Επίσκεψη υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

Εκτύπωση

Επίσκεψη υπουργού Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοϊδη

  • "...ανασύνταξη των Αστυνομικών δυνάμεων για να λύσουμε προβλήματα αστυνόμευσης πολλών περιοχών "

1/2/10

Στα πλαίσια της επίσκεψής του στο Ηράκλειο ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης συνοδευόμενος από τον Γενικό Γραμματέα Δημόσιας Τάξης κ. Γρήγοριο Τασούλα , τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας , τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος και τον Αρχηγό του Λιμενικού Σώματος είχε συνάντηση στην αίθουσα Διαχείρισης Κρίσεως της Περιφέρειας Κρήτης με τον Γενικό Γραμματέα της Περιφέρειας κ. Αθανάσιο Καρούντζο και φορείς του νησιού παρουσία του υφυπουργού Οικονομίας Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σταύρου Αρναουτάκη.

Στη συνάντηση είχαν κληθεί από τον υπουργό και  παρευρέθησαν μεταξύ άλλων Βουλευτές του νομού, οι 4 Νομάρχες του νησιού καθώς και οι Δήμαρχοι του Νομού Ηρακλείου οι οποίοι και  αναφέρθηκαν στα προβλήματα αστυνόμευσης των περιοχών τους.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης στην ομιλία του απευθυνόμενος στους παρισταμένους ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Είναι μεγάλη μου χαρά και τιμή που βρίσκομαι στο Ηράκλειο ως Υπουργός Προστασίας του Πολίτη για να διαπιστώσω από κοντά τα προβλήματα αλλά και ταυτόχρονα να μεταφέρω τον κεντρικό σχεδιασμό του υπουργείου στην περιφέρεια της Κρήτης και τον νομό Ηρακλείου σε ότι αφορά την ασφάλεια της χώρας, την ασφάλεια της Κρήτης, την ασφάλεια των πολιτών.

Κάνουμε μια μεγάλη προσπάθεια για το θέμα της λαθρομετανάστευσης και στο πλαίσιο της Διευρωπαϊκής υπηρεσίας φύλαξης των συνόρων  και στο πλαίσιο του Εθνικού επιχειρησιακού σχεδιασμού ούτως ώστε να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα.

Κάνουμε μια σειρά από σημαντικές πρωτοβουλίες σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ούτως ώστε να ξαναφέρουμε στο προσκήνιο το θέμα της λαθρομετανάστευσης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις και συμμαχίες έτσι ώστε να πιέσουμε τους γείτονές μας να αρχίσουν να ασχολούνται συστηματικά με το θέμα. Είναι σημαντικό οι μετανάστες που ζουν στην χώρα να ζουν σε καθεστώς νομιμότητας , πλήρους καταγραφής και πλήρους γνώσης από την πλευρά του κράτους, των επισήμων αρχών. Ότι έχουν ίσα δικαιώματα και ίσες υποχρεώσεις όπως όλοι οι Έλληνες πολίτες.

Το οργανωμένο έγκλημα είναι μια πολύ μεγάλη και υψηλή προτεραιότητα και προς την κατεύθυνση αυτή ετοιμάζουμε μια νέα υπηρεσία δίωξης του οργανωμένου εγκλήματος. Θα προσλάβουμε 100 αξιωματικούς ειδικών καθηκόντων διαφόρων ειδικοτήτων έτσι ώστε να καταπολεμήσουμε αυτό το φαινόμενο με σύγχρονες υπηρεσίες και μέσα.

Θέλουμε να δημιουργήσουμε προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των φυσικών καταστροφών. Υπάρχει μια χαλάρωση και αδράνεια την οποία πρέπει να καταπολεμήσουμε. Το Πυροσβεστικό Σώμα στην Κρήτη θα συμπληρωθεί με ένα μεγάλο αριθμό εποχικών δασοπυροσβεστών. Πρέπει να οργανώσουμε συστηματικά το στάδιο της πρόληψης. Θα υπάρξει μια χρηματοδότηση έστω και μικρή στους Δήμους αλλά να υπάρξει αποτέλεσμα. Να συνδράμετε όλοι στην δημιουργία περιβάλλοντος πρόληψης στα περιαστικά δάση και οι δασικές υπηρεσίες να οργανώσουν τον δικό τους σχεδιασμό.

Σε ότι αφορά το Λιμενικό Σώμα, ως Σώμα Ασφάλειας , προχωρούμε σύντομα στην ίδρυση του Αρχηγείου του Λιμενικού Σώματος μέσα από νόμο που θα φέρουμε σύντομα στην Βουλή έτσι ώστε το Λιμενικό Σώμα να αποκτήσει μια δομή ισχυρής υπηρεσίας.

Για τις περιοχές αυξημένης εγκληματικότητας στην Κρήτη πρέπει να συνεργαστούμε ούτως ώστε να εξαφανίσουμε κάθε θύλακα εγκληματικότητας. Έχω δώσει εξειδικευμένες εντολές στις υπηρεσίες έτσι ώστε όλη αυτή η υπόθεση Ζωνιανά, Μυλοπόταμο κλπ. να οδηγηθεί σε διαρκή έρευνα και καταδίωξη όσων επιμένουν ακόμα να αυθαιρετούν .Να εξαπολύσουν κυνηγητό στην κυριολεξία έτσι ώστε όλο το οργανωμένο έγκλημα, όλα τα δίκτυα του οργανωμένου εγκλήματος να εξαρθρωθούν, γιατί δικαιούται η σύγχρονη Ελλάδα, η σύγχρονη Κρήτη και οι πολίτες της να ζουν σε καθεστώς κοινωνικής ειρήνης. Θα καταπολεμήσουμε την ανομία.

Θα υπάρξει μια ανασύνταξη των Αστυνομικών δυνάμεων για να λύσουμε προβλήματα αστυνόμευσης πολλών περιοχών

 

 


« επιστροφή στη κατηγορία Ηράκλειο

Σημειρινή ημερομηνία Πέμπτη, 24 Μάι 2018

Αρθρογραφία