Συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης

Εκτύπωση

 

Συνεδρίαση της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης


3/2/10


Εν όψει της αυριανής κρίσιμης συνεδρίασης της συγκλήτου του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, επικρατει κλιμα αναταραχης ενώ φαινεται ότι οι αποφάσεις που θα ληφθούν από το ανώτατο όργανο του Πανεπιστημίου, δεν θα κατευνάσουν τα πνευματα.
Στην κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση της συγκλήτου, αναμένονται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι τοποθετήσεις των πρωταγωνιστών των τελευταίων ημερών, όπως τόσο του ίδιου του πρύτανη κ. Γιάννη Παλλήκαρη, όσο και του παραιτηθέντος αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας κ. Φάνη Κιτσόπουλου.

Με ενδιαφέρον αναμένεται και η στάση των φοιτητών, οι οποίοι συνήθως διοργανώνουν κινητοποιήσεις έξω από την αίθουσα των συνεδριάσεων, αν και πανεπιστημιακοί κύκλοι θεωρούν ότι αυτή τη φορά δεν πρόκειται να υπάρξουν εντάσεις και η συνεδρίαση δεν θα διακοπεί.
Σήμερα το μεσημέρι εξάλλου, όπως είχε προαναγγελθεί, αναμένεται Γενική Συνέλευση των μελών του Ενιαίου Συλλόγου Καθηγητών του ιδρύματος στο Ηράκλειο, ενώ η πανεπιστημιακή κοινότητα εμφανίζεται διχασμένη.

Το κλίμα πάντως, έτσι όπως διαμορφώνεται, θυμίζει έντονα «προεκλογική περίοδο» παρόλο που οι πρυτανικές εκλογές θα διεξαχθούν, υπό κανονικές συνθήκες και αν η παρούσα πρυτανική αρχή ολοκληρώσει τη θητεία της, πράγμα που θεωρείται σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα η πιθανότερη εξέλιξη, το 2011.

Όπως είναι αναμενόμενο, το ενδιαφέρον της αυριανής συνεδρίασης επικεντρώνεται στην τοποθέτηση του κ. Παλλήκαρη σχετικά με τις τελευταίες εξελίξεις στο Πανεπιστήμιο αλλά και με τα ζητήματα που τον αφορούν προσωπικά, ενώ δεν αποκλείεται να υπάρξει ακόμη και εσωτερική διαδικασία, ειδικά αν ζητηθεί επίσημα η παραίτησή του ενώπιον της συγκλήτου, θέση με την οποία έχουν τοποθετηθεί ανοιχτά φοιτητικές παρατάξεις και μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας, όπως για παράδειγμα τα συνδικαλιστικά όργανα των εργαζομένων.

Στην αυριανή συνεδρίαση πάντως, θα καθοριστεί και η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο - πλαίσιο για την εκλογή του νέου αντιπρύτανη Υποδομών και Φοιτητικής Μέριμνας και δεν αποκλείεται να ανακοινωθεί η ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών αλλά και η προθεσμία για την υποβολή υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερόμενους πανεπιστημιακούς.

Υπενθυμίζεται ότι αν τελικά δεν υπάρξει ενδιαφέρον για τη διεκδίκηση της αντιπρυτανείας, ενδεχόμενο που θεωρείται απίθανο, η σύγκλητος θα είναι εκείνη που θα ορίσει το νέο μέλος της πρυτανικής αρχής, ενώ αν δεν καρποφορήσει και αυτή η προσπάθεια, τότε το χαρτοφυλάκιο των Υποδομών και της Φοιτητικής Μέριμνας το αναλαμβάνει ο ίδιος ο πρύτανης.

Ήδη πάντως βρίσκονται σε εξέλιξη ζυμώσεις για τους ενδιαφερόμενους και θεωρείται δεδομένο ότι θα υπάρξει τουλάχιστον μία υποψηφιότητα. Θα πρέπει ακόμη να σημειωθεί ότι ο νέος αντιπρύτανης που θα προκύψει μέσα από εκλογική διαδικασία δεν θα έχει δικαίωμα συμμετοχής στις επόμενες πρυτανικές εκλογές, όπως προβλέπεται από το νόμο - πλαίσιο.

Αναμένεται να τεθεί επί τάπητος στο σώμα και
το θέμα του καθορισμού του αριθμού των εισακτέων για το νέο ακαδημαϊκό έτος.


Γ.Μ.


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία