Ζητήματα έννομης τάξης του νομού

Εκτύπωση

Ζητήματα έννομης τάξης του νομού


1/2/10


Ο Νομάρχης Ρεθύμνου, κ. Γιώργης Παπαδάκης, μετέβη την Παρασκευή στο Ηράκλειο, όπου συμμετείχε στη σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Προστασίας του πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, με τον Περιφερειάρχη, τους Νομάρχες Κρήτης και Δημάρχους του Νομού Ηρακλείου.

 

Ο κ. Παπαδάκης επεσήμανε στον κ. Χρυσοχοϊδη τα ακόλουθα:

 

«Θα ήθελα να σας γνωρίσω μερικά από τα προβλήματα αρμοδιότητάς σας, που αντιμετωπίζουμε στο νομό μας. Πρέπει να ομολογήσουμε ότι στον τομέα της έννομης τάξης η κατάσταση που επικρατεί σήμερα είναι καλύτερη σε σχέση με αυτή που επικρατούσε πριν από δύο έτη τότε δηλαδή που εκδηλώθηκαν δυσάρεστα γεγονότα στο Νομό μας.
Ωστόσο τα φαινόμενα παραβατικών πράξεων συνεχίζονται και σήμερα (ληστείες, διαρρήξεις, ανθρωποκτονίες, ναρκωτικά, οπλοφορία, οπλοχρησία, εκβιασμοί, κλπ) και θορυβούν την τοπική κοινωνία δημιουργώντας αισθήματα ανασφάλειας και δυσαρέσκειας.
Η Αστυνομική Διεύθυνση Ρεθύμνου χρειάζεται στήριξη, ενίσχυση με εξειδικευμένο προσωπικό και παροχή σύγχρονης υλικοτεχνικής υποδομής. Χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο αστυνομικό μέγαρο που θα αποσυμφορήσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της Διεύθυνσης και μπορεί να ανεγερθεί σε οικοπεδικό χώρο που ήδη έχει εξασφαλιστεί από το Δήμο Ρεθύμνου.
Συμπληρωματικά επίσης επιτρέψτε μου να πω ότι είναι ανάγκη να εντατικοποιηθούν τα μέτρα επιτήρησης της παράκτιας αλιείας, καθώς στο Νομό μας αντιμετωπίζουμε μεγάλο πρόβλημα με τις παράνομες τράτες



Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του ο Νομάρχης Ρεθύμνου ζήτησε από τον κ.  Χρυσοχοϊδη τη λήψη ουσιαστικών και ριζικών πολιτικών αποφάσεων από πλευράς του Υπουργείου, προκειμένου να αποκατασταθεί η τάξη και το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών. Μάλιστα, σημείωσε ότι επειδή το πρόβλημα της παραβατικότητας και εγκληματικότητας, που είναι διάχυτο σε ολόκληρη την Κρήτη χωρίς να έχει συγκεκριμένα γεωγραφικά χαρακτηριστικά, είναι διαχρονικά υπαρκτό χρειάζονται τα μέτρα καταστολής που θα ληφθούν να έχουν συνέπεια και συνέχεια, ώστε να οδηγήσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα.

 

Ο κ. Χρυσοχοϊδης από την πλευρά του έδειξε ενδιαφέρον να συζητήσει περαιτέρω τα θέματα έννομης τάξης του Νομού για αυτό το λόγο ενημέρωσε τον κ. Παπαδάκη ότι άμεσα θα τον προσκαλέσει στο Υπουργείο για να υπάρξει μια πληρέστερη ενημέρωσή του, ενώ έδειξε θετικός και στο ενδεχόμενο να ανταποκριθεί στην πρόσκληση του Νομάρχη Ρεθύμνου για να επισκεφτεί το Νομό και να έχει συναντήσεις με αρχές και φορείς του τόπου για θέματα έννομης τάξης.


 


« επιστροφή στη κατηγορία Ρέθυμνο

Σημειρινή ημερομηνία Τετάρτη, 23 Μάι 2018

Αρθρογραφία