Θέση Όλγας για τους ιστορικούς Δήμους

Εκτύπωση

Θέση Όλγας για τους ιστορικούς Δήμους

2/2/10

H Βουλευτής Ρεθύμνου της Νέας Δημοκρατίας κ. Όλγα Κεφαλογιάννη απέστειλε επιστολή προς τον Δήμαρχο Ανωγείων κ. Σωκράτη Κεφαλογιάννη, για την ανοικτή συνάντηση που οργανώθηκε την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2010 στην ορεινή κωμόπολη με θέμα το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης «Καλλικράτης».

Στην επιστολή της η κ. Κεφαλογιάννη ανέφερε τα εξής:

«Αγαπητέ Δήμαρχε,
έλαβα την πρόσκληση σας για την ανοιχτή συζήτηση που θα διεξαχθεί στα Ανώγεια σχετικά με το σχέδιο διοικητικής μεταρρύθμισης, γνωστό ως «Καλλικράτης» και σας ευχαριστώ.
Λυπάμαι, άλλα λόγω προγραμματισμένων υποχρεώσεων μου δεν θα μπορέσω να παρευρεθώ.

Σχετικά με τις εξαγγελίες της Κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ για το σχέδιο «Καλλικράτης», θα ήθελα να σας ενημερώσω, ότι στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου είχα καταθέσει ερώτηση στη Βουλή στις 17 Νοεμβρίου 2009, με την οποία ζητούσα από το αρμόδιο Υπουργείο να μας ενημερώσει, ενόψει εξαγγελιών σχεδίου διοικητικής μεταρρύθμισης, για τις προθέσεις του σχετικά με τις πόλεις και τα χωριά, τα οποία έχουν αναγνωριστεί ως «Ιστορικοί Δήμοι» λόγω της μαρτυρικής τους αντίστασης κατά των Γερμανών κατακτητών.

Η απάντηση που έλαβα στις 9 Δεκεμβρίου 2009 από τον Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Ι. Ραγκούση, δεν ανταποκρινόταν στο ερώτημα μου και ανέφερε γενικά και αόριστα, ότι το σχέδιο, που επρόκειτο να ανακοινωθεί, θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση.

Ακόμα και σήμερα, μετά την ανακοίνωση του σχεδίου αλλαγής του διοικητικού χάρτη της χώρας, δεν έχουν γίνει ξεκάθαρες οι προθέσεις της Κυβέρνησης για τις Μαρτυρικές Πόλεις και τα Μαρτυρικά Χωριά της Ελλάδας.

Θέση μου είναι, ότι το ζήτημα αυτό, το οποίο απασχολεί τις τοπικές κοινωνίες των μαρτυρικών Πόλεων και των μαρτυρικών Χωριών θα πρέπει να τεθεί σε διάλογο και να υπάρξουν ξεκάθαρες απαντήσεις από πλευράς του αρμόδιου Υπουργείου για τις προθέσεις του.
Πόλεις και χωριά όπως τα Ανώγεια, η Ελληνική Πολιτεία τα έχει διαχρονικά τιμήσει με συγκεκριμένες ενέργειες και αποφάσεις.

Έχουν κεκτημένα δικαιώματα, που πρέπει να γίνουν σεβαστά στο πλαίσιο διαβούλευσης, που θα διεξαχθεί επί της ουσίας, με σεβασμό στη γνώμη και τις αποφάσεις των τοπικών κοινωνιών.

Ως εκ τούτου περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις θέσεις και τις προτάσεις που θα προκύψουν μέσα από το διάλογο που διεξάγεται στα Ανώγεια και δεσμεύομαι ότι σύντομα θα σας επισκεφθώ και θα συζητήσουμε εκ του σύνεγγυς το σοβαρό αυτό ζήτημα, το οποίο αφορά το μέλλον και την αναπτυξιακή προοπτική του χωριού μας


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τρίτη, 19 Ιούν 2018

Αρθρογραφία