Καρναβαλική παράδοση σήμερα στους δρόμους του Ρεθύμνου

Εκτύπωση
Καρναβαλική παράδοση σήμερα στους δρόμους του Ρεθύμνου
  • Καντάδες & άφθονο κέφι τα συστατικά της σημερινής βραδιάς
2/2/10

Με τις γνωστές και αγαπημένες καντάδες, στα σοκάκια της Παλιάς Πόλης, συνεχίζονται σήμερα οι εκδηλώσεις ου Ρεθεμνιώτικου Καρναβαλιού. Μια ιδέα που ξεκίνησε μερικά χρόνια πριν και μετουσιώθηκε σε μία πιο επιτυχημένες δράσεις του Καρναβαλιού.

Έτσι, σήμερα Τρίτη 2 Φεβρουαρίου, στις 7 το απόγευμα οι Κανταδόροι θα συναντηθούν στην Πλατεία του Αγνώστου Στρατιώτη για να ξεκινήσουν το μελωδικό τους σεργιάνισμα ακολουθώντας τη διαδρομή: Αρκαδίου-Παλαιολόγου-Τίτου Πετυχάκη (Πλάτανος)-Εθνικής Αντιστάσεως και να καταλήξουν στο Δημαρχείο.

Σε τούτη το μουσικό ταξίδι, οι «Φωνές του Νότου» που θα ηγηθούν της συντροφιάς των κανταδόρων θα ενώσουν τη φωνή τους με της φωνή όλων όσοι θα συμμετάσχουν σ αυτό τη νοσταλγική περιπλάνηση.

Η μουσική πομπή θα τερματίσει στο Δημαρχείο όπου και θα γίνουν τα εγκαίνια της Έκθεσης "Τέχνης Πετάγματα" που απολαμβάνουμε εδώ και λίγες μέρες εξωτερικά και στην είσοδο του Δημαρχιακού Μεγάρου.
Υπενθυμίζεται πως η Έκθεση φιλοξενεί έργα 31 Ελλήνων και ξένων καλλιτεχνών, τα οποία είναι κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά. Επιμελήτρια και συντονίστρια της Έκθεσης είναι η Ζωγράφος κ.Χρυσούλα Σκεπετζή.

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία