι σίγουρα αργά ή γρήγορα, όλοι οι Ρεθυμνιώτες, Ντόπιοι &Απόδημοι, θα πειστούν να συντρέξουν την προσπάθεια μας.
Εμείς δεν θα το βάλουμε κάτω, θα εξακολουθήσουμε τον αγώνα μας και θα προχωρήσουμε στον επόμενο μήνα σε απολογιστική, καταστατική για την αξία των μερίδων και εκλογική τακτική Συνέλευση των Μελών του Συνεταιρισμού, για να εκλεγούν τα προβλεπόμενα από το καταστατικό όργανα και βέβαια δεν θα παραλείψουμε να ερευνήσουμε ακόμα και τη δυνατότητα Συνεκμετάλλευσης ή Κοινοπραξίας με άλλη Ναυτιλιακή Εταιρία, προκειμένου να μπει το συντομότερο ΚΑΡΑΒΙ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ.

Σας ευχαριστώ και σας καλώ όλους όσους δεν είστε μέλη, να εγγραφείτε σήμερα, η αργότερα, για να δώσετε και το παράδειγμα σε αυτούς που δεν είναι σήμερα μαζί μας, αλλά και να συμμετέχετε στις επικείμενες εκλογές, ώστε να εκλεγούν οι κατά το δυνατό καλύτεροι, που μπορούν να προωθήσουν αποτελεσματικά τα συμφέροντα του κοινωνικού συνόλου.

Παρακαλώ επίσης τους Τραπεζικούς Δ/ντές που είναι σήμερα εδώ, αλλά και αυτούς που δεν είναι, να φροντίσουν να διευκολύνονται οι εγγραφές, γιατί πολλοί μας παραπονέθηκαν ότι ταλαιπωρούνται.

Τελειώνοντας, θέλω να ευχαριστήσω τους διοργανωτές της εκδήλωσης και όλους όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση της, αλλά και το ΒΑΓΓΕΛΗ ΓΚΑΛΟΝΑΚΗ με το συγκρότημα του, που θα μας διασκεδάσουν αφιλοκερδώς. Να ευχαριστήσω επίσης τα Μ.Μ.Ε. που γνωστοποίησαν και πρόβαλαν την εκδήλωση μας, (εφημερίδες ραδιόφωνα κλπ), αλλά και τους ιδιοκτήτες του ωραίου αυτού Κέντρου που μας φιλοξενούν χωρίς κέρδος.
Τέλος, θέλω να ευχηθώ σε όλους μας να έχουμε μια καλή Χρονιά, με υγεία, ευημερία, δημιουργικότητα και εκπλήρωση όλων των προσδοκιών μας. Επίσης Καλές Απόκριες.»

Aκολούθησε χαιρετισμός του Νομάρχη Ρεθύμνου κ. Γιώργη Παπαδάκη δια στόματος του Αντινομάρχη κ. Γ. Νικολούδη, λόγω απουσίας του Νομάρχη, όπου ευχαρίστησε για την πρόσκληση, παρόλο που δεν παραβρέθηκε λόγω της επίσκεψης του στη Θεσσαλονίκη για την έκθεση AGROTICA.

Ευχόμενος βέβαια η νέα χρονιά να φέρει υγεία και ευτυχία σε όλους και σε ότι αφορά στην CRETAN LINES να επιτύχει, με τη στήριξη όλων των Ρεθεμνιωτών, το στόχο της που δεν είναι άλλος από την απόκτηση του πολυπόθητου καραβιού για το Νομό μας.
Η εκδήλωση τελείωσε το «πρακτικό» της μέρος με τον βουλευτή ΠΑΣΟΚ, του νομού ΡΕΘΥΜΝΟΥ κ. Μανώλη Όθωνα ο οποίος με τη σειρά του ευχαρίστησε για την πρόσκληση, ευχήθηκε να προχωρήσει η διαδικασία απόκτησης καραβιού στο Ρέθυμνο, τονίζοντας την δική του στήριξη επί του θέματος αλλά και σε ότι άλλο χρειαστεί!!  

Εν συνεχεία κλήθηκαν τα μέλη της Προσωρινής Διοίκησης και ο κ. Μανώλης Όθωνας για την κοπή της πίτας.

Μετά την κοπή της πίτας το συγκρότημα του Βαγγέλη Γκαλονάκη πήρε τη σκυτάλη, ξεκινώντας την διασκέδαση του κόσμου με Κρητικές επιτυχίες, ενώ παράλληλα της όλης διαδικασίας η άψογη εξυπηρέτηση εκ μέρους του Γεράνι Παλλάς εκπλήρωσαν κάθε στόχο και προσδοκία όλων, για μια υπέροχη Κυριακή!!! 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία