Υπάρχει πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ

Εκτύπωση

Μ. Σκουλάκης: "Υπάρχει πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ"

 

2/2/10

Ο βουλευτής Χανίων του ΠΑΣΟΚ, κ. Μανώλης Σκουλάκης, κατά τη διάρκεια αναπτυξιακής διημερίδας που συνδιοργάνωσαν το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Κρήτης και η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χανίων το περασμένο Σαββατοκύριακο στα Χανιά μεταξύ άλλων επεσήμανε:

«Η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ πρέπει να αποτελέσει κοινό στόχο όλων των φορέων του Ν. Χανίων και προς αυτή τη κατεύθυνση πρέπει επιτέλους να συνεννοηθούμε, να διαμορφώσουμε ένα κοινό διεκδικητικό μέτωπο με ενιαία φωνή και δράση, γιατί - όλα τα προηγούμενα χρόνια - χάθηκε πολύτιμος χρόνος».

Τονιζοντας πως «υπάρχει πολιτική βούληση για την ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ» επανέλαβε τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Υποδομών, για τη δημιουργία μιας Ανώνυμης Εταιρείας, ανάλογη της επιτυχημένης Εγνατία Οδός Α.Ε., με την επωνυμία ΚΡΗΤΗ Α.Ε., που με δικά της διαχειριστικά εργαλεία, υπηρεσίες και αξιοποίηση του τεχνικού και επιστημονικού προσωπικού του νησιού, θα κινηθεί προς την ισομερή ανάπτυξη του οδικού δικτύου σε όλους τους νομούς της Κρήτης. Σημείωσε δε ο κ. Σκουλάκης, πως εντός του Φεβρουαρίου, σύσσωμη πολιτική ηγεσία του αρμόδιου Υπουργείου θα επισκεφθεί τη Κρήτη για να κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις και να παρουσιάσει τη νέα, ολοκληρωμένη πρόταση για το ΒΟΑΚ, σε όλους τους εκπρόσωπους των φορέων και στους πολίτες όλης της Κρήτης.

Πέραν των παραπάνω ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ έκανε λόγο για «έλλειμμα ωριμότητας έτοιμων μελετών στο Ν. Χανίων» φέρνοντας για παράδειγμα τη περίπτωση των οκτώ αρδευτικών έργων που είχε εξαγγείλει ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Κοντός το καλοκαίρι του 2008. Τόνισε δε την ανάγκη «να αξιοποιηθούν όλα τα αναπτυξιακά "εργαλεία" του Νομού στο σχεδιασμό για την ανάπτυξη του νομού, όπως τα Επιμελητήρια (Τεχνικό, Οικονομικό και Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο), οι εκπαιδευτικές και ερευνητικές δομές (Πολυτεχνείο, Α.Τ.Ε.Ι., ΜΑΙΧ, Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών, Ινστιτούτο Επαρχιακού Τύπου, κ.α), η Αναπτυξιακή Χανίων και ο ΟΑΔΥΚ».

Ο κ. Σκουλάκης, αφού τόνισε πως παραμένει οπαδός της σχολής της τεκμηριωμένης διεκδίκησης κάλεσε όλους τους θεσμικούς φορείς του νομού να συνεργαστούν για την προώθηση, τεκμηριωμένη διεκδίκηση και επίλυση των σημαντικών προβλημάτων του Νομού, σημειώνοντας με νόημα πως «τίποτα δεν χαρίζεται, όλα κατακτιούνται αλλά με αγώνα».

Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ συνεχάρη τον Γ.Γ. της Περιφέρειας Κρήτης κ. Καρούτζο για τη απόφαση του να αξιοποιήσει το Τεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής και Ανατολικής Κρήτης ως θεσμοθετημένους συμβούλους ενώ μίλησε με θερμά λόγια για το μέχρι σήμερα έργο του Γ.Γ. στη Περιφέρεια, τονίζοντας πως τόσο ο ίδιος όσο και οι υπόλοιποι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στο Ν .Χανίων θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις τις προσπάθειες και τις πρωτοβουλίες του νέου Γ.Γ. για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων του νησιού.

Τέλος, ο κ. Σκουλάκης χαρακτήρισε απολύτως θετική την ανακοίνωση του Περιφερειάρχη κ. Καρούτζου για σύγκληση Περιφερειακού Συμβουλίου μέσα στο Φεβρουάριο για το ΕΣΠΑ, πρόταση την οποία είχε άλλωστε διατυπώσει και ο Χανιώτης βουλευτής κατά τη διάρκεια πρόσφατης ημερίδας του Σύνδεσμου Διπλωματούχων Οικονομικών Επιστημών Ν. Χανίων.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Κρήτη

Σημειρινή ημερομηνία Δευτέρα, 18 Ιούν 2018

Αρθρογραφία