ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΑΜΠΗΣ

Εκτύπωση
ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΟ Δ.Σ. ΛΑΜΠΗΣ
  • Ανοικτή Επιστολή Δημοτικού Συμβούλου Λάμπης κ. Νικολάου Καλιτσουνάκη

5/2/10

Ο κ. Καλιτσουνάκης σε ανοικτή επιστολή του μας γνωστοποίησε τα εξής:
Την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 κλήθηκε σε συνεδρίαση το Δ.Σ. Λάμπης, με αντικείμενο αναπτυξιακά θέματα όχι μόνο δημοτικής εμβέλειας αλλά διανομαρχιακού και παγκρήτιου ενδιαφέροντος, όπως

-Η παραχώρηση του αεροδρομίου Τυμπακίου για πολιτική χρήση.

-Η ανάπτυξη οδικών δικτύων σύνδεσης βορείου - νοτίου τμήματος των Νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου. και

-Η τουριστική ανάπτυξη του νότιου άξονα Κρήτης, σε ό,τι αφορά τους νομούς Ρεθύμνου και Ηρακλείου.

Στη συνεδρίαση κλήθηκαν, μεταξύ άλλων, οι δύο βουλευτές του Ρεθύμνου, ο Γενικός Γραμματέας Περιφέρειας Κρήτης, ο Νομάρχης Ρεθύμνου και πέντε Δήμαρχοι των νομών Ηρακλείου και Ρεθύμνου.

Η συγκεκριμένη συνεδρίαση δυστυχώς μετατράπηκε σε μία διαδικαστική παρωδία με ευθύνη του Δημάρχου Λάμπης κ. Ταταράκη, ο οποίος αναζητώντας πάντα πρωταγωνιστικό ρόλο δεν  δίστασε και πάλι να θέσει προς συζήτηση πολύ σοβαρά ζητήματα χωρίς να υπάρχει συμφωνία σε συγκεκριμένη ατζέντα, χωρίς καμία ουσιαστική προετοιμασία και άρα με παντελή απουσία τεκμηριωμένων θέσεων.

Δυστυχώς το αποτέλεσμα  ήταν να επικριθεί έντονα ο Δήμαρχος Λάμπης για τον λανθασμένο τρόπο που επέλεξε να αναδείξει τέτοια θέματα - και ιδιαίτερα από τον Δήμο Τυμπακίου, στη γεωγραφική αρμοδιότητα του οποίου ανήκει το στρατιωτικό αεροδρόμιο.

Ο τοπικός εκπρόσωπος και αντιδήμαρχος Τυμπακίου, κ. Καναβάκης, έκανε λόγο για επικοινωνιακή πρακτική του Δημάρχου Λάμπης, σχετικά με τη διαδικασία που ακολουθήθηκε στην παρουσίαση του θέματος.

Επίσης ο κ. Γουμενάκης, πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Φοίνικα, δεν τοποθετήθηκε επί της ουσίας, γιατί όπως είπε δεν μπορούσε να δεσμεύσει τον Δήμο του, χωρίς σχετική εξουσιοδότηση.

Είναι οφθαλμοφανής η προχειρότητα και ο ερασιτεχνισμός που διακρίνει τον Δήμαρχο Λάμπης και κάποιους από τους   συνεργάτες του, οι οποίοι με μεγάλη ευκολία προβάλλουν θέματα ευρύτερου ενδιαφέροντος για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, για την εικόνα δηλαδή που θέλουν να περάσουν στα μέσα ενημέρωσης.

Μιλάνε για τον τουρισμό λίγο πριν τη λήξη αυτής της δημοτικής περιόδου, όταν μήνες νωρίτερα η αντιπολίτευση του Δήμου Λάμπης πήρε την πρωτοβουλία και κατέθεσε εγγράφως τις προτάσεις της, με την προσδοκία ότι θα συμβάλουν όλοι στην αναβάθμιση του τουριστικού προϊόντος και στην αύξηση της ανταγωνιστικότητας του τοπικού τουρισμού. Όμως τότε η πλευρά του Δημάρχου κώφευσε.

Όταν δύο χρόνια νωρίτερα έγινε η παρουσίαση της μελέτης για την ανάπτυξη εναλλακτικών μορφών τουρισμού στον Νομό Ρέθυμνου, παρουσία του Γενικού Γραμματέα Περιφέρειας Κρήτης και του Νομάρχη Ρεθύμνου, εμφανίστηκε ο χάρτης του Νομού με τους θύλακες ενδιαφέροντος πλην του Δήμου Λάμπης.

Αυτό συνέβη λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος από τον συγκεκριμένο Δήμο, όπως επιβεβαίωσαν οι μελετητές μέσω της Αγροτουριστικής Α.Ε.

Το περίεργο στην περίπτωση αυτή είναι ότι, ενώ δεν αξιοποιούνται τέτοιες μοναδικές ευκαιρίες για την ανάπτυξη του νότιου παραλιακού μετώπου του νομού, που σε τελική ανάλυση αποτελούν και υποχρέωση των Δήμων, εμφανίζεται ο κ. Ταταράκης κατόπιν εορτής και μάλιστα «πρωτοστατώντας», για να λύσει πάγια και πολυετή προβλήματα του Ηρακλείου και του Ρεθύμνου!

Το γεγονός ότι κανένας από τους παραπάνω κορυφαίους θεσμικούς παράγοντες του νομού Ρεθύμνου και της Κρήτης δεν παραβρέθηκε στην συγκεκριμένη συνεδρίαση, αποτελεί, κατά την άποψη μου, αποδοκιμασία στην επικοινωνιακή διαδικασία που ακολουθήθηκε.

Είναι προφανές ότι σε κανέναν δεν αρέσει να βλέπει αιρετούς εκπροσώπους να πρωτοστατούν σε διεκδικήσεις που υπερβαίνουν τα όρια των αρμοδιοτήτων τους, για να καλύψουν, μεταξύ άλλων, και την όποια αναπτυξιακή τους αναποτελεσματικότητα.

Ο τόπος μας έχει προβλήματα που απαιτούν γνήσιο ενδιαφέρον και σοβαρή αντιμετώπιση και δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιούνται ως οχήματα ικανοποίησης προσωπικών επιδιώξεων.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία