Επανεκλογή Παπούλια

Εκτύπωση

Επανεκλογή Παπούλια

  • 2η φορά  Πρόεδρος της Δημοκρατίας ο κ. Παπούλιας
  • 32 βουλευτές δήλωσαν "παρών", 2 απόντες

4/2/10 

Την ανανέωση της θητείας του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, για ακόμη πέντε χρόνια, ψηφίσαν χθες στις 10:30 το πρωί τα μέλη της Βουλής των Ελλήνων.

Στην ειδική συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής ο κ. Παπούλιας με 266 ψήφους επανελέγχει στην Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας, έπειτα από ονομαστική ψηφοφορία.
Κατά τη διάρκεια της ψηφοφορίας, στην ολομέλεια του Σώματος, ψήφισαν 298 βουλευτές- καθώς απουσίαζαν δύο-  εκ των οποίων 32 δήλωσαν παρών.

Την απόφαση του ΠΑΣΟΚ να προτείνει την ανανέωση της θητείας του κ. Παπούλια στηρίξαν η Νέα Δημοκρατία και ο Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός, ενώ «παρόντες» ψηφισαν και οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.


Η ορκωμοσία
του κ. Κάρολου Παπούλια στη θέση του προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας για ακόμη πέντε χρόνια θα γίνει την Παρασκευή 12 Μαρτίου.
Να σημειώσουμε ότι ο κ. Παπούλιας είναι ο τρίτος Πρόεδρος, μετά τους Κ.Καραμανλή και Κ.Στεφανόπουλο, που ανανεώνει τη θητεία του.

Συγχαρητήρια των κ.κ. Παπανδρέου, Σαμαρά στο κ. Παπούλια

Ο Πρωθυπουργός κ. Γεώργιος Παπανδρέου επισκέφτηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο για να το συγχαρει, οπου μεταξυ αλλων ειπε:

«Κύριε Πρόεδρε, συγχαρητήρια θερμά, με όλη την αγάπη. Τιμήσατε με τον καλύτερο τρόπο το αξίωμα αυτό και υπάρχει ευρύτατη συναίνεση, όπως βλέπετε, στο πρόσωπό σας.
Είμαι σίγουρος ότι μπροστά και στις εθνικές κρίσεις, διότι περνά μια μεγάλη περιπέτεια η χώρα, διαμορφώνεται μια ευρύτατη συναίνεση και στον ελληνικό λαό, για να στηριχθούν οι πολιτικές που χρειάζονται, για να πάμε μπροστά.

Είναι μεγάλη χαρά για όλους μας η σημερινή ημέρα και καλή σας επιτυχία».

Τα θερμά του συγχαρητήρια για την επανεκλογή του στο ύπατο αξίωμα της χώρας μετέφερε και ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κ. Αντώνης Σαμαράς, ο οποίος επισκέφθηκε τον κ. Παπούλια στο Προεδρικό Μέγαρο, μετά την επανεκλογή του, για να του ευχηθεί.

«Θερμά συγχαρητήρια για την πανηγυρική επανεκλογή σας. Να έχετε καλή δύναμη», τόνισε ο κ. Σαμαράς στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο οποίος τον ευχαρίστησε για τη στήριξη.

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Έλλαδα

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία