Πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης

Εκτύπωση

Πιστοποίηση των αγροτικών προϊόντων της Κρήτης


3/2/10

Σημαντικές και ραγδαίες είναι οι εξελίξεις αναφορικά με το φορέα «Διαχείρισης της φήμης των κρητικών αγροτικών προϊόντων» που ιδρύθηκε από το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κ. Αλκιβιάδη Καλαμπόκη έως το Πάσχα θα δούμε τα πρώτα πιστοποιημένα αγροτικά προϊόντα του νησιού να διατίθενται στην κατανάλωση
με το σήμα «CRETACERT».

Η αρχή αναμένεται να γίνει από τα νωπά κηπευτικά και σε σύντομο χρόνο θα ακολουθήσουν το ελαιόλαδο, τα αρτοποιήματα, το μέλι - παστέλι και το κρασί.

Στην τελευταία συνεδρίαση του φορέα, όπως αναφέρει ο κ. Καλαμπόκης, αποφασίστηκε να «τρέξουν» οι διαδικασίες για τη διακίνηση και πώληση καταρχήν στην εσωτερική αγορά και αμέσως μετά στις αγορές του εξωτερικού, αγροτικών προϊόντων που παράγονται στην Κρήτη, με το σήμα «CRETACERT», που θα υποστηριχθεί μέσω διαφημιστικής καμπάνιας για την ενημέρωση καταρχήν των Ελλήνων καταναλωτών.

Για την επίτευξη του σκοπού, ο φορέας πραγματοποίησε σε συνεργασία με το Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης, ανοιχτό διάλογο με τους εξαγωγικούς, παραγωγικούς και λοιπούς εμπορικούς φορείς του νησιού, για την οριστικοποίηση των κριτηρίων που θα πρέπει να πληρούν οι χρήστες του σήματος.

Επίσης, ήρθε σε επαφή με εκπροσώπους της πολιτικής ηγεσίας, απ? όπου απέσπασε την υπόσχεση της συμπαράστασής τους σε αυτή του την προσπάθεια.

Τα προϊόντα της Κρήτης, που πάσχουν από ταυτότητα και γεωγραφική αναγνώριση θα βοηθηθούν στην αναγνώριση τους και θα αποκτήσουν καλύτερη τιμή!!

 
Γ.Μ.


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Σάββατο, 17 Μάρ 2018

Αρθρογραφία